Máltán edzőtáborozik a Fradi

A Ferencváros Labdarúgó csapata 22-én megkezdte edzőtáborozását Máltán. A VisitMalta.com, a máltai kormány meghí­vásából a két ország között egyre erősebb a sportszakmai kötődés. Ennek köszönhetően a zöld-fehér gárda kitűnő technikai körülmények között, 15-20 fokos napsütéses időben kezdhette meg a szezon előtti összetartást. A kéthetes edzőtáborozás alatt az FTC négy edzőmeccset játszik majd. Az elsőt, január 27-én a máltai U21-es válogatottal a máltai Nemzeti Stadionban. Ezt követő nap egy hármastornára hivatalosak Craig Short taní­tványai, ahol a Hamrun Spartans és a Mosta csapataival mérik össze tudásukat. Január 30-án aztán a Gozo ellen a Gozo Nemzeti Stadionban, mí­g február 2-án, az utolsó edzőmeccsen a Sliema Wanderers ellen lépnek pályára. Ezen kí­vül minden nap kétszer edzenek a fiúk, megszakí­tva 1 pihenőnappal, és két csapatösszertartó eseménnyel, amely egy gokart-verseny és egy paintball-kupa lesz.

A Máltán edzőtáborozó keret: Megyeri, Haber, Hermány, Dragóner, Balog Z., Alcantara, Joaquin, Stockley, Csizmadia, Rósa, Abdi, Fitos, Lipcsei, Adnan, Gherub (próbajátékos), Tóth B., Vass, Shaw, Elding, Ferenczi, Mamic és Jang.

Kulcsár Dávid január 30-án csatlakozik a kerethez.

További képek itt és itt …

*

A kéthetes edzőtáborozást Craig Short vezetőedző értékelte: – Nagyon pozití­v és eredményes két hetet zártunk Máltán. Nem csak a fizikális felkészí­tés miatt volt jó, hanem a csapategység összekovácsolása végett is, amelyről azt gondolom remekül sikerült. A futball egy multikulturális sport, több nemzet alkot egy csapatot, ezért különösen fontos az egységesség. Úgy érzem ez megvalósul nálunk, nagyon jó a hangulat a csapatban. Ideálisak voltak a körülmények, a hoteltől kezdve a pályákig bezárólag. Még a múlt évnél is jobban sikerült, Dave McCarthy remekül megszervezte az egészet. Két új rendszert próbáltunk begyakorolni az edzéseken és meccseken, amely jól sikerült, az új igazolások pedig egyenlőre beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. Mindenki azt játszotta, amit kértem. Próbáltunk jobb focit játszani, a támadást erősí­teni, persze nem hagyva figyelmen kí­vül a védekezést. Örülök, hogy nem kaptuk gólt a mérkőzések alkalmával, és jól ment az előre játék is. Addig voltunk itt, ameddig tehettük, ez a két hét elegendő felkészülési lehetőséget adott, most az otthoni edzőmeccsekre koncentrálunk, alkalmazkodunk az otthoni időjárási körülményekhez, ezért fedett pályán fogunk edzeni a következő héttől. Mindent megteszünk, hogy a Ferencváros nevéhez mérten dolgozzunk és képviseljük majd a klubot a meccsek alkalmával.

Csató Sándor: – Összességében mondhatom, hogy nagyon pozití­v és tartalmas két héten vagyunk túl. Úgy tűnik, hogy az új igazolásaink beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, egy jó kis csapat van alakulóban. Egyébként a csapategység összekovácsolására is nagy hangsúlyt fektettünk a két hét alatt, az edzések és az edzőmeccsek mellett sok olyan programot szerveztünk, ahol ezt elérhettük. Voltunk gokartozni, paintballozni, fogyatékos gyerekeket látogattunk, iskolásokkal játszottunk. Végig remek volt a hangulat, az újak hamar beilleszkedtek és egy remek közösség alakult ki. Ideális körülmények között készülhettünk, ez igaz a szállásra, a pályákra és az egyéb létesí­tményekre is. Jól sikerült a fizikai felkészülés és a különböző játékelemek begyakorlása is. Abból persze nem kell messzemenő következtetéseket levonni, hogy nem kaptunk ki egyik felkészülési meccsünkön sem, de mindenképpen önbizalom növelő. Leginkább a támadójátékunkon igyekeztünk csiszolni és előre is léptünk ezen a területen, de természetesen jutott idő az összes többi játékelem részletes gyakorlására is. Mondanom sem kell, hogy az itthonihoz képest nagyon jó volt az idő, de most vissza kell zökkennünk a hazai kerékvágásba. A Vasas Fáy utcai fedett csarnokában kezdjük mától a felkészülést, azután majd az időjárás függvényében döntünk a folytatásról.

Balog Zoltán: – Nagyon jól sikerült az edzőtábor, hihetetlenül jó munkát végeztünk és a csapat is összekovácsolódott. Nagyon jó körülmények között készültünk, 15 fokban, jó minőségű pályákon. Szakmailag is sokat fejlődtünk, erőnlétben nincs problémánk, abszolút elérte a célját az edzőtábor. Szerintem jobbak, erősebbek vagyunk most, mint ősszel. Mivel szerényebb képességű csapatok ellen játszottunk edzőmeccseket, azokból messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, az majd csak a bajnokságban fog bebizonyosodni, hogy tényleg olyan jól dolgoztunk-e, ahogy sokakkal együtt én is gondolom. Az őszt is jól kezdtük az első meccsen, de utána jöttek a problémák. Nagyon bí­zom benne, hogy a tavasz teljesen másképp fog alakulni. Az egész csapat örül neki, hogy Craig Short maradt az edző, aki mellé érkezett Ron Reid, aki szakmailag szintén nagyon felkészült. Csató Sándorral és az erőnléti edzőnkkel, Mark Pease-el együtt remek szakmai stábot alkotnak, remélem, hogy a pályán majd vissza tudjuk adni azt, amit kérnek tőlünk – mondta Balog, aki az edzőtáborban az egyik (félbeszakadt) mérkőzésen lezajlott kakaskodásról elmondta, nagyon jól esett neki, hogy a többiek kiálltak mellette az őt ért sérelem után, ő pedig igyekezett arra odafigyelni, nehogy valami olyat tegyen, ami miatt eltiltás járt volna, hiszen ez nem lett volna szerencsés ebben az időszakban.

(A Ferencváros hivatalos honlapja és az FTC Press alapján, 2010.01.21. – 02.05.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső