2010.X.9. NB II., Tatabánya – Ferencváros II.: 1-1

NB II-es együttesünk jó játékkal 1-1-es döntetlent ért el Tatabányán a Nyugati csoport 9. fordulójában.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Deme Imre: – Már azóta készülök erre az összecsapásra, mióta megtudtam, hogy a Ferencváros a mi csoportunkba került, szóval egy ideje hangolódom erre az összecsapásra. Plusz motiváció, hogy a Fradi kispadján az a Lipcsei Péter ül, akivel futballoztam is együtt, de a csapatból több játékost is ismerek, s gyaní­tom, mivel az NB I-ben nem lesz forduló, még több ismerős arccal találkozok majd a gyepen. Biztos, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, hiszen a második csapat játékosai megszakadnak azért, hogy felhí­vják magukra a figyelmet, de hazai pályán még í­gy is nekünk van nagyobb esélyünk, ráadásul a tv közvetí­tés abból a szempontból jó ómen, hogy legutóbb a Győr ellen is jól játszottunk, igaz, nem nyertünk.

Herédi Attila: – Győzelmet várok. A Fradi ellen akár a serdülőben, akár a felnőtt csapatban játszani mindig kihí­vást jelent, és mindig duplán motiválja az embert. Ezt nem csak én mondom, az újpesti kötődésemmel, hanem úgy gondolom ez a játékosoknak is az. Bí­zom benne, hogy í­gy is fogják ezt kezelni…

* * *

Edzésben az első és a második csapat is …

* * *

A mérkőzés:

Tatabánya – Ferencváros II.: 1-1 (0-0)
Tatabánya, 800 néző, vezette: Berger (Lémon, Kiss)

Tatabánya: Dombai A. – Almási, Forgács, Simkó, Köntös, Ferkó (Kollár 57.), Kovács I. (Dombai V. 76.), Farkas V., Deme, Kocsis, Folmer (Farkas J. 57.)
kispad: Németh, Vass, Kaiser, Bencze
edző: Herédi Attila

Ferencváros: Mester – Tóth A., Vattai, Fülöp N., Sváb – Bölcsföldi, Peszmeg, Tóth B., Kulcsár D. – Abdi (Fitos 84.), Morales (Pölöskey 46.)
kispad: Hermány, Danquah, Nagy P., Gárdos, Vass
edző: Lipcsei Péter

Gól: Forgács (85.) illetve Pölöskey (75. -11-esből)
Sárga lap: Folmer (29.), Forgács (61.), Simkó (74.), Dombai V. (80.) illetve Peszmeg (39.), Tóth B. (40.), Abdi (58.), Kulcsár D. (85.)

Lipcsei Péter csapata kiválóan kezdte a mérkőzést, az első negyedórában három gólt is szerezhettünk volna, előbb Bölcsföldi lövését védte Dombai, majd Tóth Bence szabadrúgása a felső lécről vágódott ki, nem sokkal később pedig Abdi beadása után egy védőről megpattanó labdát védett nagy bravúrral a hazaiak kapusa. A folytatásban a Tatabánya is eljutott a kapunkig, de Mester a helyén volt.

A második félidő kiegyenlí­tettebb játékot hozott, de továbbra is mi voltunk veszélyesebbek. A 74. percben megszereztük a vezetést: Svábot buktatták a 16-oson belül, Pölöskey pedig higgadtan a kapu közepébe gurí­tott. A 85. percben egy szöglet után Forgács egyenlí­tett.
Sokkal több helyzetünk volt a mérkőzésen, de a Tatabánya kapusa nagyon jónapot fogott ki.

További képek itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Herédi Attila: – Az első félidő egyértelműen a Fradié volt. Az mindent elmond a mai játékunkról, hogy a kapusunk volt az egyik legjobbunk. A Fradi ránk erőltette az akaratát, jól futballoztak. Úgy érzem, hogy a játékosaink ma nem voltak tisztában a les fogalmával. A második félidő inkább a miénk volt.

Lipcsei Péter: – Nagyon jól kezdtünk, az első negyedórában akár három gólt is szerezhettünk volna, aztán egy figyelmetlenség után Mester Tamás nagy bravúrjára volt szükség ahhoz, hogy elkerüljünk egy gólt. A második félidőben is voltak lehetőségeink, és megérdemelten szereztük meg a vezetést. Sajnos nem tudtuk megőrizni előnyünket, mert egy hiba után a Tatabánya kiegyenlí­tett. Elégedett vagyok a srácok hozzáállásával, és a döntetlennel is, hiszen egy jó csapat otthonából hoztunk el egy pontot.

Dombai András: – A Fradi közelebb állt a győzelemhez, de nekünk is voltak helyzeteink. Hazai pályán régen volt ennyi dolgom

(A Ferencváros és a Tatabánya hivatalos honlapja, az üllői129.hu, a sportandmedia és az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ