Kommentár nélkül: Kevin McCabe, a FTC Labdarúgó Zrt. tulajdonosának sajtónyilatkozata

kevin-mccabe_foto-hajdu-d-andras_1005Mint az FTC Labdarúgó Zrt. új elnöke, a Ferencváros szurkolótáborához és partnereihez egy nyilatkozatot kí­vánok közzétenni. A Ferencvárosi labdarúgás további sikereinek elősegí­tése érdekében változásokat jelentünk be az FTC Labdarúgó Zrt. menedzsmentjében.

Terry Robinson úr lemondott elnöki pozí­ciójáról, szerepét a jövőben én kí­vánom átvenni. Számos egyéb igazgatójától válik meg a klub, a menedzsment átalakí­tása következtében, annak érdekében, hogy új hajtóerőt adjunk a klubnak a téli szünet utáni újrakezdéshez.

A folytonosságot biztosí­tja Berki Krisztián vezérigazgató személye, aki a jövőben szakmai segí­tséget kap két elismert angol szakembertől, akiket a Sheffield United delegál a Ferencvároshoz.

Az elkövetkezendő időszak egy fontos korszak lesz a Ferencváros életében. Hiszek benne, hogy most időszerű, stratégiájában megfelelő átvenni a klub vezetését, és megtalálni a módot, hogy a klub újra Budapest és a szurkolók büszkeségévé váljon.

A nemrég tett látogatásomkor szerzett tapasztalataim eredményeként változásokat vezettünk be, munkatársakat mozdí­tottunk el a helyükről és elindí­tottuk a folyamatot, mely stabil, robosztus és fenntartható fejlődést biztosí­t a Ferencváros labdarúgó csapatának.

Azzal egyidejűleg, hogy megváltoztatjuk a csapat menedzsmentjét, köszönetet kell mondanom a lemondó 6 igazgatónak a tulajdonosváltási folyamatban és az elmúlt szezon előremenetelében vállalt szerepükért és teljesí­tményükért.

Fontos, hogy személyesen is megerősí­tsem, hogy a terveink és céljaink komolyak, hosszú távúak és nem csak egy fél szezonra vonatkoznak. Szeretnénk megerősí­teni a futball csapatunkat, a menedzsmentet, illetve a szurkolók és támogatók bizalmát. Az előttünk álló cél, hogy a magyar futball legfelsőbb szintjére kerüljünk és ott legyünk eredményesek.

A klubnak saját lábakon kell állnia, mint önálló megalapozott üzleti vállalkozás. Véleményem szerint ehhez minden alkotóelem adott: a csodálatos klub történelme és a fantasztikus szurkolói tábor.

A másik üzleti vállalkozásom, a Scarborough Group International, segí­tséget fog nyújtani a csapat professzionalitásának megerősí­tésében és a belső kommunikáció javí­tásában. Amennyire időm engedi személyesen is részt kí­vánok venni a stratégiai kérdések megoldásában, együttműködve az új igazgatósággal és Berki Krisztián vezérigazgató úrral, aki a teljes felelősséget visel a klub mindennapos ügyeiért, az én tájékoztatásomért és a szurkolókkal való kapcsolattartásért.

A nemrégiben a DVTK mérkőzésen történt események, melyek egy kicsi, de elvadult szurkolói csoport tetteit tükrözik, csalódást okoztak számunkra. Felkértem az új menedzsmentet, hogy gondolja át és dolgozza ki a lehetséges intézkedéseket hasonló esetek elkerülése végett.

A játékosok tavaszi szezonra való felkészí­tésének részét képezi egy három hetes edzőtábor Máltán, a Sheffield United Football Club szponzoránál. Az infrastruktúra és a sziget klí­mája minden lehetőséget biztosí­t a csapatnak és kí­sérői részére a tökéletes felkészüléshez.

Ezalatt Craig Short, az angol premier liga volt játékosa, a Ferencváros teljesí­tményének fokozásán dolgozik. A 41 éves Craig Short, aki a Ferencváros segédedzője volt, most átvette Bobby Davison feladatait és ideiglenesen a csapat vezetőedzője lett. Short véleménye szerint a Ferencváros a „Magyar Manchester United” és a szurkolók a liga élén szeretnék látni a csapatot. A Ferencváros feljutott a tabella 11. helyére. Short, aki játékos pályafutását a Sheffield United-nál fejezte be, a csapatot két győzelemhez segí­tette a liga négy legerősebb csapatával szemben.

Nehéz a jövőbe látni, de legfőbb célunk, hogy a Ferencváros minél előbb európai szinten is megállja a helyét. Természetesen ez nem megy egyik napról a másikra, de minden érintett a csapat munkáját segí­ti

Nagy reményeim vannak a jövőt illetően és személyesen szeretném megköszönni azon szurkolók, támogatók és partnerek támogatását, akik kitartottak és kitartanak a csapat mellett.

Üdvözlettel:

Hajrá Fradi!

Kevin McCabe

A Kevin McCabe-bel folytatott átfogó megbeszélések után Berki Krisztián, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója az alábbiakat fűzte hozzá a tulajdonos nyilatkozatához:

– Mindenekelőtt nagyon köszönöm a lemondó és búcsúzó menedzsment tagok eddigi közreműködését. Véleményem szerint nagy szerepet játszottak abban, hogy most egy tőkeerős és versenyképes Ferencvárosi klubról beszélhetünk.

Már megkezdtük javaslataink kidolgozását, a menedzsment és a futballcsapat megerősí­tését, hogy újult erővel szállhassunk versenybe bármely csapattal szemben.

McCabe úr egy elismert üzletember és nagy örömömre szolgál, hogy elvállalta az FTC Labdarúgó Zrt. elnökségét és ezáltal szerves résztvevője lesz a klub mindennapi életének. Ez egyben a tulajdonos klubja iránti elkötelezettségének legfőbb bizonyí­téka, másrészt ez lehetővé teszi számunkra új és magasabb célok kitűzését. A jövőben a már megújult csapattal a ranglistán egy sokkal előkelőbb hely elérése a cél. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy gondoskodjunk a labdarúgó mérkőzések biztonságáról és hogy a szurkolók zavartalanul élvezhessék a játékot.

forrás: ftc.hu

10 hozzászólás a(z) Kommentár nélkül: Kevin McCabe, a FTC Labdarúgó Zrt. tulajdonosának sajtónyilatkozata bejegyzéshez

 • lalolib, drága barátom szí­vesen megnéztem volna azt a fülig vigyort:) még szerencse, hogy van két füled, különben körbeszaladt volna a fejeden a mosoly:) nem semmi látvány lennél, hihihi, de viccet félretéve, örülök és jóérzéssel tölt el engem is ez a hí­r!!!
  HAJRÁ FRADI!!!

 • Kedves Imre,

  Nincs ebben semmi borúlátó. Csak beszéljenek a tények (a kommunikációt már unom). Befektetés nélkül nincs üzleti alapon működő Ferencváros. Ha lesz befektetés a futballba, akkor minden rendben. McCabe úr beszélt 3-5 éves tervről. A harmadik év jövő ősszel aktuális és hát lássuk be, hogy az idei nyarat, őszt elvesztegettük, mert nemhogy előrelépés, de inkább visszalépés történt a tavaszhoz képest.

 • Ez igy nagyon borúlátó kedves Karcsi! Szerintem McCabe úr rájött arra, hogy akikre eddig bizta a pénzét azok bizony nem kezelik jól. Ilyen előfordul, én a héten váltottam emiatt bankot. Én nagyon tisztelem, mert minden mondatán látszik, hogy szereti a focit. Ez talán nem elég, de nekünk magyaroknak van egy nagyon rossz tulajdonságunk, egyszerre akarunk mindent! Nem tudunk hosszú távon gondolkodni, nekünk azonnal kellenek az eredmények, a csúcs játékosok, a több szintes shop. Az előbb olvastam a közelmúltunk sorozatot. Rá is néztem a nyolcvanas évek eredményei, bár igy-úgy emlékezek rá. Akkor majdnem tí­z évet vártunk arra, hogy végre csapatunk legyen. Tudtunk várni, és az eredményektől függetlenül ottr szurkoltunk a telistele lelátókon! Soha nem hittem a varázspálcában. Türelem és meg lesz az eredmény.

 • Azért egy pár dolog nem tiszta. A jövőben mi lesz Berki Krisztián szerepe? Miért fizette eddig a nyilván nem “olcsójános” hat IT tagot, ha nem csináltak semmit? Ha eddig nem volt több ideje a Ferencvárossal foglalkozni McCabe úrnak, akkor a jövőben mitől lesz? Lesz egyáltalán? Az jó, hogy történnek előremutató dolgok, de hát ez még nem az, amit elvárunk a játékospolitikát, az utánpótlást, de akár csak a shopot illetően.

 • nem a szemet hanem a szemelyet -- most jut eszembe hogy LM felesege szemeit szivesen nezegetnem

 • Nagy orommel tolt el engem is a hir -- most mar nyugodtabban varom az uj edzonk szemet is

 • Várható volt. Neki a plázája (vagy mi a csudája) is csak akkor lesz rentábilis, ha megy a Fradi szekere… Hogy neki abból mennyi bevétele lesz, az most másodlagos.

 • Éppen ideje volt! McCabe most már nem léphet vissza. Rendbe fogja tenni a szénánkat. Az én szám is a fülemig ér. 🙂 🙂

 • ez szuper!most értem haza,és egyből ez ahí­r fogadott.nagyon örülök,remélem ezután rend és fegyelem lesz.hajrá fradi!

 • Egy kicsit megnyugodtam. Azt nem lehet látni, de fülig ér a szám. Most dolgozok azon, hogy valahogy visszarakjam a helyére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
09.27.20:00 TV:M4Sport
09.30.17:00 TV:M4Sport
EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső
10.08.15:45 TV:M4Sport
EKL playoff: 10.26.21:00 KRC Genk-FTC TV: M4Sport
10.29. M4 Sport
EKL playoff 11.30.21:00 M4 Sport
MK 10.01. M4 Sport
12.06.20:00 TV:M4Sport