HLSZ: Gera a szezon játékosa, Dzsudzsák a legjobb légiós

20140905-gera-zoltanA Hivatásos Labdarúgók Szervezetének nagyszabású gáláján a labdarúgó NB I 2014–2015-ös szezonjának legjobbjait dí­jazták. A játékostársak szavazatai alapján a Ferencváros középpályását, Gera Zoltánt választották meg az idény játékosának, mí­g az év edzője a Videotont bajnoki cí­mig vezető Joan Carrillo lett. A legjobb légiósnak járó elismerést Dzsudzsák Balázs érdemelte ki.

A Millenáris Parkban rendezett HLSZ-gálán – melyen Andy Cole, a Manchester United korábbi kiválósága is tiszteletét tette – a 2014–2015-ös szezon legjobbjait dí­jazták. A különböző kategóriákban a sorrend csaknem 500 profi labdarúgó szavazata alapján alakult ki. A Ferencváros játékosai nem vettek részt a dí­játadón, mert gőzerővel készülnek a szerdai Magyar Kupa-döntőre.

A játékostársak Gera Zoltánt, a Ferencváros középpályását választották meg a legjobb mezőnyjátékosnak. A Fradiba 2014 nyarán visszatérő magyar válogatott játékos Juhász Rolandot, a Videoton középhátvédjét és Kanta Józsefet, az MTK karmesterét előzte meg a voksoláson.

A legjobb kapusnak Dibusz Dénes (FTC), a legjobb edző Joan Carrillo (Videoton), a legjobb U21-es játékos Márkvárt Dávid (Pécsi MFC) lett, mí­g a legjobb játékvezetőnek járó elismerést Kassai Viktor érdemelte ki. Az NB II-ben a Vasast erősí­tő Remili Mohamed nyújtotta a legjobb teljesí­tményt.

A légiósok között a Dinamo Moszkvában szereplő Dzsudzsák Balázs végzett az élen, megelőzve Stieber Zoltánt (Hamburg) és Tőzsér Dánielt (Watford).

A 2014–2015-ös idény álomcsapatába a Ferencvárosból négy, a bajnok Videotonból három, mí­g a DVSC-ből, a Puskás Akadémiából, az MTK-ból és az Újpestből egy-egy futballista került be. A legjobb tizenegynek Hajnal Tamás is tagja, aki decemberben szerződött a Fradihoz, melynek szí­neiben a tavasszal csak hat bajnokin lépett pályára.

Az elmúlt 25 év legjobb magyar csapatában Juhász, Gera és Dzsudzsák mellett a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Dárdai Pál is helyet kapott.

A 2014–2015-ÖS SZEZON DíJAZOTTJAI

A legjobb kapus: 1. Dibusz Dénes (FTC), 2. Juan Calatayud (Videoton), 3. Szűcs Lajos (Lombard Pápa)
A legjobb mezőnyjátékos: 1. Gera Zoltán (FTC), 2. Juhász Roland (Videoton), 3. Kanta József (MTK)
A legjobb U21-es játékos: 1. Márkvárt Dávid (PMFC), 2. Kleinheisler László (Puskás Akadémia), 3. Kitl Miklós (Kecskeméti TE)
A legjobb vezetőedző: 1. Joan Carrillo (Videoton), 2. Bekő Balázs (Kecskeméti TE), 3. Thomas Doll (FTC)
A legjobb játékvezető: 1. Kassai Viktor, 2. Solymosi Péter és Iványi Zoltán
A legjobb légiós: 1. Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), 2. Stieber Zoltán (Hamburger SV), 3. Tőzsér Dániel (Watford)
A legjobb NB II-es játékos: 1. Remili Mohamed (Vasas FC), 2. Magasföldi József (Gyirmót FC Győr), 3. Berecz Zsombor (Vasas FC)

A 2014–2015-ös idény gólkirálya: Nikolics Nemanja (Videoton)

A szezon álomcsapata: Dibusz Dénes (FTC) – Fiola Attila (Puskás Akadémia), Juhász Roland (Videoton), Szolnoki Roland (Videoton) – Varga József (DVSC), Gera Zoltán (FTC), Kanta József (MTK), Hajnal Tamás (FTC) – Nikolics Nemanja (Videoton), Böde Dániel (FTC), Asmir Suljic (Újpest)

Az elmúlt 25 év legjobb magyar csapata: Király Gábor – Dragóner Attila, Juhász Roland, Telek András – Dárdai Pál, Détári Lajos, Lipcsei Péter, Dzsudzsák Balázs – Gera Zoltán, Illés Béla, Kiprich József

Életműdí­jat kapott: Szűcs Lajos (összesen hat alkalommal választották meg a játékosok az év kapusának)

(nso.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ