Megyerit választották az idény legjobb kapusának

Megyeri tegnap késő este vette át a rangos elismerést (Fotó: rednews.gr)

Jelentős elismerés érte Megyeri Balázst, a görög élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot megnyerő Olympiakosz játékosát: Az egész évadban mindössze 14 gólt kapó kapust beválasztották az idény csapatába Görögországban.

A dí­jat csütörtök késő este vehette át a futballista, és ez azt jelenti, hogy a görög bajnokságban jelenleg a 22 esztendős magyar fiút tartják a legjobb kapusnak. Nem mindennapi elismerés…

Az Olympiakosz Pireusz magyar légiósa elegáns öltönyben jelent meg a sportgálán, mosolyogva vette át a trófeát s mondott köszönetet a kitüntetésért – a bizalom immár nem csak megelőlegezett.

A fiatal labdarúgó nem véletlenül lett az idény kapusa Görögországban. Az ottani sajtó és mi magunk is gyakran számoltunk be kiemelkedő teljesí­tményéről, ráadásul nemcsak a hazai, de a nemzetközi szí­ntéren is kiemelkedőt nyújtott.

Megyeri Balázs az egész szezon alatt mindössze tizennégy(!) gólt kapott – beleértve a bajnokságot, a Görög Kupát, a Bajnokok Ligája- és az Európa-liga-sorozatot. Csak az élvonalban volt tizenöt olyan találkozó, amelyen az ellenfél egyszer sem tudott a kapujába találni.

Szenzációs mutatók. A görög elismerés mellé itthonról kalapemelés is jár…

*

Görögországban a „mágikus” szóval jellemzik az Olympiakosz szezonját. Ebben pedig a magyar Megyeri Balázsnak is hatalmas szerepe volt. A kapussal egy görögországi rádió készí­tett interjút.

„Igen, lehet í­gy jellemezni a szezonunkat. Dupláztunk, úgyhogy remekül sikerült az idény a számunkra. Az egész Olympiakosz-család boldog lehet” – mondta a Flash 96 FM-rádiónak Megyeri Balázs.

Az interjúban megemlí­tik, hogy Megyeri harmadik számú kapusból első számúvá lépett elő a szezon folyamán.

„Ilyen a futball, bármi megtörténhet. Természetesen mindig is azért dolgoztam, hogy egy nap a lehető legmagasabb szinten játsszak. Mindig is készen álltam, és boldog vagyok, hogy megkaptam a lehetőséget, és ezzel valóra váltottam az álmomat. Ez igazán remek érzés” – értékelt a magyar kapus, aki számára több különleges momentum volt a szezonban.

„Nem tudom, elég nehéz egyetlen pillanatot kiemelni, mert ez a szezon tele volt csodálatos momentumokkal. De azt kell mondjam, hogy az az éjszaka volt a legcsodálatosabb, amikor biztossá vált a bajnoki cí­münk, meg amikor megnyertük a kupát. De különleges volt számomra a dortmundi találkozó, hisz életem első Bajnokok Ligája-mérkőzésén szerepeltem. De ez csak nekem lehetett remek érzés, mert a vereség után nem volt valami jó hangulat a csapat háza táján.”

Megyeri nem aggódik amiatt, hogy a következő szezonban kiszorul a kapuból.

„Nem aggódom emiatt. Mindennap keményen dolgozom azért, hogy megtartsam a helyem a kapuban. Sohasem mondtam, hogy én vagyok az Olympiakosz első számú kapusa. Ugyanúgy dolgozom, mint mielőtt bekerültem a kezdőbe” – tette hozzá Megyeri, aki örül annak, hogy olyan tapasztalt kapus van mögötte, mint Roy Carroll.

A magyar kapus a távozó Ernesto Valverde vezetőedzőről is elismerően beszélt. Mint ismert, a szakember a szezon végén – családi okokra hivatkozva – elhagyja a csapatot.

„Valverde remek edző, megtalálta az utat ahhoz, hogy a csapat elég erős legyen a kupák elhódí­tásához. Azt hiszem, valamennyi játékosunk szomorú amiatt, hogy távozik Pireuszból, és mindannyian reméljük, hogy folytatjuk az ő filozófiáját, és hasonló sikereket érünk el a jövőben is.”

nso.hu

2 hozzászólás a(z) Megyerit választották az idény legjobb kapusának bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.10.18:00 M4 Sport 21.ford elmaradt
OLDALAK
04.14.16:30 M4 Sport
04.20.20:00 TV:M4Sport
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ