Közös munka

20140322-nyirbator-lipcseiLipcsei Péter értékelte az U19-esekkel együtt dolgozó második számú labdarúgó-csapatunk őszi félévét.

A 2015/16-os szezonban az FTC második számú labdarúgó-csapata megnyerte az NB III Nyugati csoportját. Ősszel a Közép csoportban kapott helyet az FTC II, és a sok távozó ellenére jól kezdte a bajnokságot: 9 forduló után veretlenül, mindössze 3 kapott góllal állt az együttes. Utána azonban hanyatlott második számú csapatunk formája, az őszt pedig 7 győzelemmel, 5 döntetlennel és 6 vereséggel a hetedik helyen zártuk.

A vége felé elfogyott a csapat, bár már eleve az idény kezdetén is kevesen voltunk – adott magyarázatot az ősz végi visszaesésre Lipcsei Péter. – Az idény elején megmondtam, hogy a mi célunk a bennmaradás, hiszen sok játékosunk távozott, ráadásul a 18 csapatból az utolsó 5 kiesik. Az első kilenc meccsre azonban nagyon büszke vagyok, mert akkor az NB III mindhárom csoportját figyelembe véve a legkevesebb kapott góllal álltunk.

A sok nyári távozó miatt NB III-as csapatunkban jelenleg 10 olyan játékos szerepel, aki az U19-es bajnoksághoz már nem elég fiatal, viszont az NB I-es keretnek nem tagja. Lipcsei Péter együttese hét közben együtt készül az U19-es csapattal, hétvégén azonban mindkét bajnokságban helyt kell állnia a Fradinak.

Ennyi játékossal nagyon nehéz végigjátszani egy szezont. Az U19-esekkel együtt készülünk ugyan, de ők szombaton lejátsszák a bajnokijukat, mí­g mi rendszerint vasárnap játszunk. így viszont a meccs előtti nap nagyon kevesen tudunk együtt készülni, ami nem ideális. Ráadásul idén az NB I-ből is kevesebb segí­tséget kaptunk, mint a tavalyi év után számí­tottam rá, í­gy rendre van pár olyan játékos, aki a szombaton lejátszott U19-es bajnoki után vasárnap az NB III-ban is pályára lép.

Az utolsó hétvégén, amikor mindkét bajnokságban forduló volt, december 3-án 3-2-re győztük le az U19-es bajnokságban a Vasast – Pergel Bence két gólt lőtt, majd másnap már Szekszárdon kapott lehetőséget az NB III-as együttesben. Pergel összesen 22 bajnoki mérkőzésen lépett pályára ősszel: 9-szer az NB III-ban, 13-szor az U19-ben. Lakatos Csaba 19 bajnokit ví­vott (12+7) ősszel, mí­g a Koroncón Thomas Doll csapatában is bemutatkozó Kundrák Norbert 16- szor lépett pályára (7+9). Életkora alapján szintén játszhatna az U19-es bajnokságban Csernik Kornél, ő azonban már az NB I és az NB III között ingázik (6+9 meccs).

Az egész NB III-ban a miénk a legfiatalabb csapat, ez tavaszra sem fog változni. A jelenlegi hetedik helyünk nagyjából reális, és őszintén megmondom: amí­g a harmadosztályban maradunk, az már lényegtelen, hogy a 6., a 8. vagy épp a 10. helyen végzünk. Az U19-esek viszont jelenleg vezetik a bajnokságukat, úgyhogy az ő minél jobb szereplésükért mindent megteszünk.

(fradi.hu)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  • Nem tudom, hogy Lipcsei Péter megkapja-e azt az elismerést, amely jí rna neki, hiszen ô azt teszi és azt ví llalja, amiért gondolom, í tlalí ban nem lelkesednek az edzôk tùlsí gosan.

    A Szí ger cikk elolvasí sa utí n elolvastam ezt a cikket is.

    Vannak azért még reménysugarak.

    Reméllem, hogy Pergel-, Lakatos-, Kundrí k-, és Csernik-ékkel még sokat fogunk talí lkozni a jövôben is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
02.01. 18:30 m4 Sport
02.05. 17:30 M4 Sport
Categories
02.11. 17:00 M4 Sport
02.18. 17:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső