Huber Rezső

Huber Rezső

Villámgyors mozgású, bravúrokra is képes, de könnyelműségre hajlamos kapusnak mutatkozott. Főként a gólvonalon mozgott magabiztosan. A kapu előterében ví­vott közelharcokban és a kifutásoknál olykor alulmaradt.

Az FTC vezetői a Testvériségből igazolták az Üllői útra. Huszonkét évesen állt először az FTC kapujába és egy hí­ján százszor szerepelt ferencvárosi mezben.

Válogatott mezben pedig két percet védett, mint Fradi kapus. Az 1926-os, csehek elleni meccsen sérült kapustársát két percig ápolták, addig ő állt a kapuban. Labdához sem ért, majd lejött a pályáról, hiszen visszatért az eredeti kapus.

1931-ben már, mint újpesti játékos került be a válogatottba, ugyanis három bajnoki aranyéremmel a tarsolyában, 1928-ban a Megyeri útra távozott.

A Fradi elleni meccseken azután tizenegyeseket védett…

(Nagy Béla, Antal Zoltán és Hoffer József í­rásainak felhasználásával)

2 hozzászólás a(z) Huber Rezső bejegyzéshez

  • oda-visszacsere válogatott meccsen, hát voltak gyernekbetegségek, nem mondom. vagy most vannak öregkoriak?

  • A “nacionáléja ” szerint kiváló kapus lehetett a maga korában… lehet, hogy azért nem maradt meg az emlékezetünkben, mert a lilákhoz igazolt? Utána meg jött Háda Jóska, aki a legendáink közé emelkedett…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső