Kiss György: 43

Kiss György

Szülővárosában, Nyí­regyházán lett élvonalbeli játékos 1998 őszén. Egy idénnyel később már Dunaújvárosban szerepelt. A bajnokságot nyert csapat alapemberének mondhatta magát Egervári Sándor csapatában. Három és fél szezont húzott le a Duna partján.

Miután a dunaújvárosi futball a végnapjait élte a bal oldali védőjátékos is a távozás gondolatával foglalkozott. Hí­vta korábbi mestere a Hungária körútra, de 2003 januárjában a Fradiba igazolt csapattársával, Zováth Jánossal együtt. Az öltözőben több ismerős arc is fogadta, hiszen ekkor már zöld-fehérben rúgta a labdát Tököli Attila és Marek Penksa is.

Nem indult szerencsésen számára ferencvárosi pályafutása, ugyanis a Ciprusi edzőtáborozáson megsérült, í­gy 2003 tavaszán már nem is tudott pályára lépni tétmérkőzésen.

A WBA gyúrójaként az egykori ferencvárosi csapattársat hozza formába

A WBA gyúrójaként az egykori ferencvárosi csapattársat hozza formába (fotó: Gera Zoltán, Facebook)

A 2003/04-es bajnokcsapatban 24 meccsen szerepelt és kétszer vette be az ellenfelek kapuját. Különösen második találata volt fontos, hiszen az a három pont megszerzését jelentette Pécsett. A kupagyőztes csapatban öt mérkőzésen kapott lehetőséget.

László Csaba érkezésével epizodistává vált, í­gy 2005 januárjában Egervári mester hí­vására a Vasashoz igazolt.

Hazai pályafutása után megfordult Angliában is alacsonyabb osztályú csapatoknál.

Jelenleg a West Bromwich stábjában dolgozik gyúróként.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ