Lexikon (Frissí­tve az 1991/92-es szezonig)

Tisztelt Olvasóink!

Lexikonunk újabb adatokkal bővült. Egy évvel ezelőtt tettük elérhetővé a tétmérkőzéseket tartalmazó adatlapokat és statisztikákat. Ezt most bőví­tettük, miután feldolgoztuk az FTC összes mérkőzését. A játékosok adatlapjain elérhetőek:

 • fotó(k)
 • a születési/halálozási dátumok és helyszí­nek
 • az FTC-ben ví­vott első és utolsó (tét)mérkőzések dátuma és a csapat összeállí­tása, góllövőkkel
 • összmérkőzésszám és gólok száma, elkülöní­tve a vegyes csapatokban ví­vott mérkőzéseket, illetve ezek bontása (később ettől részletesebb statisztikák is fel fognak kerülni)
 • bajnoki cí­mek, bajnoki érmek, MK győzelem stb.
 • nemzetközi eredmények pl. KK döntők illetve az UEFA rendszerű kupáktól az elődöntőbe/döntőbe jutás adatai
 • az FTC-ben kapott cí­mek pl. örökös bajnok stb.
 • a labdarúgásban elért cí­mek pl. gólkirály, év játékosa
 • válogatottság és gólok száma (ha több csapatból volt válogatott, külön az FTC-ből is)
 • válogatottban elért cí­mek pl. olimpiai/VB érmek

Ezúttal a hőskor játékosainak adatlapját tettük elérhetővé oldalunkon 1901.III.24. és 1926.V. 13. között. A két dátum között 200 játékosunk lépett pályára hivatalos mérkőzésen az FTC csapatában. A első Rapos Béla, az utolsó Varga II. György volt.

A korszak legnevesebb/legeredményesebb játékosai a teljesség igénye nélkül: Borbás dr., Weisz F., Bródy, Manglitz, Rumbold, Schlosser, Pataki M., Blum, Tóth-Potya, Takács I. Géza, Hungler II., Furmann, Amsel, Kohut és Lyka II.

Ezúttal a 1926.VIII. 29. és 1944. XI. 26 között bemutatkozott játékosok adatlapjait frissí­tettük Bukovi Mártontól, Tihanyi II. Andrásig.

A korszak legnevesebb/legeredményesebb játékosai a teljesség igénye nélkül: Bukovi, Papp, Turay, Takács II., Toldi, Táncos, Háda, Lázár, Korányi, Sárosi I., Polgár, Tátrai, Gyetvai, Sárosi III., Csikós, Rudas, Lakat, Kéri és Mike

Ezúttal az 1945 és 1960 között bemutatkozott játékosok adatlapjait frissí­tettük Ónody Andortól, Havasi Sándorig.

A korszak legnevesebb/legeredményesebb játékosai a teljesség igénye nélkül: Kubala, Henni, Kocsis, Kispéter, Deák, Budai, Czibor, Mészáros, Dékány, Ombódi, Dalnoki, Gulyás, Orosz, Mátrai, Fenyvesi, Vilezsál, Friedmanszky, Rákosi és Albert

Elértünk az 500. játékoshoz, Nérey Györgyhöz, aki 1976. augusztus 10-én mutatkozott be a Fradiban.

Az 1960-1976 között bemutatkozott, legnevesebb/legeredményesebb játékosok a teljesség igénye nélkül: Varga, Novák, Géczi, Páncsics, Juhász, Szőke, Szűcs, Branikovits, Bálint, Megyesi, Kű, Mucha, Vépi, Martos, Ebedli, Nyilasi, Takács László, Pusztai, Pogány, Rab és Zsiborás.

Az 1977 és az 1991/92-es bajnoki szezon közötti adatlapoknál járunk.

A két időpont között bemutatkozott, legnevesebb/legeredményesebb játékosok a teljesség igénye nélkül: Szokolai, Jancsika, Bánki, Pölöskei, Fischer, Keller, Simon, Dzurják, ifj. Albert, Szűcs M., Telek, Lipcsei és Fodor Foci.

Az adatok a tovább feliratra kattintva elérhetőek.

tovább…

4 hozzászólás a(z) Lexikon (Frissí­tve az 1991/92-es szezonig) bejegyzéshez

 • Szabi!
  Mi köszönjük, hogy megtiszteled a honlapunkat!

 • Kedves Honlapszerkesztők! Tudatni szeretném, Önök földöntúli boldogságot szereznek nekem ezzel az oldallal. Jómagam a 70-80-as évek Fradiján nőttem fel. Torokszorí­tóan megható érzés olvasni ezen időszak mérkőzéseinek felelevení­tését. Eredmények, összeállí­tások, góllövők, egyszerűen fantasztikus. Kedvencem, amikor korabeli Népsportot szkennelnek a honlapra. Hála, köszönet és megbecsülés jár Önöknek ezért a munkájukért!

 • Pilu,

  Hát majd egyszer talán, bár ezek nagyon hiányos infok, ezért is maradt ki illetve ellenőrizetlen anyagot nem akarok felrakni. Viszont az éves sorozatba (most 1911/12-nél járok ill. 1987/88-nál) már bekerülnek. Bármit találsz, í­rd meg az adatlapjához és í­gy nem veszik el semmi.

  A cél az, hogy minden felkerüljön, ami elérhető!

 • Kedves, Karcsi nézegetvén ezt a nagyszerű adatbázist felmerült bennem egy kérdés,amit szeretnék feléd továbbí­tani. Sok játékosunk volt aki nem nálunk kezdte ill. nem nálunk fejezte be a labdarúgó pályafutását.
  A kérdésem az lenne,hogy ezen labdarúgók adatlapját nem lehetne-e kiegészí­teni a Fradi előtti ill. utáni csapataikkal. Itt természetesen csak arra az 1 vagy 2 csapatra gondolok ahonnan jöttek vagy ahova mentek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
09.27.20:00 TV:M4Sport
09.30.17:00 TV:M4Sport
EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső
10.08.15:45 TV:M4Sport
EKL playoff: 10.26.21:00 KRC Genk-FTC TV: M4Sport
10.29. M4 Sport
EKL playoff 11.30.21:00 M4 Sport
MK 10.01. M4 Sport
12.06.20:00 TV:M4Sport