Lipcsei az U21-esek élén, a ’94-esektől elköszönnek

20140322-nyirbator-lipcseiA labdarúgó NB I-ben bronzérmes FTC U21-es csapatának vezetőedzője a klub korábbi játékosa, Lipcsei Péter lesz, mí­g a második csapat 1994 után született játékosai távozhatnak a Fraditól.

A Ferencváros nem indí­t második csapatot a BLSZ első osztályában, a tartalék együttes eddigi vezetőedzője, Lipcsei Péter ezentúl az U21-es gárda vezetőedzője lesz.

„Az U21-es kiemelt bajnokságban indulunk, Dragiéktól (Dragóner Attiláéktól) kaptunk egy névsort 1995-ös, 1996-os születésű játékosokról. A vezetők azt mondták, hogy az 1994-eseket ne játszassuk, mert ha eddig nem tudtak a felnőttcsapat közelébe jutni, akkor ezután sem fognak – mondta Lipcsei a fradi.hu-nak. – A vezetők kérése szerint nem az eredmény a fontos, hanem az, hogy saját nevelésű játékosokat neveljünk ki, akik fel tudnak menni az első csapat keretéhez.”

A Fradi kettes csapatának keretében a transfermarkt.de adatai szerint tizenkét olyan játékos is van, aki 1994-es születésű, vagy idősebb, í­gy ők valószí­nűleg távoznak a klubtól.

„A legfontosabb a rend, fegyelem, alázat – nekem ez a mottóm. Mindenkinek oda kell tennie magát ahhoz, hogy az első csapat keretéhez kerüljön. Annyi változás van, hogy ezek a srácok a volt NB III-as csapat öltözőjében, az NB I-esekkel egy folyosón lesznek. Ez is egy motiváció nekik, nap mint nap látják őket, és tudják, hogy öt méterrel arrébb oda lehet kerülni az első csapat öltözőjéhez. Minden héten beszélünk Thomas Doll-lal, aki elmondja, hogy mik azok az edzésmódszerek, amelyekkel a játékosokat fejleszteni kell.”

(nso.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ