Lipcsei és a másik oldal

“Amikor otthonról az első edzésemre indultam július elején, egy kicsit izgatott voltam. Nem tudtam elképzelni, hogy miként fogok viselkedni az öltözőben edzőként, Tuboly Frici barátom azonban már rutinos róka, nyolc éve dolgozik az utánpótlásban, ő sokat segí­tett eleinte, sőt segí­t a mai napig. Közöltem a játékosokkal, hogy nyugodtan tegezhetnek, ezzel úgy láttam egy picit megleptem őket, sokáig nem mertek Petinek szólí­tani. Idővel aztán oldódtak ők is, és folyamatosan csiszolódtunk egymáshoz.”

“EZERREL” DOLGOZOTT A CSAPAT

„Eleinte rengeteg próbajátékost teszteltünk, az első héten ezért érdemi munkát nem is nagyon tudtunk végezni: Amikor letisztult a kép, és nagyjából összeállt a keret, elkezdődtek a valódi edzések. Számomra pozití­v meglepetés volt a srácok hozzáállása, nagyon elszántak voltak, figyelték minden szavamat. Az óriási hőség sem szeqte kedvüket, „ezerrel” végezték a gyakorlatokat.”

„ENGEM ÚGYSEM RAK BE AZ EDZŐ”

„Bevallom, néha én is belefeledkeztem az edzésekbe, előfordult, hogy végigcsináltam a gyakorlatokat és csak utána tudatosodott bennem, hogy hiába töröm magam, az edző úgysem fog berakni a csapatba….Szeretem azonban megmutatni a játékosaimnak, hogy mit kérek tőlük, és látom rajtuk, hogy ezt értékelik is. Szí­vesen beszállok az egymás elleni játékba, élvezem, hogy köztük futballozhatok, talán tudok még olyat, amit elleshetnek tőlem…

A FONTOS EDZŐMECCSEK

„Nagyon várták már az edzőmérkőzésünket, csakúgy, mint én, mivel kí­váncsi voltam, hogy amit nap, mint nap gyakoroltunk, azt hogy tudjuk megvalósí­tani meccsszituációkban. Az NB lll-as Szarvas ellen játszottuk az első felkészülési találkozót, 2-0-ra nyertünk. A fiúk nagyon fegyelmezetten betartották a taktikai utasí­tást, elégedett voltam velük. Később az erősebb ellenfelekkel szemben, érthető módon már akadtak hibák, de szükséges volt, hogy nálunk erősebb csapatokkal is megmérkőzzünk.”

KIMARADT ZICCEREK ÉS VERESÉG

„Az edzőmeccsek után aztán jött a szezonnyitó Baján. Volt bennem némi izgalom, főleg egy nappal a meccs előtt, ahogy azonban közeledett a kezdési időpont, úgy múlt el ez az érzés. Álomszerűén kezdhettünk volna, hiszen az első negyedórában háromszor álltunk szemben a kapussal, óriási helyzetben, de sajnos mindhármat elhibáztuk. Az ellenfél pedig büntetett. A szünetben nem akartam „nekimenni” a játékosoknak, hiszen fél órán keresztül jól játszottak. Sajnos a második félidőre teljesen szétestünk, és végül 2-0-ra kikaptunk.”

FELEMÁS A KÉP

„Természetesen az eredmény is bántott, de még inkább az, hogy egyes játékosok hozzáállásukkal csalódást okoztak. Velük el kell beszélgetnünk, hiszen csak úgy tudunk előrelépni, ha mindenki 100%-osan odateszi magát, ez a minimum. Voltak azonban pozití­v meglepetések is, Jova Levente például szenzációsan védett, nem tehetett a bekapott gólokról, Nyárasdi Zsombor pedig nagyon érett védőmunkát pordukált.”

BELE KELL SZOKNUNK AZ NB II-BE

„Nem szabad azonban bánkódnunk, hiszen tudtuk, hogy az NB II jóval nehezebb lesz a harmadik vonalnál. Bele kell rázódnunk ebbe az osztályba. Emlékszem, tavaly ugyanez volt a helyzet az NB lll-ban, az első pár meccsen alig szerzett pontot a csapat. Most is bele fogunk jönni, ebben biztos vagyok…. “

(100% FRADI, 2010.08.19.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ