Magyar Corinthiánok

Érdekes, sőt figyelemre méltó terv foglalkoztatja most a sportköröket. E szerint az FTC, a MAC, a BTC és a BAK válogatott játékosaiból csapat alakul, a mely Magyar Corinthiánok név alatt propagandamérkőzéseket fog rendezni a nagyobb vidéki városokban. A csapatban az eddigiek szerint a következő játékosok fognak szerepelni: Borbás, Mészáros, Gross, Schlosser, Cseh, Horváth, Vangel, Pataki, Krempelsz, Koródy, Bodnár, Tóth, Rumbold, Payer, Szendrő, Weisz, Rácz, Dobó, Blum, Kiss, Bródi, Kertész, Károly, Ficzere, Ludwig, Fritz, Bihari. A helyzetet jellemzi, hogy alig pattant ki az eszme, már az ellentábor is magáévá tette s megalakí­tja a Magyar Leandert, a következő játékosokból: Knapp, Ginzery, Dürr, Révész, Csüdör, Kovács, Hauswald, Hlavay I., Hlavay II., Bőti, Bí­ró, Vágó, Ging, Nyilas, Salamon, Tauszig, Rácz, Konrád I., Konrád II., Klein, Gaug, Fackelmann, Adorján, Borisz, Székely.

A pátharcnak tehát máris hasznát látja a vidék, mert két jó csapat fogja bebarangolni a vidéki footballközpontokat.

(Sporthí­rlap, 1914. június 8.)

* * *

Érdekes mérkőzés helye lesz vasárnap a népszigeti pálya. A Magyar Korintián nevet viselő alkalmi csapat játszik egy újpesti kombinált csapattal. A Budapesti csapat a következő összeállí­tásban fog szerepelni: Fritz (FTC)—Payer (FTC), Kucsera (BAK) — Rudas (BAK), Hönich (III. ker, TVE), Blum (FTC) — Rác (MAC), Bodnár (MAC), Fekete (TTC), Schlosser (FTC), Borbás (FTC).

(Budapesti Hí­rlap, 1914. július 11.)

Barátságos mérkőzések. Magyar Corinthiánok—Újpesti kombinált 3:1 (1:0). Népsziget. Biró: Szidon Vilmos.

A Corinthián összeállí­tása ez volt: Fritz — Payer, Vranák — Deutsch, Simon (UTE), Brandl (UTE) — Rác (MAC), Bodnár, Schlosser, Goda (UTE), Hönich, Az újpesti csapatban Kazár védett.

*

Vidéki mérkőzések. (Szeged) Magyar Corinthiánok—Szegedi TK 5:0 (2:0).

(Sporthí­rlap, 1914. július 13.)

* * *

A magyar Corinthiánok név alatt volt, avagy aktiv reprezentatí­v játékosokból megalakult ideiglenes jellegű football-csapat, vasárnap kezdi meg vidéki propaganda mérkőzéseinek sorát Nagyváradon. A csapat összeállí­tása a következő: Zsák (33 FK), Rumbold (FTK), Szabó (III. ker.), Weinber (FTK), Károly, Rudas (MTK), Rácz (MÁK), Potya, Pataki, Schlosser (FTK), és Gálos (BAK).

(Pesti Napló, 1914. július 10.)

A Magyar Corinthiánok egy erős összeállí­tású csapata vasárnapon Temesváron, az ottani Atlétikai Klubbal játszik barátságos mérkőzést. Egy másik csapat Pozsonyban vendégszerepel.

(Pesti Napló, 1914. július 19.)

*

A magyar Corinthiánok Nagyváradon. A Magyar Corinthiánok: Ungár — Rumbold, Szabó (III. ker.) — Kiss (FTC), Károly, Kuschner — Vogel, Potya, Pataky, Mészáros (BTC), Gálos összeállí­tású csapata az elmúlt vasárnap Nagyváradon mérkőzött a nagyváradi válogatott csapattal. A rendkí­vül erős fővárosi team 6:0 arányban győzedelmeskedett. Közvetlenül a mérkőzés előtt óriási felhőszakadás volt, mely a pályát teljesen ví­z alá borí­totta. Ezen a sáros, vizes talajon a könnyebb kaliberű nagyváradi fiuk mitse tehettek a rutinnal és testi tulsulylyal szemben, amelylyel a Corinthiánok rendelkeztek, í­gy az első félidőben 6 goalt kaptak, egyiket 11-esből. A második félidőben, amikorra a pálya kissé beitta a vizet, a váradiak is jobban mozogtak s hibátlanul dolgoztak, mert a Corinthiánok akárhogy fokozták is az iramot, több goalt rúgni nem tudtak. A második félidő eredménye 0:0 volt. Úgy volt, hogy a Corinthiánok kapuját Zsák fogja védeni s a nagyváradiak élénk érdeklődéssel is várták a kitűnő kapust, azonban helyette Ungár a FTC kapusa jött le Nagyváradra.

*

Vidéki mérkőzések: (Temesvár) Magyar Corinthiánok—Temesvári AC 3:2. Biró Sándor.

(Sporthí­rlap, 1914. július 20.)

*

Vidéki mérkőzések: (Pozsony.) Magyar Corinthián—Pozsony 8:0. A Corinthiánok csapatában a következők játszottak: Bihary, Payer, Vranák, Medgyessy, Kiss, Tóth, Molnár II,, Schlosser, Bodnár Andor, Bodnár Sándor és Rácz.

(Pesti Napló, 1914. július 21.)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  • “A Magyar Corinthiánok alkalmi nyári csapat, amelyet most alakí­tottak abból a célból, hogy a vidéken való szereplésével hí­veket szerezzen a Békepártnak. — MTK játékos éppen abból az okból nincsen benne, mert a Békepárt érdekében alakult.” (SH19140720)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
OLDALAK
12.03.17:45 FTC-Mezőkövesd és 12.06.19:30 Mezőkövesd-FTC TV:M4Sport
12.10.18:00 M4 Sport
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
Categories
12.17.16:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ