KI KICSODA A FERENCVÁROSI TORNA CLUB TÖRTÉNETÉBEN? II. – Nyilasitól – Zsiborásig

ki_kicsoda_ii_1987_z1_karc

Előszó

Ritkán adódik, hogy az ember előszót í­rjon egy olyan könyv első oldalára, ahol aztán néhány lappal később őróla is megemlékeznek. Márpedig Nagy Béla közel háromszáz ferencvárosit felvonultató munkájában elnöktől, sportvezetőktől kezdve, élsportolók, „egyszerű” és hí­res szurkolókig mind együtt alkotják ezt a sajátságos Fradi pantheont.

Az egyesületi történetí­rásban már alaposan megismerhettük Nagy Béla összeállí­tásaiból, mi, mikor és hogyan is történt az FTC-ben? Ezzel úttörő jellegű munkát végez, hiszen az egyesületi történetí­rás nem az agyonpublikált munkák közé tartozik. Most ismét egy új vállalkozás első hajtása okozhat majd a fradistáknak örömet. Eddig ugyanis sportegyesületi „Ki, kicsoda?” még nem látott napvilágot. Elképzelhető, hogy milyen gyűjtőmunka szükséges egy ilyen könyv – amely félig már lexikon – összeállí­tásához. Azt, hogy mégsem lexikont tart kezében az olvasó, mindjárt észreveszi, amikor egyes sportolóknál a közölt tényanyag után, ha csak egy mondat erejéig is, de ott az érzelmi kifejezés, a „Fradi-szí­ves” megnyilatkozás.

Amikor tisztelettel emlékezem az egykori fradistákra, napjaink ferencvárosi érzelmű sportbarátainak csak azt kí­vánhatom, hogy hasonlóan a nagy elődökhöz, alkossanak nagyot – ki-ki a saját területén: a sportpályán, edzőteremben, vagy akár az í­róasztalnál – hogy ezáltal is növekedjen az a tábor, amelyről a későbbiekben a krónikák dicsérően emlékeznek.

Hargitai Károly az FTC ügyvezető elnöke

Szerző: Nagy Béla
Kiadta: FTC (1987)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

09.30.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
10.08.16:30 TV:M4Sport
Categories
10.21.17:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső