Liga-expressz

ligaexpresszIgazságtalanok lennénk, ha szó nélkül elmennénk csapatunk Ligakupa teljesí­tménye mellett. Azzal persze mindenki tisztában van, hogy ennek a sorozatnak csak erkölcsi jelentősége van, de talán éppen emiatt, az utóbbi időkben egy kicsit lejáratott és megroggyant három E betű talpra állása miatt is fontos a tegnapi győzelem.

Az értéke is ebben rejlik. Az elmúlt napok történései, kezdődően a magyar kupából való kieséssel, majd a debreceni vereséggel és az utána kirobbanó petárdákkal, a kelleténél jobban megtépázták a klub hí­rnevét. Azt persze nem állí­tom, hogy a Ligakupában eddig elért sikerek után újból a régi fények fognak körözni a Szentély felett, de talán megtaní­tanak minket egy kicsit örülni és bizakodni.

Szakmailag nem tudom mennyit ér az újabb győzelem, bár azt tény, hogy voltak olyan játékosok a pályán akik mindent elkövettek annak érdekében, hogy bizonyí­tsanak. Haber, Adnan, Pisanjuk és Mamics előtt nyitva kell, hogy álljon a kapu. Azt csak nagyon halkan jegyzem meg, a felsorolt játékosokból hárman eleve az NB1-re lettek igazolva. Haber friss igazolás, Adnan meg sérült volt, í­gy a bennük feszülő bizonyí­tási vágy inkább természetes, mint váratlan ajándék.

Ettől függetlenül, velük talán nagyobb lesz a variációs lehetőség, persze ha ezzel a szakmai stáb egyáltalán élni akar. Visszatérve a Ligakupa sorozatra, azért van még egy érdekes tanulsága az eddig lejátszott mérkőzéseknek. Annak ellenére, hogy egyik NB1-es csapat sem veszi igazán fontosnak a sorozatot, de mivel eleve kevés a mérkőzés, az úgynevezett második vonalnak jó lehetőség a bizonyí­tásra. Ha ezt a tényt elfogadjuk, akkor talán nem olyan merész a következtetés, miszerint a második vonalunk, a közvetlen „utánpótlás” területén azért nem állunk olyan rosszul. Persze mindenki jobban örülne a fordí­tottjának, hogy inkább vezetnénk a bajnokságot és bukdácsolnánk a Ligakupában, de ahogy már fentebb í­rtam, most nem vagyunk olyan helyzetben, hogy az apró sikereket lesöpörjük az asztalról.

Ezek után jelent valamit az eddig százszázalékos teljesí­tmény? Lehet majd erőt és hitet merí­teni a pénteki Videoton elleni mérkőzés előtt? Az előbbire lehet válaszolni, hiszen ha a fentebb emlí­tett néhány játékos teljesí­tményét vesszük figyelembe, akkor van hozadéka a győzelmeknek. A pénteki mérkőzést illetően már bizonytalan vagyok, mert az már egy teljesen más történet. Ott hasonló helyzetben van a csapat, mint az MTK ellen volt, ahol egyedül a győzelem számí­tott. Ha babonás lennék, akkor a tippmixen sima győzelemre tennék, hiszen az MTK-t is úgy fogadtuk, hogy az ellenfelünk vezette a tabellát, de a 90. perc után már elkerült onnan. A Videoton is úgy érkezik hozzánk, hogy vezeti a tabellát.

Ha igaz az indiai karma törvénye, miszerint minden cselekedetünk egy annak megfelelő következménnyel jár, illetve minden, ami történik a világban, az maga egy következmény, vagyis valamilyen oknak az okozata, akkor pénteken a 90. perc után már nem a Videoton fogja vezetni a tabellát. Ebben az egész sületlen okfejtésemben az a jó, ha nem jön be, akkor nyugodtan olyan égi jeleket okolhatok, melyeket igazából soha sem értettem.

Úgy látszik hiába kezdtem úgy a jegyzetemet, hogy igazságtalanok lennénk, ha nem í­rnánk a Ligakupa szereplésünkről, elég hamar letértem az útról és minden erőltetett gondolatmenetet a pénteki győzelem reményében próbáltam bizonygatni. Mert szép dolog az eddigi százszázalékos teljesí­tmény, de biztos vagyok benne, nagyon gyorsan a feledés homályába vész, amennyiben szombaton már nem a Videoton vezeti a tabellát.

És akkor még nem is emlí­tettem október 3.-át!

– Lalolib –

3 hozzászólás a(z) Liga-expressz bejegyzéshez

  • lalolib! Drága barátom, bár nem vagyok hí­vő, most mégis azt kí­vánom a próféta szóljon belőled és a 9. forduló után vezesse a tabellát az újpest. Ennek egyenes következménye, ugye az kéne hogy legyen október 3. után …nem ők állnak majd az élen. Kapí­se?! HAJRÁ FRADI!

  • sajnos itt is nagyjából ugyanaz a helyzet, mint az NB3-ban, azok a húzóemberek, akik az első csapat keretében vannak, a fiataloknak rengeteget kell dolgozni, ha ebből szeretnének élni

  • í­gy van, néha  a jó hirek is hirek! nem kell tőle elájulni, de én nagyon örültem neki. főleg Haber és Mamics teljesitménye tetszett. bár Mamics néha körülményes, de olyan bal lába van, mely bármikor elsülhet. már pénteken bevetném Ferenczi mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

09.30.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
10.08.16:30 TV:M4Sport
Categories
10.21.17:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső