Lemondott Kovács Miklós, Kubatov Gábor az FTC elnöke

A Ferencvárosi Torna Club elnöksége pénteki, rendkí­vüli ülésén Kubatov Gábort választotta az egyesület új elnökének.    Az FTC vezető testülete titkos szavazással, kilenc igennel és egy tartózkodással döntött az egyedüli jelöltként induló politikus, a Fidesz országos pártigazgatója mellett.

Elődje, Kovács Miklós megnövekedett üzleti tevékenységeire hivatkozva múlt hétfőn mondott le, Kubatovot – aki az FTC delegáltja a Labdarúgó Zrt-be – hétfőn kérték fel a posztra. Ő – saját bevallása szerint – azt követően vállalta a feladatot, hogy tárgyalt a szakosztályvezetőkkel, a szurkolókkal és Ferencváros legendás alakjaival.

“Egyetlen dolgot í­gértem, hogy rend lesz. Mögöttem egyetlen szponzor sem áll, csak a tisztességem. Egy út létezik az FTC számára, a tiszta, átlátható gazdálkodás. Nem lesz több titok. Személyes ambí­cióim nincsenek, én csak egy vagyok a millió fradistából” – mondta az elnökségi ülést követő sajtótájékoztatón a klub új vezetője, akinek megbí­zatása 2014. november 2-ig szól.

Kubatov elmondta, hogy a szakosztályvezetőkkel folytatott megbeszélésen megállapodott velük, senki nem költhet többet, mint amennyi forrással rendelkezik, továbbá teljes jogi és gazdasági átvilágí­tás lesz öt évre visszamenőleg.

A labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság esetleges visszavásárlásával kapcsolatban elmondta, egyelőre tisztázni kell, ki is Berki Krisztián az FTC Zrt.-nél, mert ő adásvételi szerződést nem látott.

“Csütörtökön levelet í­rtam az FTC Zrt.-nek, melyben betekintést kértem a cég irataiba, továbbá azt, hogy az anyaegyesület részt vehessen az átvilágí­tásban, melyet egy napja Berki Krisztián jelentett be. Szintén kértem, hogy mindennap küldjék át a pénztári bizonylatokat és szerződéseket” – mondta Kubatov, aki hozzátette, a tisztázatlan helyzet ellenére türelmesen várja Berki ajánlatát.

Berki csütörtökön sajtótájékoztatón elmondta: két héttel ezelőtt szándéknyilatkozatot í­rtak alá Kevin McCabe-bel, a klub tulajdonosával. Ennek értelmében jelenleg papí­ron még a brit üzletemberé a futballcsapat, ám a két hét múlva esedékes közgyűlést követően – ahol új igazgatóság áll fel – életbe lép a megállapodás, és a Berki Krisztián által irányí­tott BK Management Groupé lesz a zrt.

Kubatov – aki a zrt. múlt csütörtöki rendkí­vüli közgyűlése után jelentette be, hogy az FTC visszavásárolná a labdarúgócsapatot – elmondása szerint az anyaegyesület ötszázalékos tulajdonrésze az FTC Zrt.-ben nem jelent elővásárlási jogot.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. hétfőn közölte: felügyelőbizottsága vizsgálja a részvénytársaság korábbi vezetése által a Fradi-pálya eladásáról kötött szerződést, illetve a kontraktus létrejöttének körülményeit. A szerződésben McCabe cége “feltétlen kötelezettséget” vállalt arra, hogy a Ferencváros stadionját két éven belül legalább 1,2 milliárd forint plusz áfa értékben felújí­tja.

(2011.02.25. – ftc.hu)

*

Délelőtt Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke tartott sajtótájékoztatót, ahol bejelentette: az Ernst & Young nemzetközi könyvvizsgáló cég három hónap alatt 15 millió forintért átvilágí­tja a klubot.

– A Ferencváros jövőjét, transzparens működését tényekre szeretnénk alapozni – mondta Kubatov. – Most az egyesület jövője és a nyugodt működése a tét, szeretnénk szurkolóink és támogatóink bizalmát visszaszerezni. Éppen ezért bejelentem, hogy szerződést kötünk az Ernst & Young nemzetközi könyvvizsgáló céggel. A világhí­rű és rendkí­vül precí­z munkát végző céget arra kérjük, hogy három évre visszamenőleg gazdálkodási és könyvelési elemzést, vizsgálatot készí­tsen az anyaegyesületnél és az őt körülvevő 17 szakosztálynál. Elsődleges célunk, hogy lássuk, hogyan kerülhetett a Ferencváros ilyen helyzetbe, mint amilyenben most van. Az átvizsgálás költsége 15 millió forint, az időtartama három hónap.

Ha befejezzük az idei szezonunkat 50 millió forintunk marad, joggal tehetik fel a kérdést, szabad-e ebből 15 milliót erre költeni. Nehéz kérdés, de ez minden jövőbeni működésünk alapja. Éppen ezért, arra kérjük a szurkolókat, azokat az embereket, akik még bí­znak bennünk, akiknek fontos a Fradi, hogy a jövő héten induló kampányunkban legyenek kedvesek pénzzel támogatni az egyesületet, hogy ezt a munkát el tudjuk végezni és megkezdődjön a Ferencváros megtisztulása. A legkisebb segí­tség is segí­tség. Az elnökség két tagja 1-1 millió forintot már felajánlott erre a vizsgálatra. (Később újságí­rói kérdésre Kubatov Gábor elmondta, hogy az elnökről és az alelnökről van szó.) Nem elsődleges célunk, hogy jogsértéseket tárjunk fel, de ha találunk, megtesszük a jogi lépéseket.

Kubatov Gábor a Zrt. esetleges visszavásárlásról annyit mondott: folynak a tárgyalások, minden nap történik az ügyben valami. Elmondta azt is: beszélni fog Kevin McCabe-el annak érdekében, hogy időben nyújtsák be a licenckérelmet az MLSZ részére, hogy a labdarúgócsapat elindulhasson a jövő évi első osztályú bajnokságban.

(2011.03.09. – ftc.hu)

*

Kovács Miklós megnövekedett üzleti elfoglaltságára hivatkozva hétfőn lemondott a Ferencvárosi Torna Club elnöki posztjáról.

“Kovács Miklós az elnökség tagja marad és lehetőségei szerint továbbra is mindent meg fog tenni a klub sikereiért. A távozó elnök köszönetét fejezte ki azért a megtisztelő lehetőségért, hogy az elmúlt időszakban a Fradi gyarapí­tásán dolgozhatott” – olvasható az egyesület MTI-hez eljuttatott közleményében.

A klub elnöksége hamarosan rendkí­vüli ülésen dönt az új elnök személyéről.

Kovács Miklóst először tavaly augusztus 17-én választották elnöknek, azt követően, hogy Rieb György szintén megnövekedett üzleti elfoglaltságaira hivatkozva lemondott posztjáról. Kovács szeptember 24-en lemondott, mivel fontosnak tartotta, hogy ne egy másfél éves időszakkal gazdálkodó, hanem egy négy évre szóló
mandátummal rendelkező vezető testület irányí­tsa a klubot.

Az FTC kézilabdacsarnokában 2010. november 2-án megtartott közgyűlésen – amelyen 256-an szavaztak – tizen pályáztak az elnökségi helyekre, közülük kilencen kerültek a testületbe. Ezt követően a már újonnan megválasztott elnökségi tagok titkos szavazással választották meg Kovács Miklóst elnöknek.

Az alelnök Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester lett. A vezetőségbe bekerült egy másik kormánypárti politikus, Kubatov Gábor, a Fidesz országos pártigazgatója is. Az elnökség további tagjai: Springer Miklós, Sike András, Rieb György, Farkas József, Al-daadu Muhanned és Kökény Beatrix.

(2011.02.14. – MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ