Kik játszották a legtöbb bajnoki mérkőzést a Fradiban?

gomb_statisztika1

Sokan nem szeretik a statisztikát, mert nagyon elvontnak és a valóságtól néha elrugaszkodónak tartják. Pedig az igazán jó statisztika éppenséggel az ellenkezőjét jelenti, hiszen a „valóság számszerű információinak megfigyelésére, összegzésére, elemzésére és modellezésére irányuló gyakorlati tevékenység” hivatott arra, hogy minél jobban megértsük a jelenünket és a múltunkat. De arra is hivatott, hogy az adatokból olyan listák készüljenek, melyek nem csak a száraz tényekre világí­tanak rá, hanem egy olyan rangsort állí­tanak fel, ahol nem igazán a „győzelem” számí­t, hanem az emlékezés.

A statisztikával foglalkozók ezért is kényesek a pontosságra, ezért is ragaszkodnak ahhoz, hogy ha valamit megjelentetnek, az tételesen bizonyí­tani is tudják. Ezért is van az, hogy egy-egy lista összeállí­tása nem csak abból áll, hogy összeadjuk a számokat, hanem abból is, hogy azokat bizonyí­tani is tudjuk.

Szerkesztőségünk „statisztikusával” emiatt mi is néha „vitába kerülünk”, hiszen amí­g mi az adatok minél hamarabb való megjelentetését szorgalmazzuk, addig Ő csak akkor hajlandó kiadni a listát, amikor már azt minden oldalról leellenőrizte.

A Ferencvárosi labdarúgás 109 éves történelme a statisztikusok birodalma. Ahogy már jeleztük, feldolgozásra került a Ferencváros összes mérkőzése, összeállí­tásokkal, góllövőkkel. Ezekből meg az elkövetkezendő napokban több érdekes listát fogunk közölni. Lesz köztük olyan, mely „természetesnek” fog hatni, de lesz olyan is, mely olyan adatokat fog tartalmazni, melyek meglepetéssel fognak szolgálni, hiszen a feldolgozás során olyan mérkőzések „kerültek elő”, melyek jelentősen befolyásolták az adatokat.

Mai napon az egyik legfontosabb (ha nem a legfontosabb, bár sokak szerint az összes mérkőzés a mérvadó) listát tesszük közzé, mely a Ferencvárosban bajnoki mérkőzésen pályára lépett 672 játékos névsorát tartalmazza. A lista teljes, hiszen a csúcstartó Lipcsei Pétertől, a csupán egy mérkőzésen zöld-fehérben pályára lépőkig mindenkit felsoroltunk.

– lalolib –

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ