Interjú a visszavonuló Lipcsei Péterrel

2 hozzászólás a(z) Interjú a visszavonuló Lipcsei Péterrel bejegyzéshez

 • Kedves Hegedős Soma
  Örömest vettem tudomí sul Lipcsei Péterrel készült interjùotokat. Szépen nyilatkozott a mùltjí ròl és a mostani benyomí sairòl.
  Mindig meghatò egy olyantòl véleményt hallani, aki végre össze is nôt az FTC-vel és tapasztalatbòl tudja, hogy mirôl beszél.
  Egy gyorsulò vilí gban egy bizonyos emberi nagysí g kell ahhoz, hogy le se becsülje magí t, és tùl se becsülje magí t az ember. Ha valaki képes arra, hogy ki tud szí llni egy idôre a vele (és jelenleg kürülötte is) forgò vilí g mindennapjaibòl , akkor ez egy lelkiismeretes emberre utal.
  Nagyon helyesnek tartom Lipcsei Péter meglí tí sí t, mely a jelenlegi magyar focinak a nemzetközivel valò „alùlmaradí sí ròl“ szòl.
  Hií nyolom én is jelenleg a nemzetközi kapcsolatokat teremtô tùrí kat, kupí kat, melyek a Fradi fôleg szomszéd orszí gaival terelné egy egyéni focistìlus kiteremtésére. Szerintem a Magyar focinak ùjra kellene kapcsolòdni a közép Euròpai foci kezdeményezéseibe. Példí ul ùjbòl hùsvétkor kellene kupí kat rendezni a bécsi, a prí gai és az észak-Olasz orszí gokkal. Ki kell fejleszteni ùjbòl egy közép-Euròpai futballt. Ezt csak velük együtt és ellenük lehetne megvalòsìtani, hiszen a foci Magyarorszí gon történelmileg onét veszi eredetit.
  Szòval mikor jí tszik az FTC ùjbòl a Mitropa-Kupí ban ? Mikor lí ssuk vendégül a Rapidot, az Austrií t, a prí gai Spí rtí t, vagy az Intert ?
  Jòt tenne. Tudní nk ùjbòl egymí stòl tanulni. Mérkôzve kialakìthatní nk az egyéni stìlusunkat.
  A (hideg) hí borùnak vége. A focinak ùjbòl a békés és sportszerû kapcsolatok kialakìtí sí nak lehetne a célja. Persze fûtene (történelmileg is mí r) a nemzeti becsví gyí s. De ezt az cseheket és a „sògorokat“ is fûti. Ki bí nní , ha sportszerûen tesszük.
  Nemzetközi kapcsolatok nélkül nem megy. Ezt belí ttí k az FTC felelôsei is. Ezt azon lí tom, hogy folynak az utí npòtlí s szektorí ban a nemzetközi kapcsolatok ùtbaigazìtí sa. A Marseile-ben vendégszerepelt U13-as FTC-jére gondolok itt épùgy mint a Cordial Cupí ra és a Puskí s-Suzuki Kupí ra.
  Valami készülôben van. Jò lenne ezeket a dolgokat szem elôtt tartani és érdekes a jövôjét lí tni mind ezeknek a kezdeményezéseknek.
  Nagy Lí szlò

 • Remélem nem Peti az utolsó Mohikán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ