Mátrai Sándor

16 hozzászólás a(z) Mátrai Sándor bejegyzéshez

 • Sanyi iskola társam volt.Barátságos kedves ember az Evangélista gimibe (ma Táncsics G ) jártHa haza jött mindenkivel beszélt.Orosháza OMTK örökös tagja .Orosháza labdarugás díjjas és aBerta József Alapivány javaslatára lett a pálya névadója készűlt el a mell-szobra és emlékszoba őrzi a zemlékeit tárgyait a Stadionban.Labdarugo kispályás torna őrzi emlékét minden évben.Szűcs

 • Isten nyugosztalja minden idők egyik legnagyobb magyar hátvédjét, és egyik legnagyobb fradistáját!!! RIP, MÁTRAI SÁNDOR! Az én generációm szivében ÖRÖKKÉ élni fog!!!

 • FELEJTHETETLEN MARAD SANYI ! GYORSASÁGA, KERESZTEZÉSEI, BECSÚSZÓ SZERELÉSEI !!!
  AZ EREDMÉBYSORA ÖNMAGÁÉRT BESZÉL: 80-SZOR VOLT VÁLOGATOTT !!!

 • Tudja valaki, hogy miért kellett elhagynia a Frdait ? Előre is köszönöm a segí­tséget !

  • Akkoriban a labdarúgásban és más sportágakban sem létezett profizmus (szocializmusban ugyebár ez nem lehetett). A sportolók állami cégeknél voltak papí­ron állásban. A Honvédet értelemszerűen a katonaság, az Újpesti Dózsát a belügyminisztérium, a Fradit ha jól emlékszem a Húsipar (Közvágóhí­d) támogatta.
   Mátrainak azért kellett elmenni az Egyetértésbe, hogy gebint tudjanak neki adni, mivel az Egyetértés a vendéglátóipar csapata volt. Ott egy évet töltött és ismét középcsatárt játszott.

   Ps.
   Egyetlen egy kivétel tettek, ami profi sortolást illeti, mégpedig Pap Laci esetében. Neki megengedték, hogy profi boxoló legyen.

   • Ezen azért pontosí­tani kell. A Fradi hivatalos “támogatója” (ha úgy tetszik: tulajdonosa) az élelmiszeripar volt. Előbb a szakszervezet (ÉDOSZ), utána a minisztérium (MÉM = Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium).
    Mátrai eltávozása sem ilyen egyszerű, három -- egymástól független oka volt, melyek közül az emlí­tett a legkisebb. Ugyanis a Fradit bomlasztó III/III-as akcióként olyan pletykákat terjesztettek róla, melyek ellen védekezni nem tudott, de egyre nehezebbé tette a helyzetét.
    És végül a legfontosabb: Lakat a két kiöregedő klasszist -- Mátrait és Fenyvesit -- le akarta cserélni fiatalabbakra, hogy akcióképes maradjon a csapat. És Mátrai helyettesí­tésére ott volt Páncsics, akihez csatlakozott a feltörekvő Bálint.

 • Én szerencsés voltam,mert játszhattam ellene.A Géczi Pista meg évfolyam társam volt a TF-en.Mind kitűnő ember is volt,és a maiak a sáros nyomukba sem érnek.Most egy válogatott középhátvéd/Juhász/nem tudja 30 méterre passzolni a labdát,egy Dzsuzsák nem arra törekszik,hogy áttörje a védelem szélét és beadjon,ezek alibi focit játszanak.Felpasszolják a labdát és vissza lögybölik azonnal,akkor miért vannak ott.A Varga Zoli átvette és már fordult is le.Borzasztó volt ellene játszani,nem tudtad,merre fog elindulni.Az7 edzői kar is nokedli,nincs tartás bennük.Nem követelnek a játékosoktól,mert félnek,hogy megbuktatják őket.A vezetők,meg tök hülye “újgazdag” tolvajok,nem is lesz itt egy darabig foci!

 • Ha jól tudom, Grosics Gyula bácsin kí­vül egyedül Mátrai az, aki magyar labdarúgóként három világbajnokságon is pályára lépett!
  Istenem, bár egyszer lenne valaki, aki nyomukba ered…

 • Gábor, miért? Miért? Miért? Évszázadon át ontotta klubunk a világklasszisokat, aki meg vidéken született (Lakat, Kispéter, Dalnoki, Orosz stb. stb. stb.) amint tudott, Fradista lett. És ha ma egy 22-23 évesre azt mondják Magyarországon, hogy tehetséges, de még érnie kell (pl. Németh Krisztián) akkor azt kérdem, könyörgöm, hova, mikorra? Még 50 évig? Egy Juhász Pista (Juci) 18 évesen első meccsén 3 vagy 4 gólt rúgott, pedig nem is volt kifejezetten csatár. A Császár 18 évesen Európa egyik legjobb csatárának számí­tott. Vargazoli 20 éves korára Európa egyik legnagyobb klasszisának számí­tott. De nézzétek meg a VVK-győztes csapat összeállí­tását: Géczi, Páncsics 21 éves, Rátkai 23 éves, Varga, Juhász 20 éves stb. Istenem, hogy ez miért múlt el, és hogy jöhetne vissza???

 • Csodálatos tudású és csodálatos eleganciával futballozó játékos volt. Hál’Istennek nagyon sokszor láthattam Őt a hatvanas évek Fradijában és a válogatottban egyaránt. Akkoriban nem negatí­v gólaránnyal -- hihetetlen szégyen egy Fradira nézve!!! -- végzett a csapatunk a bajnokságban, hiszen a Novák-Mátrai-Páncsics hátvédhármas szinte feltörhetetlen volt még a klasszis ellenfeleink számára is… és voltak csatáraink, akikre ez a név nem csak papí­ron illett rá! Többségüket -- európai és világklasszisokra tessék gondolni! -- a Fradi nevelte fel! Miért nincs ma utánpótlása annak a klubnak, amelyik évtizedeken keresztül arról volt hí­res, hogy klasszisok garmadáját nevelte fel, olyanokat, akik, az akkori, világszí­nvonalú magyar futballban már tizenéves korukban stabil helyet tudtak kiví­vni maguknak és klasszis mivoltukat hétről-hétre bizonyí­tották a Fradiban és a válogatottban egyaránt. Albert, Varga, Szőke, Juhász -- nem akármilyen klasszisok voltak pályafutásuk idejében és mindannyian 16-17 évesen játszottak először a csapatban.

 • Csaba, igazad van, Trenton, sajnálhatod! Óriási játékos volt! Gyerekkoromban ha meghallottam a Fradi (vagy a válogatott) összeállí­tását, kétszer nyugodtam meg: ha átszott Mátrai és a Császár. Onnantól kezdve nagy gond nem volt. Fiataloknak mondom: a Barca szurkolóknak az a legfontosabb, ha Messin kí­vül Puyol játszik. Na, a Sanyi volt a mi Puyolunk. (Tisztelem a katalánt, de Sanyi kicsit többet tudott, pl. sokszor játszott középcsatárt, sőt jobbszélsőt is(!) igaz, Fradista barátaim?
  RIP Mátrai sanyi, a Mennyek országában van is Üllői út 129.
  (Garas Péter, irí­gyellek, de nagyon!!!) Hogy Neked ez megadatott!

 • Sosem felejtem el amikor, még a régi falelátos pályán, szedhettem neki és a többi csodálatos focistának labdát!!!

 • Fantasztikus játékos lehetett, sokszor sajnálom, hogy nem abban a korban éltem.

 • AZT KíVÁNOM A FRADINAK,HOGY SOK MÁTRAIA LEGYEN A JÖVŐBEN.NYUGODJON BÉKÉBEN.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
OLDALAK
10.08.16:30 TV:M4Sport
10.21.17:45 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső
EKL playoff: 10.26.21:00 KRC Genk-FTC TV: M4Sport
10.29.18:00 M4 Sport