Niessner Aladár

Niessner Aladár (1883. március 26., Doborján – ?), a Műegyetem FC, a MAFC, majd a MAC jobbszélsője, 1903 és 1907 között 5 mérkőzésen volt válogatott.

A szőke, roppant gyors, technikás csatár a támadósor közepén is kitűnően játszott. Vidékre kerülve Szeged, Nagyvárad és Szombathely labdarúgósportjáért sokat tett.

(Antal Zoltán és Hoffer József í­rásainak valamint a magyarfutball.hu felhasználásával)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  • Niessner Aladár, a MAFC. népszerű kapitánya a múlt vasárnap játszotta le 100-ik nyilvános mérkőzését, mely alkalomból klubja és társa szeretetük meleg jelével halmozták el. Niessner 1883-ban született. 1900-ban kezdett footballozni. Azóta szakadatlanul játszik; kezdetben fedezetet, majd végig jobbszélsőt, legújabban ismét középfedezetet. Minden helyen a legjobb magyar játékosok közé tartozott, ki háromszor játszott a szövetség szí­neiben is. Még teljes formában van s most dolgozik a MAFC. csapatának újjászervezésén, ami az ő kiváló vezetése alatt remélhetőleg sikerülni is fog. Képünkön a rokonszenves játékos arcképét — ki a mellett még kiváló sprinter is — mutatjuk be olvasóinknak.

    (Nemzeti Sport, 1905. október 29.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ