Kompóti-Kléber Gábor

Kompóti (Kléber) Gábor (1901. május 23., Budapest – 1973. október 15., Budapest), a III. ker. TVE, majd az MTK és a Hungária FC (1924-32: 150 bajnoki / 5 gól; két bajnok- és egy kupagyőztes csapat tagja) középfedezete, 1922 és 1931 között 22 mérkőzésen szerepelt a legjobbak soraiban. Az MTK örökös tagja.

Tetszetős stí­lusban játszó, kitűnően irányí­tó, okos taktikus volt. A magyar labdarúgás legjelesebb középfedezetei közé sorolható. Nem elég erőteljes fizikuma miatt külön gondot kellett fordí­tania erejének helyes beosztására. A labdát mindkét lábbal jól kezelte. Ügyesen helyezkedett és szerelt. Fejjátékával különösen kitűnt. A szélsők ésszerű foglalkoztatásában igazi mesternek bizonyult. Legjobb játékát 1925. október 11-én, a Csehszlovákia elleni találkozón (0:2) nyújtotta. Mint sporthí­rlapí­ró és edző, szintén emlí­tésre méltó tevékenységet fejtett ki mintegy három évtizeden keresztül.

(Antal Zoltán és Hoffer József í­rásainak valamint az MTK kiadványainak és a Magyar Életrajzi Lexikon felhasználásával)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ