Horváth Árpád: 75

horvath-arpad1966-ban a Gammától került Csanádi Ferenc ifi-csapatába, majd két év múlva Lakat Károly tette be először az első csapatba az Óriás becenévre hallgató védőt.

A Videoton ellen csereként lépett pályára, í­gy tagja volt az 1968 évi bajnokcsapatnak. Egy év múlva vált stabil csapattaggá. A csapatban a kapusposztot leszámí­tva mindenhol megfordult ferencvárosi pályafutása alatt.

Legnagyobb nemzetközi sikere, hogy tagja lehetett az 1971/72-es szezonban az UEFA kupa elődöntőig menetelő zöld-fehér csapatnak. A Wolverhampton elleni visszavágón került be a csapatba Novák helyén.

Az 1971/72 évi MNK döntőben még lehetőséget kapott, ahol előretöréseivel segí­tette újabb kupagyőzelméhez a Fradit. Egyetlen gólját is a kupasorozatban lőtte: a Paksi Kinizsi ellen talált a kapuba.

A következő szezontól folyamatosan kiszorult a csapatból.

1973-tól a Haladásban folytatta pályafutását és alapembere lett a korábbi Fradi játékos, Thomann Antal, majd az őt váltó és a későbbiekben az Üllői úton is munkát vállaló Sárosi László csapatának.

A roppant szerény játékos egyszer í­gy nyilatkozott önmagáról:

Nincs nekem erényem semmi… A fejelés az amiben tűrhető vagyok. Meg talán az ellen sem lehet kifogás, hogy nem hajtok szí­vvel-lélekkel. Más erényem nincs.

2 hozzászólás a(z) Horváth Árpád: 75 bejegyzéshez

  • Isten éltesse “Óriást” még nagyon sokáig! Lelkes, megbí­zható, igazi “Fradista” játékos volt!

  • Való igaz, hogy csereként nagyon sokszor csatár HELYETT jött be, de nem a HELYÉRE. Ő a középpályán vagy a védelemben játszott, és más valaki (rendszerint Juhász) ment előre “csatárkodni”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ