Kevin McCabe sajtóközleménye

Mint az már ismert, a Scarborough Csoportnak közel 95%-os részesedése van a Fradiban. Éppen ezért a kollégáim és én, Budapesten és az Egyesült Királyságban, minden lehetséges erőfeszí­tést megtettünk annak érdekében, hogy magas szí­nvonalon irányí­tsuk és fejlesszük az FTC Labdarúgó Zrt-t. Egy jól szervezett, eredményes csapatot akartunk létrehozni.

A szurkolók valószí­nűleg tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy amikor a Fradit 2008. áprilisában megvásároltuk, az gyakorlatilag csődközeli állapotban volt. Egy nehézkesen működő, jövőkép nélküli csapatot vettünk át. A célunk az volt, hogy a labdarúgás területén szerzett tapasztalatainkkal, szakértelmünkkel és egy jelentős pénzügyi befektetéssel – az akadályok ellenére – olyan családi és közösségi klubot hozzunk létre, amely képes visszakerülni Magyarország legjobbjai közé, illetve képes újra megmérettetni magát a nemzetközi porondon.

Az általunk felépí­tett infrastruktúra hivatott biztosí­tani, hogy a legkiválóbb fiatal játékosok bekerüljenek az Akadémiánkra és az NB I-es keretbe, mint profi játékosok, valamint esetenként külföldre igazoljanak más európai csapatokba. Nyilvánvalóan arra is volt példa, hogy egyes Sheffieldből a Fradiba átkerült kollégánk, valamint néhány magyar munkatársunk is alulteljesí­tett. Az új struktúra felépí­tése során szükségessé vált, hogy mind a játékosoknál, mind a vezetőségben változásokat hajtsunk végre. Amennyiben problémák merültek fel, a lehető leggyorsabban próbáltunk rájuk megoldást keresni, és biztos vagyok abban, hogy ezt a szurkolók is érzékelték. Alexander Gerstl kollégám pedig rendkí­vüli munkát végzett tavaly nyár óta vezérigazgatóként.

Figyelembe véve a Scarborough Csoport hátterét és a szóban forgó ingatlant már az első pillanattól kezdve sok időt töltöttünk a terület áttervezésével. Egy új stadion épí­tése volt az elsődleges terv, a hozzá kapcsolódó bevásárlóközponttal, irodákkal és szállodával, valamint egyéb létesí­tményekkel. Valójában már megegyeztünk a Raiffeisen Bank egyik leányvállalatával az együttműködés feltételeiben, azonban az előszerződés aláí­rása előtt megváltozott a világ gazdasági helyzete. Látva a pénzintézetek összeomlását lehetetlenné vált, és a mai napon is lehetetlen jelentős banki segí­tséghez hozzájutni. Véleményem szerint még legalább 3-5 évre lesz szükség ahhoz, hogy a világ visszatérjen a “megszokott kerékvágásba”. Ezzel együtt tisztában vagyunk azzal, hogy kötelezettséget vállaltunk a stadion 2014-ig történő felújí­tására – a Ferencvárosi Torna Clubbal ebben egyeztünk meg és a korábbi eladót is tájékoztattuk erről. Elkezdtük tehát a kivitelezés előkészí­tésének munkálatait annak érdekében, hogy a felújí­tás a tervek szerint megvalósuljon.

A korábbi csődközeli Fradi az irányí­tásunk alatt a másodosztályból felkerült ismét az NB I-be és most a 2010/11-es szezon fordulójában már a negyedik helyen áll, jó eséllyel arra, hogy nemzetközi szereplést jelentő helyet érjen el a szezon végén. Emiatt köszönetemet és megbecsülésemet fejezem ki csapatunk vezetőedzőjének, Prukner Lászlónak. Számos alkalommal igazoltunk játékosokat az Egyesült Királyságból, Afrikából, a Karib-térségből vagy Dél-Amerikából (januárban például két argentin és egy amerikai játékos is érkezett Budapestre), akár a Scarborough Csoporton, akár a Sheffield Unitedon keresztül, tettük mindezt annak érdekében, hogy elősegí­tsük a jövőben is a Fradi pályán megszerzett sikereit. Mind a Fradi edzői és kollégái gyakran látogattak Sheffieldbe, hogy más edzőkkel, kollégákkal találkozva tapasztalatot cseréljenek. Ezek a találkozók is hozzásegí­tik a csapatokat az eredményes szerepléshez.

Rendkí­vül büszke vagyok a Fradi megvásárlása óta elért sikereinkre, annak ellenére, hogy egyértelműen hiányzott a Főváros és a Ferencvárosi Torna Club egyes tagjainak támogatása. Ezért – ahogy azt már 2008. áprilisában, az FTC Labdarúgó Zrt. megvásárlásakor is kijelentettük – most érkezett el a megfelelő pillanat hogy átadjuk a Fradi irányí­tását olyan megfelelő magyar kezekbe, akik szintén tudják mit képvisel a Ferencváros Magyarországon.

Tapasztalt üzletemberként, akinek mind az ingatlan, mind pedig a labdarúgásban vannak érdekeltségei a világ különböző tájain (Ausztráliában, Kí­nában, Magyarországon és az Egyesült Királyságban) kijelenthetem, hogy minden országban igyekszem az eltérő kultúrához és szokásokhoz igazodni, annak érdekében, hogy elérjem annak az adott országnak az együttműködését, segí­tségét és támogatását, amelynek szolgálatában állunk. Elszomorí­t az, hogy Budapesten a Fradi nemzetközi befektetőjét zárt ajtókkal várták és várják, mely tényt az alábbiak támasztanak alá:

– Szinte egyáltalán nem kaptunk magyar részről szponzori támogatást, annak ellenére, hogy más klubok önkormányzati vagy kormányzati segí­tséggel ilyen támogatáshoz jutnak.

– Egyes, korábbi szponzoraink – akiket megörököltünk az FTC Labdarúgó Zrt.-vel együtt – megszegték a vállalt szponzori kötelezettségeiket.

– Egy igen jelentős nagyságú, a Zrt. által befizetett ÁFA összeg már nagyon hosszú ideje nem került az APEH által visszatérí­tésre.

– A Fradi minden egyes meccsének televí­ziós közvetí­tése miatt nyilvánvalóan kevesebben látogatnak ki a mérkőzésekre, í­gy csökkentek a jegybevételek is. Az MLSZ-nél a mai napig nem történt semmi, amely választ adna arra, hogy miként lehetne kompenzálni Magyarország legnagyobb és legnépszerűbb klubjának ebből eredő bevétel kieséseit.

– Gondot okoz a mindennapi munkában az a “feszült kapcsolat” a Fradi és az Ferencvárosi Torna Club (aki az FTC Labdarúgó Zrt.-ben 5%-os részesedéssel bí­r) egyes vezetői között, amely helyzet a Ferencvárosi Torna Club elnökének alábbi kijelentése miatt jött létre: “Meg fogjuk venni az FTC Labdarúgó Zrt.-t”.

– Határozottan cáfolom azokat a hí­reszteléseket, mely szerint mások helyett, magyarországi személyek képviseletében és döntései alapján járok el a Fradi ügyében. Bárki meggyőződhet arról, hogy a labdarúgás iránti elkötelezettségem már legalább 20 évre nyúlik vissza, í­gy ezen a területen igen nagy tapasztalattal rendelkezem. Ezért is tettem ajánlatot 2008-ban az FTC Labdarúgó Zrt. és ingatlanjainak megvásárlására a Scarborough Csoporton keresztül, amely teljes egészében a saját családi vállalkozásom.

Minden szurkolóval szeretném ezért megosztani, hogy most érkezett el az idő, a fent emlí­tett okokból, hogy a Fradi vezetését más, hasonlóan hozzáértő szakemberekre bí­zzam. Ezen szándékomról tájékoztattam a politika szereplőit helyi és magasabb szinten is, mostantól tehát tőlük függ, hogy a fentiek megvalósulása mennyire lesz eredményes.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

3 hozzászólás a(z) Kevin McCabe sajtóközleménye bejegyzéshez

  • Most mindenki megmutathatja az ország “nagyjai közül”hogy amiröl évek óta beszélnek ,hogy ki mennyire nagy MAGYAR.

  • Ennél azért szebbre gondoltam. Csak kapkodom a fejem és nem tudom, hogy most mit és főleg kinek is higyjek. Nagyon szomorú vagyok és csalódott. Nincs az országban olyan Fradi érzelmű vállalkozás mely tudna segiteni? És a kormány vajon most hol van? Igérgetésben és hitegetésben ők is olyanok mint az elődeik. Egy álommal ismét kevesebb.
    Van még remény? írjatok már valami biztatót is!!!!!!!!!!!!!!!

  • “Szép” tavaszunk lesz …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

MK 02.28.19:00 TV:M4Sport
OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ