Megkezdte felkészülését a Ferencváros

Hlavay edző az első edzést két helyszí­nen: a pályán és a Népligetben tartotta:

„Az edzés első műsorszáma a fejelőgyakorlat. A fiúk körbeállják a felfüggesztett labdát és azt az edző egyenként emeli magasabbra vagy engedi lejjebb. Ezután kerül sor az új edzésrendszer fő számára: a négy-kilométeres távgyaloglásra.

A népligeti nagykör első kilométerét a fiúk könnyű gyaloglással tették ijieg. Hlavay edző nyitott gépkocsival követi a csapatot és abban felállva ad közben utasí­tásokat együttesen és egyenként. Ennek az edzésnek í­gy egészen amerikai képe van. Feltűnést is kelt. Eleinte egy-két biciklista kí­séri a csoportot, de minden fordulónál növekszik a számuk. Amikor a második kilométer után könnyű gyaloglásból futásba mennek át az edző utasí­tására, már 50—60 főnyi nagy kerékpáros sereg kí­séri őket. A kerékpárosok közül ki éthordó edénnyel, ki aktatáskával száll be e szokatlan műélvezetbe, és általában élénk megjegyzésekkel kí­sérik a játékosok teljesí­tményeit.

Az utolsó 500 méteren erős gyaloglást parancsol az edző. A fiúkról folyik a verejték. Hlavay azt mondja: — í­gy lehet megúszni az idénykezdést izomláz nélkül.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.28. 17:30 m4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső