Átigazolások – 2013/14 (nyár)

20130927-peter-antal

Péntek délután klubunk leigazolta a tizenkilenc éves Péter Antalt.

A fiatal támadó az előző szezont a holland első osztályú Heerenveen együttesénél töltötte, ahova 2009-ben igazolt, miután a 2008/2009-es szezonban hetvenkilenc gólt lőtt a Szekszárd UFC csapatában.

Antal korábban játszott az U16-os magyar válogatottban, ahol hét mérkőzésen négy találatot szerzett.

Péter Antal: – Nagyon örülök, hogy a Ferencvároshoz igazoltam, nagyszerű érzés lesz a legjobb magyar csapatban játszani. Korábban már tesztelt a Fradi, nagy büszkeséggel töltött el, hogy a legpatinásabb egyesület felfigyelt rám. Örülök, hogy újra egy klubban dolgozhatok Máté Csabával, aki az edzőm volt Szekszárdon. Szeretnék minél több gólt lőni először a második csapatban, majd később az NB I-esek között. Remélem, hogy sok örömet okozhatok majd a szurkolóknak.

(fradi.hu – 2013.09.27.)

20130911-buzsaky

Ma délután mindenben megegyezett egymással a Ferencvárosi Torna Club, valamint Buzsáky Ákos, í­gy eldőlt, hogy a középpályás klubunkban folytatja pályafutását.

Buzsáky Ákos 1999-ben korosztálya egyik legnagyobb tehetségeként igazolt az MTK-hoz, amelynek akkor Henk ten Cate volt az edzője. A holland szakember a Bajnokok Ligája-selejtezőjében, valamint az NB I-ben is lehetőséget adott a 17 esztendős Buzsákynak, aki több mint 50 élvonalbeli találkozón játszott a kék-fehérek szí­neiben.

2002 júliusában José Mourinho közel félmillió fontért leszerződtette a Portóhoz, amelyben 2003-ban bemutatkozott. A portugál sztárcsapat két klubnak, az Académicának, valamint a Plymouth-nak is kölcsönadta a magyar futballistát, aki 2005-ben végleg az angol csapathoz került.

Az akkor már a magyar válogatottban is bemutatkozott labdarúgó 2007-ben előbb kölcsönbe, majd végleg a Queens Park Rangers csapatához szerződött, amellyel teljesült nagy álma: feljutott, és bemutatkozott a világ egyik legerősebb bajnokságában, az angol Premier League-ben.

Két rövid kitérőt (Portsmouth, Barnsley) követően Buzsáky a nyári felkészülés során csatlakozott klubunkhoz, ahol meggyőzte Ricardo Monizt képességeiről.

Buzsáky Ákos napjainkig 20 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban és 2 találatot szerzett.

Új igazolásunk az MTK-val Magyar Kupát nyert, mí­g a Portóval UEFA-Kupa, valamint Portugál Szuperkupa győztesnek vallhatja magát. Középpályásunk Angliában – ahol a sajtó rendszeresen „Fehér Pelének” becézte -, is letette névjegyét, a QPR csapatával ugyanis megnyerte az angol másodosztályú bajnokságot.

2003-ban az év ifjúsági játékosának választották Magyarországon, mí­g 2007 januárjában az angol másodosztály legjobb labdarúgója lett.

Névjegy

Név: Buzsáky Ákos
Poszt: középpályás
Születési idő/hely: 1982. 05. 07., Budapest
Korábbi klubjai: MTK, Porto, Academica (kölcsön), Plymouth, QPR, Portsmouth, Barnsley

Buzsáky Ákos karrierjének legfontosabb állomásait mutatjuk be.

A bevetés
Buzsáky mindössze 17 esztendős, amikor az elismert holland szakember, Henk Ten Cate felhí­vja az MTK nagycsapatába, és az íBV elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn lehetőséget ad a fiatal játékosnak. Az Illés Béla-fémjelezte csapat 3-1-es győzelmet arat az izlandi bajnok felett.

Az első NB I-es gól
Az MTK 2000. április 22-én a ZTE-t fogadja a bajnokságban. A többek között Kuttorral, Szamosival és Illéssel felálló kék-fehérek 3-1-es győzelmet aratnak, az első találatot Buzsáky szerzi. A mérkőzés után Henk Ten Cate a következőket mondja róla: „Buzsáky Ákos 17 éves korát meghazudtolóan, fantasztikusan futballozott. A klub örülhet, hogy ilyen tehetséges fiataljai vannak.”

Az első kupa
Buzsáky Ákos egy félidőt kap a Vasas elleni Magyar Kupa-döntőben 3-1-es sikert elérő MTK-ban, és a kék-fehérekkel elhódí­tja az MK-serleget.

Légiósélet
2002 nyarán próbajátékon jár a Portónál. Játéka megtetszik a portugál együttest irányí­tó – azóta napjaink egyik legjobb vezetőedzőjévé váló – José Mourinhónak, aki 400 ezer fontért szerződteti az akkor 20 esztendős játékost.

Gyorsan jött sikerek
Buzsáky a Portóval hamar begyűjt néhány rendkí­vül értékes trófeát. A magyar középpályás a portugál bajnokságban háromszor, az UEFA Kupában egyszer lép pályára. Utóbbi sorozatban a Denizlispor ellen olyan játékosokkal szerepel együtt a kezdőben, mint Ví­tor Baí­a, Ricardo Carvalho vagy éppen Deco. Csapata a szezon végén három fronton is az élen végez, í­gy Buzsáky az idény végére portugál bajnoknak, Portugál Kupa-győztesnek és UEFA Kupa-győztesnek mondhatja magát.

Válogatott
Első válogatott mérkőzését 2005 szeptemberében, a Málta elleni világbajnoki selejtezőn játssza. Ebben az évben még Bulgária és Horvátország elleni is pályára lép a nemzeti együttesben. Eddig húsz válogatott mérkőzésen játszott, és két gólt szerzett.

Anglia
2005-ben kezdődik el Buzsáky angliai karrierje is, amely egészen hét éven keresztül tart. A magyar középpályás három szezonon keresztül segí­ti a Plymouth-t, ahol technikai képzettségének köszönhetően hamar közönségkedvencé válik. Első idénye után – ekkor még kölcsönben szerepelt – a szurkolók transzparenseken üzentek a vezetőknek, hogy igazolják le a magyar futballistát. Az ezt követő két szezon végén a drukkerek az év játékosának választották.

Új kihí­vás
Buzsáky 2007 októberében kölcsönbe kerül az akkor szintén másodosztályú QPR-hoz, amely a téli átigazolási időszakban két és fél éves szerződést köt a futballistával. Buzsákyt vezéregyéniségnek igazolták a Premier League-be való feljutást kitűző gárdához – jól jelzi ezt, hogy a 10-ez mezszámot kapta meg. Távoli bombagóljaival itt is hamar a drukkerek kedvence lesz, akik a „Fehér Pelének” keresztelik el.

Premier League
Buzsáky álma, azaz hogy a világ legerősebb bajnokságában, a Premier League-ben futballozzon, a 2011/12-es szezonban válik valóra. A Queens Parkkal feljutnak az élvonalba, első PL-mérkőzését a Bolton ellen játssza. Összesen 18 bajnoki összecsapáson játszik, a Wigan és a Swansea ellen gólt is szerez. Az együttessel elérik a céljukat, a bennmaradást jelentő 17. helyen végeznek.

A közelmúlt
A PL-szezont követően Buzsáky előbb a Portsmouth, majd a Barnsley játékosa lesz. Az elmúlt hónapokban együttesünkkel tréningezett, az itt töltött idő alatt meggyőzte Ricardo Monizt, aki a labdarúgó szerződtetését javasolta, ami a mai napon meg is történt.

Ferencváros
Buzsáky Ákos szeptember 12-én aláí­rta szerződését a Ferencvárossal. Csapatunkkal remélhetőleg számos örömteli pillanat és győzelem részese lesz.

(fradi.hu – 2013.09.12.)

20130903-mateos

A Ferencvárosi Torna Club, a Real Madrid és a királyi klub játékosa, David Mateos egy többfordulós tárgyalási sorozatot, valamint Orosz Pál és Ricardo Moniz múlt heti madridi látogatását követően a mai nap folyamán mindenben megegyezett egymással, í­gy a spanyol labdarúgó egyesületünkhöz igazolt.

Mateos 11 éves korától kezdve a világhí­rű Real Madridnál nevelkedett, és folyamatosan szerepet kapott a Blancók korosztályos együtteseinél.

A többszörös spanyol utánpótlás-válogatott futballista a ranglétrán előrehaladva egészen az első csapatig verekedte magát. 2010-ben Manuel Pellegrini is számí­tott rá a legnagyobbaknál, és bajnoki mérkőzéseken ültette kispadra a védőként és védekező középpályásként is bevethető játékost.

A debütálást azonban már napjaink egyik legkiválóbb vezetőedzőjénél, José Mourinhónál érte meg. Ráadásul nem is akárhol, hanem a Bajnokok Ligájában, az Ajax elleni, 4-0-s sikerrel végződött összecsapáson állí­tották be csereként. Mourinho egyébként nagyon kedvelte Mateos játékát, a portugál Madridba költözése után azonnal kezdeményezte a vezetőségnél, hogy profi szerződést kössenek a futballistával, ami meg is történt. A 2010/11-es szezonban Mateos szerepelt még egy Spanyol Kupa-találkozón is, és miután a királyiak egészen a sorozat megnyeréséig meneteltek, í­gy a Reallal kupagyőztesnek is mondhatja magát.

Érdekesség egyébként, hogy ugyanebben a szezonban az AEK Athénnal a Görög Kupát is megnyerte Mateos – az athéni gárdát a szezon tavaszán erősí­tette kölcsönben.

A 2011/12-es idényt kölcsönben a Real Zaragoza csapatában töltötte, ahol 15 tétmérkőzésen lépett pályára Pintér Ádám csapattársaként.

Pellegrini és Mourinho után Mateost a szintén klasszis szakember, Carlo Ancelotti is számí­tásba vette, miután az olasz trénert kinevezték a Real Madrid vezetőedzőjének. Ennek köszönhetően a spanyol futballista ott volt a Blancók nyári edzőtáborában, és számos felkészülési mérkőzésen pályára lépett – többek között Benzema, Di Marí­a, vagy éppen Cristiano Ronaldo mellett játszhatott.

Mateos még a néhány nappal ezelőtti, Deportivo elleni felkészülési mérkőzésen is szerepelt – Pepe helyett állt be a királyiakhoz.

A mai naptól David Mateos a Ferencvárosi Torna Club labdarúgója.

Névjegy

Név: David Mateos Ramajo
Születési idő, hely: 1987. április 22., Madrid
Poszt: középső védő
Magassága, súlya: 191 cm, 84 kg
Korábbi klubjai: Real Madrid C (2006/07), Castilla (2007-09: 97 tétmérkőzés / 1 gól), Real Madrid (2010/11: 3 tétmérkőzés), AEK Athén (2011: 12 tétmérkőzés – kölcsönben), Real Zaragoza (2011/12: 15 tétmérkőzés – kölcsönben), Castilla (2012/13: 31 tétmérkőzés / 1 gól)
Sikerei: Spanyol Kupa (Copa del Rey) győztes (2011), Görög Kupa-győztes (2011)

– Mik az első tapasztalataid a klubbal kapcsolatban?
– Őszintén mondhatom, hogy nagyon jók. Orosz Pál és Ricardo Moniz megmutatta a népligeti edzőkomplexumot, remek dolgokat láttam.

– Mit tudtál a Fradiról, mielőtt rábólintottál volna egyesületünk ajánlatára?
– Mielőtt eldöntöttem volna, hogy elfogadom a Fradi ajánlatát, alaposan feltérképeztem a klubot. Megkérdeztem a barátaimat, családtagjaimat, hogy mit gondolnak a dologról. Mindenki azt mondta, hogy ez egy nagyon fontos előrelépés lesz az életemben. Akivel beszéltem, biztatott, hogy fogadjam el a Fradi ajánlatát. Mindenki tisztában van azzal nálunk, hogy az FTC a legsikeresebb és legismertebb magyar klub.

– A Real Madrid és az FTC legutóbb a Bajnokok Ligája 1995-ös kií­rásában találkozott egymással. Hallottál ezekről a találkozókról?
– Igen, tudom, hogy a két klub a BL-ben már megmérkőzött egymással. Még felvételt is láttam az összecsapásról. Igyekeztem tájékozódni a Fradi múltjával kapcsolatban, tudom, hogy hatalmas hagyományokkal rendelkezik új csapatom.

– Korábban már játszottál Görögországban. Az akkori légióskodáshoz képest mennyiben más ez a mostani, magyarországi szerződés?
– Más kultúra, és talán más habitusú emberek jellemzik a két országot, de alapvetően nem számí­tok nagy különbségre. Itt is a legjobbat kell nyújtanom a pályán.

– Milyen céljaid vannak a klubbal?
– Azért jöttem, hogy bajnok legyek a Fradival, és minden fronton győzelmet érjünk el. Tudom, hogy jelenleg a harmadik helyen áll a csapat, hiszek abban, hogy leszünk mi még ennél jobb pozí­cióban is a tabellán.

– Emlí­tetted, hogy próbáltál megismerkedni egyesületünkkel. A szurkolóinkról hallottál már?
– Igen, és nagyon tetszik a fanatizmusuk. Jó tudni, hogy ennyien vannak mögöttünk. Alig várom, hogy találkozhassak a drukkerekkel.

(fradi.hurealmadrid.com, as.com, transfermarkt.co.uk alapján – 2013.09.02. – 03.)

A Ferencváros labdarúgócsapatával három hete bontott szerződést a szerb Alekszandar Alempijevics, aki hazájában, az FK Javor Ivanjicában folytatja a pályafutását.

A védőként és középpályásként is bevethető Alekszandar Alempijevics azt követően bontott szerződést a Ferencvárossal, hogy a Videoton elleni bajnokin meglökte Kassai Viktor játékvezetőt, ami miatt Magyarországon négy hónapra eltiltotta a hazai szövetség.

A játékos hazájában keresett és talált magának új csapatot. Alempijevics menedzsere, Filipovics Vladan a Nemzeti Sport Online kérdésére elmondta, a labdarúgó egyéves szerződést köt a szerb élvonalbeli FK Javor Ivanjicával.

A csapat az előző szezonban a 10. helyen zárt, jelenleg pedig négy fordulót követően az  ötödik helyet foglalja el. A klub játékosa a korábbi kispesti támadó, Filip Kosztics is.

A 25 éves Alempijevics öt év után hagyta el Magyarországot, négy évet Kecskeméten játszott, egy szezont pedig a Ferencvárosban húzott le. Az NB I-ben 85 meccsen hét gólt szerzett.

(nso.hu – 2013.09.03.)

20130815-gerson

A mai nap folyamán mindenben megállapodtak egymással a felek, í­gy eldőlt, hogy a legutóbb az osztrák Rapid Wienben játszott Gerson kölcsönben a Ferencvárosi Torna Clubban folytatja a pályafutását.

A 21 esztendős védőként és védekező középpályásként is bevethető labdarúgó a Botafogo utánpótlásában tanulta meg a futball alapjait, majd az ugyancsak remek nevelőegyesület hí­rében álló PSV ificsapatához került.

Ezt követően, 2011-ben Gerson az Atletico Madrid B-csapatához igazolt, ahol két mérkőzésen lépett pályára. A rövid spanyolországi kitérőt követően a brazil játékos a 2012/2013-as szezont már az osztrák Kapfenbergben kezdte meg, amit követően kölcsönbe a Rapid Wienhez került, ahol mindvégig alapembernek és a csapat erősségének számí­tott. Osztrák testvércsapatunk szí­neiben Gerson az Európa Liga csoportkörében is bemutatkozhatott.

Névjegy

Név: Gerson Guimaraes Ferreira Junior
Poszt: belső védő, védekező középpályás
Születési idő/hely: 1992. 01. 07., Rio de Janeiro
Korábbi klubjai: Atletico Madrid B, Kapfenberg, Rapid Wien

– Milyen érzés most már hivatalos is a Fradihoz tartozni?
– Őszinte leszek, én már akkor a Fradi játékosának éreztem magam, amikor Ricardo Moniz elhí­vott a csapathoz – fogalmazott Gerson. – Éreztem, hogy ide fogok igazolni. Boldog vagyok, mert egy nagy múltú, nagy célokért küzdő egyesület játékosa lehetek.

– Ricardo Monizt régóta ismered?
– Még Ausztriában ismertem meg, amikor ő volt a Red Bull Salzburg trénere. Ő egy igazi karakter, mindenki ismeri.

– Ha már Ausztria: tudtad, hogy a Rapid Wien és klubunk szurkolói igen közel állnak egymáshoz?
– Természetesen értesültem róla. Nem csak a magyar, hanem az osztrák szurkolóktól is sok üzenetet kaptam. Számomra ez remek érzés, hiszen a Rapid Wient is nagyon szerettem. Nem csak a Rapid, hanem a Fradi drukkereiért is mindent megteszek a pályán.

– Milyen stí­lusú játékosként jellemeznéd magad?
– Kemény vagyok. Kemény, de betartom a szabályokat, nem az alattomos, inkább a férfias játékot szeretem.

– Van példaképed?
– Honfitársam, Thiago Silva. A világ egyik legjobb belső védője.

– A pályafutásod csúcsa?
– Az, hogy tizenhét esztendősen profi játékos lehettem a Botafogónál, valamint, hogy játszhattam a brazil U17-es, valamint az U20-as válogatottban.

– A helyszí­nen tekintetted meg a Győr elleni mérkőzést. Milyen benyomásaid voltak?
– Nagyon kí­váncsi voltam a mérkőzésre, és örülök, hogy a srácok behúzták a találkozót. Felmértem, hogy kemény meccsek várnak ránk, és azt is, hogy a Fradinak csodálatos szurkolótábora van. Alig várom, hogy pályára lépjek előttük.

– Mik a céljaid a Fradinál?
– A fokozatosság hí­ve vagyok. Először az volt a célom, hogy ide kerüljek a Fradihoz, aztán, hogy szerződést kapjak, most pedig az, hogy pályára lépjek. Minden meccset meg akarok nyerni, és trófeához szeretném segí­teni a klubot.

(fradi.hu – 2013.08.15.)

20130816-nagy-adamLabdarúgó-csapatunk szerződést kötött a 18 esztendős Nagy Ádámmal. A tehetséges középpályás korábban egy spanyolországi, majd portugáliai angol akadémián nevelkedett.

– Óriási megtiszteltetés számomra ez a szerződés. Tudom, hogy hatalmas lehetőség előtt állok, ráadásul, mivel Moniz mester külön tréningeket tart a fiatalok számára, í­gy folyamatosan szem előtt lehetek és bizonyí­thatom, hogy helyem van a legjobbak között – mondta el honlapunknak Nagy Ádám.

(fradi.hu – 2013.08.16.)

A Ferencvárosi Torna Club, valamint Aleksandar Alempijevic a mai napon közös megegyezéssel szerződést bontott egymással, í­gy a szerb középpályás távozik egyesületünktől.

Alempijevic 2012 júniusában igazolt klubunkhoz, ahol azóta 18 NB I-es mérkőzésen lépett pályára és 2 gólt lőtt csapatunkban.

Alempijevicet az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a Videoton elleni kiállí­tását követően 4 hónapra eltiltotta, í­gy ebben a helyzetben a klub és a játékos számára a legkedvezőbb döntés született meg a közös szerződésbontással.

Az FTC további sok sikert kí­ván Aleksandar Alempijevic labdarúgó pályafutásához.

(fradi.hu – 2013.08.13.)

Gerson

Osztrák sajtóhí­rek szerint Gerson a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros játékosa lesz. Mint arról korábban beszámoltunk, a 21 éves brazil futballistát hí­rbe hozták a magyar klubbal, és most úgy tűnik, a védő a zöld-fehéreket választja.

A krone.at mai cikkében már kész tényként közli, hogy Gerson megtalálta új klubját, nevezetesen a Ferencvárost. A beszámoló szerint a csapatváltással kapcsolatban fontos tényező, hogy Ricardo Moniz, az FTC vezetőedzője korábban dolgozott Ausztriában (Red Bull Salzburg), í­gy ismeri a játékost.

Az átigazolás hí­rét hivatalosan még nem erősí­tette meg a Ferencváros.

A 21 éves Gerson legutóbb a Rapid Wien csapatában szerepelt az SV Kapfenberg kölcsönjátékosaként. A védő a legutóbbi szezonban 26 meccsen játszott az osztrák élvonalban, összesen 41-szer lépett pályára az osztrák első osztályban.

(nso.hu – 2013.08.12.)

A mai napon mindenben megállapodott egymással Akeem Adams, valamint a Ferencvárosi Torna Club, í­gy a 22 esztendős, Trinidad és Tobago válogatottjában eddig 9 alkalommal pályára lépett hátvéd klubunkban folytatja pályafutását.

Akeem Adams 2008-ban, 16 esztendős korában mutatkozott be a trinidadi élvonalban, és ugyanebben az évben hazája A-válogatottjában is debütált. A remek fizikai paraméterekkel rendelkező labdarúgó korábban pályára lépett az U17-es világbajnokságon, valamint az U20-as világtornán is.

Adams eddigi klubcsapatai a W Connection, az United Petrotrin, valamint a Central FC voltak.

Névjegy

Név: Akeem Adams
Poszt: középső védő, balhátvéd
Születési idő, hely: 1991.04.13., Port of Spain
Korábbi klubjai: W Connection, United Petrotrin, Central FC
Eredményei: 9x válogatott

– Hogy érzed magad az aláí­rást követően?
– Nagyon örülök, hogy sikerült a Ferencvároshoz szerződnöm. Keményen dolgoztam azért, hogy eljussak idáig. Természetesen tudom, hogy a jövőben is rengeteg feladat vár rám, hiszen minden erőmmel a Fradit akarom segí­teni.

– Mennyit sikerült eddig Magyarországból megismerned?
– Budapesttel már egy kicsit barátkoztam, gyönyörű város. És az is külön örömteli, hogy most, nyáron ilyen kiváló az időjárás.

– Hazádban mennyire szeretik a futballt?
– Természetesen nagy népszerűségnek örvend, a labdarúgás mellett pedig a krikettet is kedvelik az emberek. Én is próbálkoztam utóbbi sportággal, de nem sikerült megszeretnem. Nekem a futball jelenti az életemet.

– Egészen fiatalon, mindössze 16 esztendősen mutatkoztál be a trinidadi válogatottban. Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál eddig?
– Óriási élmény volt, hogy ilyen korán képviselhettem hazámat. Már több világbajnoki selejtezőn is pályára léphettem, ezek a találkozók rengeteg tapasztalatot adtak nekem. Több csapattársam az angol bajnokságban játszik, akiktől sokat tanulhatok.

– Mik a legfőbb erősségeid?
– Fizikailag nagyon erős, jól testfelépí­tésű játékos vagyok. Keményen, a sportszerűség határain belül agresszí­ven futballozom. Emellett azonban szeretem a technikás megmozdulásokat is. Ami a posztomat illeti, középhátvédként és balhátvédként is bevethetnek.

– Milyennek látod csapatunkat? Mik a kitűzött céljaid?
– Úgy látom, nagyon erős csapatunk van. A srácok rendkí­vül kedvesen fogadtak, ezért is csatlakoztam ilyen nagy boldogsággal a Fradihoz. A célom egyértelmű: minden meccset megnyerni és minden lehetséges cí­met begyűjteni.

(fradi.hu alapján – 2013.08.07.)

Bokányi Richárd a Csongrád megyei I. osztályban szereplő Mórahalom VSE csapatához szerződött.

(MLSZ Adatbank – 2013.08.07.)

Gárdos András a másodosztályú Siófok csapatánál folytatja pályafutását.

(bfc-siofok.hu alapján  – 2013.08.06.)

Labdarúgó-csapatunk a mai napon mindenben megállapodott Nagy Dominikkel, í­gy a fiatal futballista hivatalosan is a Ferencváros játékosának tekinthető.

Nagy Dominik több felkészülési mérkőzésen is pályára lépett csapatunk nyári felkészülése alatt, és játékával meggyőzte Ricardo Moniz vezetőedzőt, í­gy klubunk leigazolta a legutóbb a PMFC alkalmazásában álló futballistát.

Nagy egészen fiatalon, 17. életévét éppen betöltve mutatkozott be az NB I-ben. A legutóbbi szezonban ősszel a pécsieket erősí­tette, mí­g tavasszal a másodosztályú Kozármislenynek kölcsönjátékosként volt alapembere.

Nagy Dominik többszörös utánpótlás válogatott, és korosztálya egyik legtehetségesebb középpályásának tartják.

Névjegy

Név: Nagy Dominik
Születési idő, hely: 1995. május 8., Pécs
Poszt: középpályás
Eddigi klubjai: PMFC (2011-13: 3 mérkőzés), Kozármisleny (2013: 13 mérkőzés / 1 gól)

(fradi.hu, MLSZ Adatbank alapján  – 2013.07.31.)

Nehéz Máté és Kleizer Csaba is az NB III Közép csoportjában szereplő Soroksár csapatában folytatja pályafutását. Nehéz az év végéig, Kleizer a bajnoki idényre került kölcsönbe a több volt ferencvárosi játékost is foglalkoztató soroksári gárdáshoz.

(MLSZ Adatbank – 2013.07.31.)

Nagy Erik az NB II-es Kozármisleny csapatában folytatja pályafutását.

(kozarmislenyse.hu – 2013.07.30.)

A klubnál érdeklődésünkre megerősí­tették azt az információnkat, mely szerint a spanyol csatár, Manuel Bleda már nincs a csapatnál, és nem is lesz a Ferencváros játékosa. Ugyanakkor a volt pécsi U-válogatott Nagy Dominiknek jó esélye van rá, hogy szerződést kapjon.

A szintén tesztelt bosnyák támadó, Mirza Halilagic ügye még nem dőlt el, de úgy tudjuk, az ő szerződtetésére kisebb az esély.

(nso.hu – 2013.07.29.)

Szerda délután mindenben megállapodtak egymással a felek, í­gy eldőlt, hogy a 20 esztendős Ulysse Diallo a Ferencvárosi Torna Clubban folytatja a pályafutását.

Névjegy:

Név: Ulysse Diallo
Születési idő/hely: 1992. 10. 26., Bamako
Poszt: támadó
Magassága, súlya: 182 cm, 70 kg
Korábbi klubja: Sabab Szahel (2012-13: 21 mérkőzés / 18 gól)
Eredményei: 1x gólkirály(?)

Ulysse Diallo rendkí­vül nehéz körülmények között nőtt fel, de a futball révén ki tudott törni a mélyszegénységből. Az afrikai labdarúgó már roppant fiatalon légiósnak állt, és tehetségét bizonyí­tandó 20 esztendős korára már a libanoni élvonal gólkirályának mondhatta magát 18 találattal. Diallo képességei Ricardo Moniz szakvezetőnek is feltűntek, aki egy másfél hetes próbajátékot követően javasolta a tehetséges ék szerződtetését.

– Nemrég í­rtál alá csapatunkhoz, hogy érzed most magad?
– Nagyon boldog vagyok – kezdte mosolyogva a mieink friss szerzeménye, Diallo. – Az volt az álmom, hogy Európában futballozzak, ami most megadatik nekem. Köszönöm a barátaimnak, és mindenkinek, aki segí­tett abban, hogy eljuthassak idáig. ígérem a szurkolóknak, hogy a legjobb tudásommal segí­tem a Ferencvárost. Tudom, hogy Ricardo Moniz és a szurkolók maximálisan hisznek az együttesben, í­gy vagyok ezzel én is, ezért nem is lehet más célunk, mint hogy minden fronton az élre vezessük az FTC-t.

– Mit tudtál meg egyesületünkről az itt töltött idő alatt?
– Tudom, hogy folyamatosan fejlődő csapatról van szó, ami rendkí­vül szimpatikus volt a számomra. Európában Ricardo Moniz az egyik legjobb edző, aki mondta, hogy nagyon kemény dolgunk lesz a szezonban. Abban is biztosak vagyunk azonban, hogy minden kitűzött célunkat elérjük.

– Rendkí­vül magabiztosnak tűnsz.
– így igaz. A Fradit nagyon magasra fogjuk repí­teni, ebben biztos vagyok.

– Mi a legfőbb erősséged a futballpályán?
– Akrobatikus, technikás labdarúgó vagyok, aki jobb és bal lábbal is képes veszélyes lenni. Fejlődni persze minden téren szeretnék még a Fradiban.

– Van kedvenc futballklubod?
– Kongóban a Diables Noirs, mí­g Maliban a Djoliba Ac du Mali a kedvencem. Európában a Chelsea, méghozzá Didier Drogba miatt. A futballban Drogba a példaképem, számomra ő testesí­ti meg a tökéletes csatárt. Kiváló fizikai adottságokkal rendelkezik, elképesztően bánik a labdával. Ő is Afrikából indult, és sikerült a legmagasabbra jutnia.

– Mesélj a gyermekkorodról. Hogyan nőttél fel, mikor kezdtél el futballozni?
– Kongóban nőttem fel, és már egészen kis gyermekkorom óta rúgtam a labdát. Kongóban mindenki profi, Európában játszó futballista akar lenni, rengeteg gyerek focizik az utcákon, ahogyan én is tettem. Sokszor az iskolát is kihagytam, csakhogy a többiekkel játszhassak. Tudtam, hogy nagyon sokat kell tennem azért, hogy teljesüljön az álmom. Az ember előtt kevés esély adódik, ezt jól megtanultam édesanyámtól és édesapámtól, akiket sajnos már elveszí­tettem. Azért is vagyok ma rendkí­vül boldog, mert biztos vagyok benne, hogy a szüleim mennyire örülnének és büszkék lennének rám, ha látnák, hogy Európába, a Ferencvároshoz igazoltam.

– Mit üzensz a szurkolóinknak?
– Azt fogom tenni, amit Libanonban is: a lehető legtöbb gólt lövöm majd a csapatért. Libanonban fiatal korom ellenére sikerült gólkirályi cí­met szereznem, miért ne sikerülne ez Magyarországon is? A következő álmom, hogy a Bajnokok Ligájában játszhassak, és mindent megteszek majd azért, hogy ez valóra váljon a Fradival. Amikor Ricardóval beszélek, olyan mintha édesapám beszélne hozzám: a legjobbat akarja nekem, és a legjobb játékossá akar fejleszteni. Nagyon magabiztos vagyok, és tudom, hogy a Fradival sikerül elérnünk a céljainkat.

(fradi.hu és transfermarkt.co.uk alapján – 2013.07.24.)

Cegléden folytatja pályafutását az egykori utánpótlás válogatott, legutóbb a Ferencváros második csapatában futballozó Oláh Máté.

(nso.hu – 2013.07.24.)

A Ferencvárostól kapott tájékoztatás szerint Mirza Halilagic még a csapattal edz, egyelőre nem dőlt el a sorsa. Ugyancsak az együttessel készül a Pécsről érkezett Nagy Dominik és a mali Ulysse Diallo is, aki a legutóbbi, szerb FK Vozsdovac elleni felkészülési meccsen is játszott. Mellettük Ricardo Moniz együttesével edz a héten érkezett spanyol csatár, Manuel Bleda is.

A klub tájékoztatása szerint rajtuk kí­vül más próbajátékos nem készül a csapattal, vagyis a horvát Ivan Graf, illetve a többi korábban tesztelt játékos már biztosan nem szerződik a zöld-fehérekhez.

Más forrásokból a Nemzeti Sport Online úgy tudja, Ulysse Diallo és Nagy Dominik várhatóan szerződést fog kapni a Ferencvárostól, a többiek sorsáról pedig még nem született döntés.

(nso.hu – 2013.07.24.)

Megérkezett és már együtt gyakorolt a Ferencváros labdarúgócsapatával a zöld-fehérek által kiszemelt spanyol légiós, Manuel Bleda Rodrí­guez.

Az 1990-es születésű, 185 centiméter magas csatár korábban a Castellón, illetve a Levante B játékosa volt. A technikailag képzett középcsatár az őt képviselő játékosügynökség honlapja szerint kitűnő előkészí­tőnek számí­t.

„A csapat vasárnapi edzőmérkőzése miatt sokan nem voltak ott a tréningen, í­gy még nem találkoztam a keret valamennyi tagjával – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a Ferencváros spanyol kiszemeltje, Manuel Bleda. – Ám a többiek, a klub dolgozói nagyon kedvesen fogadtak, igaz, én is mindenkinek megadom a tiszteletet. A pályán is jól éreztem magam, Ricardo Moniz nagyon segí­tőkész volt, mindenki mindent megtett, hogy otthon érezhessem magam.”

„Amit eddig láttam, az nagyon tetszik, de tudja, hogy van ez, a városnézés ráérhet, most a futballra kell koncentrálnom, remélem, meggyőzöm a klub szakmai vezetőit, hogy hasznára lehetek a csapatnak. Jók az első benyomásaim, bí­zom benne, hogy ez az érzés kölcsönös.”

A labdarúgó az Aranykéz utcai elegáns étteremben kérdésünkre elmondta: gyors, képzett játékosnak tartja magát. A szerződése körüli félreértés miatt legutóbb egy amatőr klubban szerepelt, a napokban szabadon igazolhatóvá válik, és nagyon motivált, hogy első osztályú csapatban játsszon.

„Tí­zéves koromtól minden edzésen minden feladatot labdával kellett végrehajtani – mondta a csatár. – A spanyol játékosokat í­gy nevelik, ezért a többség nagyon labdabiztos, technikailag képzett. A Levante akadémiájáról kikerülve edzőmérkőzésen bemutatkozhattam a felnőttek között, tétmérkőzésen ez még nem adatott meg. A spanyol élvonal csapatainál rengeteg ragyogó játékos van, nem könnyű lehetőséghez jutni. De még van időm, és hiszem, hogy a Ferencvárosban fel tudom hí­vni magamra a figyelmet.”

(nso.hu – 2013.07.22.-24.)

A legutóbbi szezonban a Ferencváros kötelékébe tartozó Gárdos Andrást éppen a Hapel Akko tesztelte, de izraeli sajtóinformáció szerint a klub nem tart igényt a magyar játékosra.

(nso.hu – 2013.07.24.)

A múlt héttől próbajátékon lévő mali csatár, Ulysse Diallo is szerepel az FTC új és hivatalos csapatfotóján, a kép készülését rögzí­tő videófelvétel tanulsága szerint.

(csakfoci.hu – 2013.07.22.)

A fradi.hu rádiós közvetí­tése szerint Nito Sequiera és Jean Carlos Donde sincsen már a csapatnál a próbajátékosok közül.

(csakfoci.hu – 2013.07.21.)

Marko Ranilovic kettő plusz egy évre kötelezte el magát a Kaposvári Rákóczihoz.

(nso.hu – 2013.07.19.)

Batik Bence ma már az MTK-val készül, és a Nemzeti Sport Online értesülései szerint hamarosan szerződést is köthet a kék-fehérekkel. A 19 éves futballista az előző szezonban csak a Ferencváros NB II-es csapatában kapott lehetőséget, í­gy nem meglepő a távozása. Batik kölcsönbe kerül a Hungária körútra.

(nso.hu, mtkhungaria.hu alapján – 2013.07.18.)

Ivan Graf személyében egy 26 éves horvát középhátvédet tesztelünk. A 26 éves, 194 centis hátvéd változatos pályafutást tudhat maga mögött. Megfordult már a horvát, a szlovén és az ukrán első osztályban is. A tavalyi őszt még a horvát másodosztályú NK Lucko csapatában kezdte, majd tavasszal 13 meccsen a horvát első osztályú NK Zagreb csapatának próbált segí­teni a bentmaradásban, de ez nem sikerült.
Egyébként ezzel azt a nem túl fényes sorozatot mondhatja magáénak, hogy két év alatt két csapattal esett ki a horvát első osztályból. A játékos elég “szí­nes” egyéniség 69 meccsén 20 sárgát hozott össze, ennek ellenére még sosem állí­tották ki.

(üllői129.hu – 2013.07.13.)

Örömmel tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy Muhamed Besic és a Ferencvárosi Torna Club péntek késő délután mindenben megegyezett egymással, í­gy a felek szerződést hosszabbí­tottak. A 20 esztendős bosnyák válogatott játékos 2016-ig kötelezte el magát klubunkhoz.

Muhamed Besic 2012 nyarán í­rta alá első szerződését az FTC-hez, amit követően szinte azonnal alapemberévé vált a Ricardo Moniz által irányí­tott csapatnak. Holland szakvezetőnk a legtöbbször a védelem tengelyében számol a korábban a Hamburgban is megfordult labdarúgóra, aki fiatal kora ellenére ötszörös bosnyák válogatottnak mondhatja magát.

(fradi.hu – 2013.07.12.)

Csütörtök este mindenben megállapodtak a felek, í­gy eldőlt, hogy a Ferencvárosi Torna Club szerződést hosszabbí­t Leonardo Santiagóval.

Leonardo a Feyenoord utánpótlás-csapataiban kezdte európai karrierjét, és 2000-ben a holland együttes felnőtt gárdájában is debütálhatott. A brazil játékos a 2000/01-es szezonban 23, az ezt követő idényben 21 mérkőzésen lépett pályára a rotterdami egyletben, utóbbi esztendőben a csapattal megnyerte az UEFA Kupát.

A játékos a 2005/06-os szezonban igazolt a NAC Bredához, amelynek egy éven keresztül alapembere volt, í­gy az Ajax felfigyelt rá, és le is igazolta. Az amszterdami csapatban két és fél szezont játszott, és Holland Kupát, valamint Holland Szuperkupát nyert vele. Ezt követően visszatért a NAC Bredához, ahol két teljes idényt töltött, majd 2011 nyarán a Red Bull Salzburghoz szerződött. Mint ismert, az osztrákokat – vezetőedzőnk, Ricardo Moniz irányí­tásával – bajnoki cí­mhez és kupagyőzelemhez vezette, emellett az Európa Liga kieséses szakaszába is bejutottak.

Leonardo – aki korábban szerepelt a brazil U20-as válogatottban is – február 20-án í­rta alá első szerződését klubunkkal. A tavaszi szezon folyamán cseleivel, váratlan, kreatí­v megoldásaival nem csak a Ferencvárosi Torna Club, hanem az egész NB I üde szí­nfoltja volt. Brazil játékosunk a Győr elleni bajnokin – május 13-án – szenvedett súlyos sérülést, azonban már elkezdte a rehabilitációs munkát, és várhatóan az ősz folyamán már újra százszázalékos játékosként számí­that rá Ricardo Moniz.

(fradi.hu alapján – 2013.07.11.)

Két új próbajátékost, a 20 éves mali Ulysse Diallot és a 31 éves zöld-foki-szigeteki Nito Sequeirat is nevezte Ricardo Moniz a Ferencváros Piast Gliwice elleni felkészülési mérkőzésére.

Ullyse DialloA csatár Diallo legutóbb Libanonban, a Sabab Szahelnél játszott, mí­g a középpályás Sequeira a holland másodosztályú Helmond Sportot erősí­tette, ahol július elsején lejárt a szerződése.

(nso.hu – 2013.07.10.)

Labdarúgó-csapatunk vezetősége a mai nap folyamán két játékossal, Jack Tuijp-pel, valamint Hidvégi Sándorral is megállapodott, í­gy mindkét futballista a Ferencvárosi Torna Club játékosának tekinthető.

Jack Tuijp 2003-ban kezdte profi karrierjét, amelyből kilenc esztendőn keresztül a Volendamot erősí­tette. A gárdával a holland élvonalban és a másodosztályban is szerepelt, mindkét helyen vezéregyénisége volt csapatának. A 186 centiméter magas, korábbi holland utánpótlás-válogatott támadó elsősorban góljai miatt vált nélkülözhetetlenné: öt szezonban 15 gól fölé jutott, mí­g három alkalommal a 20 találatos határt is átlépte. A gólerős játékos az elmúlt két esztendőben is rendkí­vül eredményes volt: a 2011/12-es idényben 29 mérkőzésen 20-szor, mí­g az előző szezonban 35 meccsen 28-szor talált a kapuba. Tuijp remek képességeit bizonyí­tja, hogy háromszor volt a második liga gólkirálya.

Hidvégi Sándor az elmúlt években folyamatosan alapembere volt aktuális együttesének, és megbí­zhatóságával kiemelkedett az NB I-ből. A 2009/10-es szezonban az MTK alkalmazásában állt, és szinte példátlan módon, mezőnyjátékosként érte el azt a bravúrt, hogy a kék-fehérek összes mérkőzését végigjátszotta. Ezt követően a Videotonba igazolt, amellyel nagy sikert ért el, hiszen a fehérváriakkal megnyerték a magyar bajnokságot. Hidvégi a következő szezonban Zalaegerszegen futballozott, majd visszatért az MTK-hoz, ahol ismét alapembere volt a negyedik helyen végzett gárdának.

(fradi.hu alapján – 2013.07.08.)

Az SVSE játékoskerete újabb labdarúgóval bővült, a ferencvárosi legenda Nyilasi Tibor fia tí­z év után hagyta el az FTC-t. Nyilasi Bálint egyéves szerződést kötött a klubbal. A 23 éves támadó középpályás a zöld-fehérek szí­neiben bemutatkozott az NB I-ben, és rendszeres játéklehetőséget kapott a Liga kupa sorozatban.

(svse.hu – 2013.07.08.)

A csakfoci.hu értesülései szerint a Ferencvárosnál folytatja pályafutását Hidvégi Sándor. A rutinos baloldali védő hétfőn esik át az orvosi vizsgálaton az Uzsoki kórházban, és ha minden rendben találtatik nála, akkor alá is í­rja a szerződését a klubbal.

Úgy tudjuk, a kiváló fizikai adottságokkal rendelkező védő hároméves megállapodást köt majd a zöld-fehérekkel.

Hidvégi alapembere volt a tavalyi szezon egyik meglepetéscsapatának, az MTK-nak, sőt a Ferencváros elleni örökrangadón (4-2) gólt is lőtt az FTC-nek. Korábban játszott a Videotonban és a Zalaegerszegnél is. Idén nyáron több NB I-es klub érdeklődött iránta, külföldről is – például a belga élvonalból – voltak megkeresései, de végül a Ferencvárosba szerződik.

Az edzőmeccsek alapján Hidvégi “lyukas” posztra érkezik a Fradihoz, érkezésével stabilabbá válhat a hátsó alakzat. A balbekk az előző idényben mind a 30 meccsen szerepelt az MTK-ban, három gólt is lőtt, és korábban volt olyan éve is, hogy egyetlen percet sem mulasztott a kék-fehéreknél.

Névjegy

Név: Hidvégi Sándor
Születési idő, hely: 1983. április 9., Budapest
Poszt: balhátvéd
Magassága, súlya: 185 cm, 82 kg
Korábbi klubjai: RAFC, Győri ETO (2004-06), Soroksár (2006-07), Jászberény (2007-09), MTK (2009-10: 42 mérkőzés / 2 gól), Videoton (2010-11: 10 mérkőzés), ZTE (2011-12: 19 mérkőzés), MTK (2012-13: 30 mérkőzés / 3 gól)
Eredményei: 1x bajnok (Videoton – 2010/11)

(csakfoci.hu, MLSZ adatbank alapján – 2013.07.08.)

Hollandiából származó információk szerint Jack Tuijp péntek este már meg is érkezett Budapestre. A Volendam 29 esztendős gólvágóját édesgetné magához a Ferencváros, pontosabban már sikerült is meggyőzni arról, hogy számára (is) a Ferencváros a legjobb választás a jövőjét illetően. Jack Tuijp háromszor volt a holland másodosztály gólkirálya, hat évvel ezelőtt huszonhat, a legutóbbi két idényben pedig előbb húsz, majd huszonhét találattal végzett a góllövőlista élén. A játékost ugyanaz a menedzseriroda segí­ti, amely a Manchester United világklasszisának, Robin van Persie-nek az ügyeit intézi, és bár több nagy klub is vitte volna a holland labdarúgót, ő a zöld-fehéreket választotta.

Úgy tudjuk, hogy a futballista mindenképpen váltani akart, hiszen a Volendam az osztályozón lemaradt az élvonalba jutásról, a másodosztályban már alaposan „kilőtte” magát, Ricardo Moniz őt is megerősí­tette döntésében, ráadásul június 30-án lejárt a szerződése. Jack Tuijp péntek este landolt Budapesten, szombaton valószí­nűleg átesik a kötelező orvosi vizsgálaton, azt követően pedig már csak a klub bejelentését kell megvárni. Egyezkedni ugyanis már nincs min, a felek elfogadták egymás feltételeit, a megállapodás megszületett.

A rutinos csatár remek társa lehet Böde Dánielnek, góljai zömét közelről szerezte, tipikusan olyan labdarúgó, aki az ellenfél kapuja előtt mindig ott van, ahol éppen lennie kell. Sőt, ha szükséges, a tizenegyeseket is magabiztosan értékesí­ti, mindamellett hihetetlenül technikás, a legutóbbi idényben nemegyszer ejtette át a labdát pimaszul a rá kirontó kapuson.

Névjegy

Név: Jacobus “Jack” Johannes Tuijp
Születési idő, hely: 1983. augusztus 23., Volendam
Poszt: csatár
Magassága: 186 cm
Korábbi klubjai: FC Volendam (2002-04: 46 mérkőzés / 14 gól), FC Groningen (2004-05: 11 mérkőzés), FC Volendam (2005-12: 250 mérkőzés / 130 gól)
Eredményei: 3x gólkirály (2007/08: 26 gól, 2011/12: 20 gól, 2012/13: 27 gól), Az év játékosa (Jupiler Legaue – 2012/13)

(nso.hu alapján – 2013.07.05.)

Hermány Bence ma aláí­rta 3 éves szerződését a piros-kékeknél. A 23 éves hálóőr a Ferencváros csapatában védett az előző években és tavaszi teljesí­tményével felkeltette a szakmai stáb figyelmét.

(vasasfutballclub.hu – 2013.07.05.)

A Kozármisleny vezetősége megállapodott az FTC-ből érkező 22 éves belső védőként bevethető Vattai Balázzsal, aki 72 NB II-es mérkőzésen lépett pályára a zöld-fehérek 2. számú csapatában.

(kozarmislenyse.hu – 2013.07.04.)

Mirza Halilagic

Újabb próbajátékos, a Radnicki Lukavacban szereplő Mirza Halilagic lépett pályára a Vasas elleni edzőmérkőzésen. A bosnyák támadó gólt is szerzett a 4-1-es zöld-fehér győzelemmel végződött találkozón.

(nso.hu, fradi.hu alapján – 2013.07.03.)

Busai Attila: “– A napokban ültünk le a vezetőkkel beszélgetni a jövőmről, és örömmel mondhatom, hogy sikerült megállapodnunk, maradok a Ferencvárosban.”

(csakfoci.hu – 2013.07.03.)

Mario MaslacAz elmúlt napokban a Ferencvárosi Torna Club edzéseit látogatta a 22 esztendős szerb próbajátékos, Mario Maslac. A belső védőként bevethető labdarúgó két edzőmérkőzésen, a Szekszárd, valamint a Vasas elleni felkészülési mérkőzésen is pályára lépett csapatunkban. A játékos sérülés miatt ugyan nem tudta végigjátszani a szerdai, piros-kékek elleni edzőmérkőzést, ám ennek nincs köze ahhoz, hogy nem lesz az FTC játékosa. A szakmai stáb úgy í­télte meg, hogy Mario Maslac sem játéktudásban, sem személyiségi jegyeit tekintve nem alkalmas arra, hogy az előttünk álló szezonban a Ferencvárosi Torna Club számára erősí­tést jelentsen.

(fradi.hu – 2013.07.03.)

Elkezdte a felkészülést az NB II következő szezonjára a Vasas is. Az angyalföldiek első edzésén máris rengeteg, próbajátékon szereplő labdarúgó jelent meg. Kapusposztra hárman vannak próbajátékon, de közülük csak ketten maradhatnak, mivel a harmadik számú kapust a Kubala Akadémiáról igazolják majd le. A rutinos Németh Gábor mellett a tavaly az FTC II-ben védő Hermány Bence és az ETO-játékos Nacsa Péter mutathatja meg tudását.

(nso.hu – 2013.07.02.)

Moniz: “- Akikre a jövőben nem számí­tunk, például Martin KleinJuha Hakola, Stanley Aborah is könnyebben elfogadták a döntésünket, mert szemtől szembe közöltem velük, jó játékosoknak tartom őket, de ha mi bajnokok akarunk lenni, extra kvalitású futballistákra van szükség.

(NS – 2013.07.02.)

A Kozármisleny FC labdarúgói megkezdték nyári felkészülésüket az egycsoportos NB II-es bajnokságra. A ma kezdődő felkészülésen 12 próbajátékossal találkozhattunk, köztük Baranya megyei labdarúgót ugyanúgy találtunk, mint NB II-es szinten ismertebb rutinosabb játékost… Vattai Balázs 22 éves kora ellenére már rutinosnak számí­t, hiszen 72 NB II-es mérkőzésen lépett pályára az FTC II-ben.

(kozarmislenyse.hu – 2013.07.01.)

Nagy a játékosmozgás a labdarúgó NB II-ben szereplő Siófoknál. Korábban már jeleztük, hogy a Balaton-partiak ferencvárosi játékosokkal erősí­thetnek, és azóta szerződtették Vass Mátét, Peszmeg Viktort és Papp Mátét az FTC-től.

(nso.hu – 2013.07.01.)

Mario Maslac

A Ferencváros labdarúgócsapatának Szekszárd elleni felkészülési mérkőzésén szerepet kap egy új futballista is: a szerb Mario Maslac próbajátékon szerepel, Gyömbér Gábor mellett a védelem közepén kap lehetőséget.

A 22 éves, 189 centiméter magas belső védő piaci értékét a transfermarkt.de 450 ezer euróra becsüli. Maszlacs az előző idényben alapembere volt a szerb második ligás Borac Csacsaknak, húsz bajnokin és két kupamérkőzésen kapott szerepet. A fradi.hu tájékoztatása szerint Alekszandar Alempijeviccsel együtt nevelkedő hátvéd eddig kizárólag a csacsakiaknál szerepelt.

(nso.hu – 2013.06.29.)

A Nemzeti Sport információ szerint eldőlt, hogy a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros támadója, Orosz Márk a szintén élvonalbeli Lombard Pápában folytatja pályafutását. A 23 éves Orosz Márk és a Lombard vezetőedzője, Tóth Bálint korábban már dolgoztak együtt az akkor még másodosztályú Szeged 2011-nél. A támadó a több játéklehetőség reményében igazolt a Lombardhoz.

(nso.hu – 2013.06.28.)

A labdarúgó NB I-ben szereplő Kaposvári Rákóczi felkészülési mérkőzésen 5–1-es vereséget szenvedett a Kubany Krasznodartól. Az orosz élvonalbeli klub hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint a somogyiak kapuját az első félidőben a Ferencváros lejáró szerződésű kapusa, Marko Ranilovic védte. A 26 esztendős játékos 2010 nyarán két plusz egyéves szerződést kötött a Ferencvárossal, amely idén nyáron lejár, és mivel a fővárosi zöld-fehérek vezetői nem hosszabbí­tanak a kapussal, í­gy ingyen távozhat. A Kubany honlapjának tudósí­tása szerint a szlovén kapus most próbajátékon szerepel a Kaposvárnál.

(nso.hu – 2013.06.28.)

A Nemzeti Sport információi szerint a Ferencváros labdarúgócsapata megegyezett a Siófokkal Kurucz Péter átigazolásáról.

A 25 éves, korábban Angliában légióskodó kapus a siófoki szakmai igazgató, Horváth Károly elmondása szerint szintén megegyezett a Ferencvárossal szerződésének részleteiről, í­gy elhárultak az akadályok átigazolása elől. A Ferencváros kifizeti a Kurucz szerződésében szereplő kivásárlási árat a 2012–13-as szezonban az NB I-től elbúcsúzó Balaton-partiaknak.

*

Klubunk a mai nap folyamán mindenben megegyezett Kurucz Péterrel, í­gy a 25 éves kapus a Ferencvárosban folytatja pályafutását. A 195 centiméter magas játékos az Újpestnél nevelkedett, majd előbb Tatabányán, ezt követően pedig a West Ham United együttesénél volt kölcsönben. Kurucz teljesí­tményével elégedett volt a világ legerősebb bajnokságában szereplő együttes, í­gy végleg is szerződtették őt. A magyar futballista ekkor a Premier League-ben is pályára léphetett, 2009. december 5-én a Manchester United ellen vetették be. A 2011/12-es szezont az angol harmadik ligás Rochdale gárdájánál töltötte, 11 mérkőzésen lépett pályára, és négy alkalommal is megőrizte kapuját a góltól. Ezt követően hazatért, és a tavalyi idényt végig védte a Siófokban. A Balaton-parti gárdában remek teljesí­tményt nyújtott, többek között neki köszönhetően maradt akkori csapatának az utolsó pillanatig esélye a bennmaradásra. Kurucz 11 alkalommal a magyar utánpótlás-válogatottakban is szerepelhetett.

Névjegy

Név: Kurucz Péter
Poszt: kapus
Születési idő, hely: 1988. május 30., Budapest
Korábbi klubjai: Láng SK (2002-05), Újpest (2005-09), Tatabánya (2008 tavasz – kölcsönben: 9 mérkőzés), West Ham United (2009-12: 1 mérkőzés), Rochdale (2012 – kölcsönben: 11 mérkőzés), Siófok (2012-13: 25 mérkőzés)

(nso.hu, fradi.hu alapján – 2013.06.28.)

Klubunk vezetősége ma délelőtt mindenben megegyezett Arsenio Valpoorttal, aki aláí­rta szerződését, í­gy az FTC többszörös utánpótlás-válogatott játékost igazolt a holland élvonalból.

A fiatal támadó több poszton bevethető, szélsőként, valamint előretolt ékként is szerepelt korábban. A villámgyors futballista a Heerenveennél már Európa Liga-mérkőzésen is pályára lépett, sőt, gólt is szerzett.

Valpoort képességeit jól tükrözi, hogy három alkalommal a holland U20-as válogatott mezét is magára ölthette, és egy alkalommal eredményes is volt.

Névjegy

Név: Arsenio Valpoort
Születési idő, hely: 1992. augusztus 5., Amszterdam
Poszt: szélső
Korábbi klubjai: Heerenveen (2011-13: 9 bajnoki), PEC Zwolle (2013: 9 bajnoki / 2 gól)

Ugyanakkor a Valpoort Magyarországra szerződésében szerepet játszó menedzser, Georgi Attila a Nemzeti Sport Online kérdésére elmondta, egy plusz egyéves szerződést kötöttek. A megállapodásban szereplő opció bizonyos mérkőzésszámhoz kötött, vagyis ha meghatározott számú meccsen pályára lép a bajnokságban, akkor egy évvel automatikusan meghosszabbodik a szerződése.

Leonardo ügyében előrehaladott tárgyalásokat folytatunk a Ferencváros vezetőivel. Júliusban tér vissza Magyarországra, és ekkor a szerződést is aláí­rhatjuk, mert jól érzete itt magát, nincs akadálya a folytatásnak” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére a brazil támadót képviselő Sports Entertainment Group menedzseriroda részéről Georgi Attila.

(fradi.hu, nso.huvoetbalinternational alapján – 2013.06.27.)

Maurice Trapp, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros kiszemeltje az előzetes hí­rekkel ellentétben nem érkezett meg Budapestre, hanem a Bundesliga 2.-ben a kilencedik helyen végző VfR Aalennél vesz részt próbajátékon, és a tegnapi felkészülési meccset végig is játszotta.

A 21 éves belső védő – akiről néhány napja klubja, az Union Berlin közölte, hogy az FTC-hez jön próbajátékra – az Aalen Nürnberg II elleni meccsén lépett pályára, de a beszámolók szerint az első félidőben nem ment túl jól neki a játék.

(nso.hu – 2013.06.26.)

Az első edzésen néhány próbajátékos is szerepet kapott. A korábban a Feyenoordban, a Hamburgban és a Fluminensében is foglalkoztatott Jean Carlos Dondé, a PMFC utánpótlás-válogatott fiatalja, Nagy Dominik, valamint a korábban a román bajnok Otelul Galati alkalmazásában álló Elek Róbert is együtt készült Ricardo Moniz játékosaival.

Ugyancsak ott volt a hétfői tréningen két fiatal labdarúgó, Adin Jahic (OFK Gradina), valamint Nagy Ádám, akik a napokban bizonyí­thatják be szakmai stábunknak, hogy a csapat számára erősí­tést jelentenek.

(fradi.hu – 2013.06.24., fotók: üllői129.hu)

*

A holland másodosztályban szereplő Emmen labdarúgócsapata egy plusz egy éves szerződést kötött Quenten Martinusszal, a Ferencvárostól távozó támadóval. Martinus idén februárban igazolt a Ferencvároshoz, de nem tudott alapemberré válni a zöld-fehéreknél, akik nem hosszabbí­tották meg a szezon végén lejáró megállapodását.

(nso.hu – 2013.06.24.)

A Ferencváros labdarúgócsapata szerződést bontott Máté Jánossal, aki egy közösségi oldalon már el is köszönt a szurkolóktól és a társaktól.

„Nehéz leí­rni azt, amit most érzek. A Fradi nem velem képzeli el a jövő csapatát, ebből kifolyólag í­rom most ezt az üzenetet minden Fradi kötődésű embernek. Felejthetetlen időszak ez számomra, amelynek minden napja csodálatos volt. Nagyon sokat kaptam Tőletek és ezt nem fogom elfelejteni soha. Remélem, a srácok sok kupát nyernek majd a közönségnek, mert ez a tábor igazán megérdemli a sikereket! Sok Fradi győzelmet kí­vánok, köszönöm Nektek ezt a szép időszakot!” – fogalmaz Máté egy közösségi oldalon.

(nso.hu, facebook – 2013.06.18.)

Fiatal német próbajátékos érkezik a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencvároshoz: a 21 éves belső védőt, Maurice Trappot teszteli majd Ricardo Moniz, a zöld-fehérek vezetőedzője.

Az Union Berlin hivatalos honlapjának beszámolója szerint a tavaszt a német harmadosztályú Hansa Rostocknál töltő ballábas védő június 20-án érkezik meg az FTC-hez, és a hónap végéig edz a csapattal, ezt követően döntenek majd sorsáról.

Trapp ebben az idényben három bajnokin kapott szerepet az ősszel az Union Berlinben a másodosztályban, mí­g a harmadosztályú Hansa Rostocknál 14 bajnokin lépett pályára a tavasszal.

A hórihorgas, 1.91 méter magas játékost egyébként még egy évig szerződés köti a Bundesliga 2.-ben szereplő Union Berlinhez a transfermarkt.de adatai
szerint.

A német portál adatai szerint Trappot az a Sports Entertainment Group ügynökség képviseli, amely Ricardo Moniz ügyeit is intézi, és több másik játékost is közvetí­tett már a magyar klubhoz.

(nso.hu, unionberlin.de – 2013.06.18.)

A Ferencváros labdarúgói még szabadságon vannak, de a hí­rek azért szállingóznak a zöld-fehérekről. A brazil Leonardo rehabilitációja július közepén Magyarországon folytatódhat, ellenben a brazil védő, Júnior Fell távozik.

(nso.hu – 2013.06.18.)

A bundesliga.de beszámolója szerint a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Energie Cottbus ma 24 játékossal megkezdte a felkészülést a következő idényre, és egy magyar futballista is részt vett a csapat edzésén.

A Cottbus Sváb Dánielt, a Ferencváros 22 éves balhátvédjét teszteli a héten a portál információi szerint, akinek lejár a szerződést a zöld-fehéreknél, í­gy ingyen távozhat a klubtól.

(nso.hu – 2013.06.17.)

Orosz Pál: “- Úgy tűnik, Marko Ranilovic, Quenten Martinus vagy Stanley Aborah nem marad nálunk.”

(nso.hu – 2013.06.09.)

“A Ferencvárosnak kölcsönadott Milan Perics biztosan nem marad a fővárosiaknál, és mivel Fehérvárra élő szerződés köti, í­gy José Gomes csapatával kezdheti meg a nyári felkészülést.”

(nso.hu – 2013.05.28.)

18 hozzászólás a(z) Átigazolások – 2013/14 (nyár) bejegyzéshez

 • Igen!!!!!!!!!

  Amikor,Gyepes Gabit a “kispadra” szerződtedte a vidi ,kí­váncsiságból megnéztem a “kamu”nemzeti sport online-on,miket is í­rtak egyesek oda-igaz az az oldal tele van “bolonddal”-valaki í­rta is ,hogy inkább a fradiban lenne a helye,mert mi sz..ok vagyunk.Persze reagáltam kulturált módon,hiszen Fradista vagyok,hogy “ne aggódj,hamarosan olvashatod,hogy David Mateos a FERENCVÁROSBAN -hí­vatalos!!!
  Kicsit “féltem”,de a hí­r valódi most már.
  Ez a srác nem 3-tól 4-évesig volt a real labdarúgója.Bár hozzá kell tenni ,hogy kellenek a társak is ,hogy Őt is segí­tsék minden téren,szóval egyedüliként nem tud Ő sem csodát tenni,minthogy ha Ronaldo,Robben vagy bárki jönne ide,hisz ez csapatjáték, kell tudni kiszolgálni az embert ill . a másikért tenni.
  De valamilyen büszke érzés fogott el,hogy ez Nekünk, a Ferencvárosnak sikerült!

  Ui.:Nem rontom el a cikk hangulatát,de remélem Moniz hamarosan rájön melyik csapatkapitányt kell végre kitenni a csapatból és kispadra ültetni…..Ok játszon a ligakupában.

  Hajrá Fradi!!!!!

 • A régi és új vezetés közti különbség némi szójátékkal:
  Azelőtt a REA(C)-ból igazoltunk, most a REA(L)-ból… (Mellesleg nem Rákospalotáról, hanem Madridból…)
  1954 óta “rágom le a körmöm” minden átigazolási időszkban, de ilyet még nem értem meg, hogy “elitbajnokságból” igazoljunk.
  Amúgy nem tartom elképzelhetetlennek, hogy Mateos a középpályár kerül, hiszen nemegyszer játszott ott Madridban is.

 • Mateos 26 éves múlt, a RM honlapja szerint középső védő. A Realban 71 percet játszott a spanyol kupában, 11 percet a Ligakupában és 9 percet a BL-ben. A Zaragozában 15, az AEK Athénban 12 meccse volt. A spanyol 2. vonalban 128 meccsen kétszer volt eredményes.

 • Meteos leigazolása tán azt jelenti, hogy Moniz mester Besict a középpályára szánja? Hamarosan megtudjuk. Védőnk már van elég. Csak össze kéne csiszolni őket.

 • Gerson személyében végre igazoltunk egy nálunk erősebb bajnokságból érkező és játszó játékost.

 • Óhajod teljesült 😛 de azért jöhetne még egy belső védő és akár 2 középpályás 😀 😛

 • Kérésed “teljesí­tve”, Leo aláí­rt. Már tényleg csak egy belső védő kéne.

 • Ez egyre jobban tetszik! Még egy belső védő és megvagyunk. Jó lenne a Leo is minél hamarabb tudna játszani.

 • Már nagyon várom az “őszi”rajtot!

  Remélem az igazolások-esetleg további-lendí­tenek a csapaton és végre Bajnokok leszünk újra!

  Hajrá Fradi!!!

 • Vérge megint í­rhatok…!
  Nem mintha gondolom eddig is sokan erre vártak,viszont jó ,hogy van megint miről érdemben beszélni.Távozók listájával eddig “elégedett”vagyok,bár számomra még 1-2 név bőven idefér.
  Kiváncsi leszek mit fog nyújtani Valpoort és Kurucz,mert remélem egyiket sem a “kispadra”szerződtették.Még 2-2 embert a védelmbe és a csatárposztra el tudnék képzelni,mert sokan lennének szomorúak,ahogy mondták-én is-,ha nem nyernénk meg a bajnokságot,de még kellenek új játékosok,nincs mese.
  Bí­zom a jó szezonban, nehéz lesz,mert az előzőnél könnyebben nem lehetett volna bajnokságot nyerni.
  Hajrá Fradi!!!!

 • Valpoort beválhat. Remélem 2 éves szerződést kötöttünk vele.

 • Klein elment, a fiatal német nem jön, vagy ha jön is, nem lesz erősí­tés. Hallani arról is, hogy Jovanovic is mehet és Sváb sem fogadta el a szerződést. Aborah is elment. Egyenlőre alig van védőnk és nincs szűrő játékosunk.

 • Busai nem kell, Orosz el kölcsönbe (látva az idei kikölcsönzöttek mostani sorsát, a továbbiakat képzeljük el), Klein, Sváb se marad; s azokat most nem is érintem, akiket magam se sajnálok. Eddig a fene nagy épí­tkezésből a bontás látszik. Mire kialakul a vázból az új csapat, lemegy az őszi szezon fele, és tisztes távolból figyelhetjük az élmezőnyt. Sebaj, jövő ilyenkor majd megint fogadkozunk. De adja ég, hogy a fúk és a stáb rám cáfoljanak, okvetetlenkedő vészmadárra. Csak semmi szí­vmelengető előérzet bennem eddig.

 • Aborah szerintem is jó képességű labdarúgó, viszont hozzáállásbeli problémái vannak, ez látszott rajta, nagyon flegma. Én egyáltalán nem bánom, hogy elmegy. Egy Ferencvárosban legyen megtiszteltetés játszani, nem pedig nyűg!

 • Nem fogunk megint lemaradni? A többieknél már hallani konkrét igazolásokról. Aborah miért megy el? Szerintem remek játékos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ