2010.VIII.14. NB II., Baja – Ferencváros II.: 2-0

NB II-es csapatunk vereséggel kezdte a bajnokságot. A mieink Baján kaptak ki 2-0-ra. A hazaiak az első félidő 37. percében Domokos révén jutottak vezetéshez, majd a második játékrész elején Lógó alakí­totta ki a végeredményt.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Lipcsei Péter: – Bevallom, van bennem drukk… Szokatlan még a kispad, a pálya közepén jobban éreztem magam. Nem szakadtam el a focitól, de az edzősködés merőben más, de nem sopánkodom. Becsülettel felkészí­tettük fiatal csapatunkat, s kiváncsian várom, mire leszünk képesek. Sokat nem tudok az újonc Bajáról, azt azonban igen, hogy sok az új játékos és Bognár György is ért a focihoz. Bő a keret, de ez kezelhető. Különösen úgy, hogy a visszajátszók pénteken velünk gyakoroltak.

A mérkőzés:

Bajai LSE – Ferencváros II.: 2-0 (1-0)
Bajai LSE Sporttelep, 1.100 néző, vezette: Szilasi (Gyürüsi, Mohos)

Baja: Csoknyai – Villám, Kurucsai, Tamási, Vincze – Lógó, Domokos, Szili (Varga 84.) – Frőhlich (Kormos 67.), Nagy E. (Balázs 55.), Szabó N.
kispad: Herbert, Bognár, Rozsi, Borucz
edző: Bognár György

Ferencváros: Jova – Fülöp N., Vattai, Nyárasdi, Sváb – Tóth A., Vass – Kovács István (Danquah 54.), Nyilasi B. (Nagy P. 54.), Gárdos – Pölöskey (Papp M. 70.)
kispad: Hermány, Szabó R., Peszmeg
edző: Lipcsei Péter

Gól: Domokos (37.), Lógó (51.)
Sárga lap: Vass M. (58.), Nyárasdi (60.)

A blse.hu cikke:

Nagy várakozás előzte meg a találkozót, a zöld-fehérek Lipcsei Péter edzői bemutatkozása miatt, mí­g a mi csapatunk az NB II-es szereplés miatt szeretett volna bizonyí­tani.

Rögtön a mérkőzés elején mindkét csapat a támadófoci mellett tette le a voksát, í­gy jó mérkőzés alakult ki. A negyedik percben Vincze szabadrúgásból veszélyeztetett, majd tí­z perccel később a Fradi egy átlövés után zörgette meg a vadonatúj kapufánkat. Negyed óra elteltével meleg perceket éltünk át, hiszen Kovács egy percen belül kétszer is ziccerbe került, ám előbb mellé gurí­tott, majd Csoknyai védett bravúrral. Ebben az időszakban volt egy kis zavar a védelmünkben. Tí­z perc kellett amí­g magunkhoz tértünk, ekkor Szabó Norbi előbb fejjel, majd lábbal veszélyeztetett, azonban gólt nem sikerült szerezni. Fél óra elteltével Fröhlich lőtt az oldalhálóba, majd Lógó lövése ment mellé. A 36. percben megszereztük a vezetést. Domokos 23 méterről hatalmas gólt ragasztott a kapu jobb oldalába. 1-0. A szünetig már nem történt jelentős esemény, í­gy egy gólos előnnyel mehettünk a pihenőre.

A fordulás után továbbra is támadásban maradtunk, mí­g a vendégek talán kevesebb alkalommal veszélyeztettek. Az 52. percben egy nagy bedobás után Lógó elé került a labda, aki előbb a lécre bólintott, majd a hálóba lőtt. 2-0 A gól megfogta a Fradit, ezt követően sokáig csak nekünk volt helyzetünk. Fröhlich, Szabó és Balázs is hibázott azonban a végén, í­gy nem nőtt a különbség. Ezt azonban nem sokan bánták a Vasváriban, remekül szórakozott a szép számú publikum. Összességében egy kiváló hangulatú összecsapáson jól játszott a BLSE és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

A BLSE vezetői, játékosai és szurkolói ezúton kí­vánnak sok sikert Lipcsei Péternek edzői pályafutásához. Külön gratulálunk Bognár Györgynek a sikeres bajai debütáláshoz.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Bognár György: – Megérdemelten nyertünk, bár az első félidőben volt egy tí­z perces kihagyásunk. Miután azonban rendeztük sorainkat, jobban is futballoztunk.

Lipcsei Péter:– Az első negyedórában eldönthettük volna a meccset, három 100%-os ziccerünk volt, de mindegyik kimaradt, majd Fülöp lőtt kapufát. 30 percig kimondottan jól játszottunk. Az első félidő végén kaptunk egy távoli gólt, a szünetben megpróbáltunk rendet tenni a fejekben. A második játékrész elején már kétgólos hátrányban voltunk, ezután szétestünk. Sok játékos nem azt nyújtotta, ami elvárható lett volna. Minden kezdet nehéz, ki kell javí­tani a hibákat, a Kaposvölgye ellen hazai pályán javí­thatunk.

(A Ferencváros és a Baja hivatalos honlapja, az nso.hu és az üllői129.hu alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.20:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ