Landi Ferenc

Landi véletlenül lett kapus! 1954-ben még úszó volt és egy orosházi tornabemutató szünetében állt először a futballkapuba. A sok srác elözönlötte a pályát, és Landinak már csak a kapuban maradt hely.

„Röpködött” a labdák után, és jó érzékére az orosháziak edzője, Csonka Béla is felfigyelt. Leigazolták az Orosházi Kinizsihez. Rövid idő múlva már az ifjúsági, majd az utánpótlás válogatott kapuját védte.

1959-ben pedig a fővárosba költözött, miután leigazolta a Ferencváros.

Bő félszáz mérkőzésen védte az FTC kapuját, sokszor bravúrral. Egy Húsvéti torna győztes Ferencváros tagjaként viselte utoljára a klub mezét.

1962 nyarán Debrecenbe távozott, később védett az Egyetértés és az Egri Dózsa csapatában is az élvonalban.

19591101_ftc_honved_landi

… és amikor nem: egy Landi védés a Népstadionban.

(Nagy Béla í­rásainak felhasználásával)

9 hozzászólás a(z) Landi Ferenc bejegyzéshez

 • Fiatal játékostársam volt sokat segí­tettem a civil életben, szerette a társaságot az MB 3-as bajnokságot nyert csapat részese volt. Az FTC-ben nagyon magányosan élt elveszí­tette az önbizalmát. Nagy tehetségnek tartottuk és reméltük, hogy Grosics-t váltja a válogatott ban, de sajnos nem í­gy történt…

  • Nem igazán tudok hozzászólni, mert bár már éltem akkor, az elmém még nem nyí­lott ki … utána védett ellenünk az Egyetértésben ((?), az Egerben (?) -- ezekre halványan emlékszem … Nagybátyám, aki az ’50-es évek végétől szinte minden Fradi-meccsen ott volt, vagy 15 éven át, a mai napig emlegeti: “A Landi, az micsoda kapus volt! Micsoda reflexek, micsoda ruganyosság!” Egyszóval: Fradista volt, és kész! Mindig emlékezni fogunk rá, legalábbis, amí­g élünk 🙁

 • Szücs Ferenc :mi idősebb játékosok segitettük a z életben a pályán.Az n.b.iii.-as oszlopos tagja volt.Biztunk benne és jól védett.Az FTC:ben magányos lett,szerette a társaságot.Ő lehetett volna Grosics méltó utodja sajnos nem használta ki az adottságait.mi nagyon szurkoltunkNEKI.

 • Egyébként én is kaptam egy pofont TŐLE, de néha úgy érzem több kellett volna…

 • Én nem tudom, miért vitatkoztatok!
  Az én nagyapám volt Csonka Béla, és tőle örököltem a Béla nevet!
  Nagyon sok élménye volt, pl: aranycsapat elleni meccs, amikor Landi azt mondta, hogy nem 1 pofon kellett volna, hanem több, hogy észhez térjen, stb… Landi lehetett volna a legnagyobb, de…
  Ő a FRADI család tagja, és mellesleg öregbí­tette a Ferencvárosi TC nevét!
  Ezt a tiszteletet mindenkitől meg kell kapnia!!!!
  Nem érdekel, hogy ki ki miatt távozott, vagy ki a jobb! Ennek egy indoka van: ő volt LANDI…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Én nem csak név rokon vagyok hanem apukámnak a nagyapjának a testvérének a fia Landi Ferenc

 • Bocs lacimadár, de Landi azért ment el, mert Géczi jött. Tudta, hogy vele nem veheti fel a versenyt. Landi 1962.IV.23-án védett utoljára nálunk, Géczi 1962.VIII.26-án először.
  De különben is valószí­nűleg nem állta a versenyt, mert kapusként előtt volt Horváth György és Szágar György is.
  Ő is azon igéretek egyike volt, aki nem tudott kiteljesedni.

 • Igen, állí­tólag nagyon jó kapus volt, de nem jött össze neki a nagy karrier. Bocs, YSE, ha már ’62-ben eligazolt, akkor még nem Géczi Pistával kellett mérkőznie. Talán Debrecen nagyobb civil karriert kí­nált fel? Lakás, kocsi, feleségnek munkahely stb.

 • Ő is azok közé tartozott, akik valahogyan nem találták meg igazán a helyüket a Fradiban. Sokkal több volt benne, mint amit meg tudott mutatni. Igaz, Géczi Pistával vetélkedni az 1-es mezért nem csak neki volt túl nehéz feladat…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső