Kővágó Ferenc

Egykori csatárunk egyik Nagy Bélához í­rt levelében í­gy emlékezett pályafutásáról:

Kővágó Ferenc

– 1900-ban Budapesten, a Franzstadtban születtem. 1917-ben kerültem be az ifi II. majd az Ifi I-be. 1919-20-ban barátaim invitálására az MTE csapatába igazoltam át. 1921-ben visszatértem a Fradiba, s hosszabb ideig a felnőtt második csapatban szerepeltem. Később néhány mérkőzésre betettek az első csapatba is, s ezt emlékezetem szerint gólokkal háláltam meg. A Fradi spanyolországi túráját azonban Klement intéző egyszer kijelentette, hogy ezentúl csak művelt, érettségizett játékosok játszhatnak az FTC-ben. Ennek a kijelentésnek már másnap éreztem a komolyságát. A madridi mérkőzés után kineveztek sérültnek, s bizony nagyon elkeseredtem. Amikor hazajöttünk a túráról, nem is szóltam a vezetőségnek sérelmemről, de az Üllői úti pálya felé sem néztem többet. Igaz, nem is hí­vtak…

Kővágó egy éves kivárás után az Ékszerészek csapatába ment, majd Békéscsabán hagyta abba az aktí­v játékot.

(Nagy Béla í­rásainak felhasználásával)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  • Egyszer, kétszer jò levenni a zöld szemüveget és bevallani, hogy valahol (véleményem szerint itt) az FTC-ben, megtörténtek igazsí gtalansí gok is.

    Hogy valòjí ban ùgy volt, ahogyan ezt Kòví gò Ferenc í llìtja, az nehéz vagy lehetetlen kiderìteni. Ehhez mind a két félt meg kellene hallgatni.

    Ha ùgy volt, akkor bizony egy igazsí gtalansí g lett volna.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ