Novák Dezső Emlékvitrin avatás

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Kedves Sporttársak!

“Zöldbe borult szombaton Tapolca” – adta hí­rül 1995. július 24-én a Veszprémi Napló, amikor a BL selejtezőre készülő Ferencváros barátságos mérkőzést játszott a Tapolcai Bauxit ISE csapatával. 25 évvel később immáron hatodik alkalommal emlékezünk egy utánpótlás tornával Novák Dezsőre. 1995-ben, mint a csapat edzője jött el Tapolcára, a mai napon már csak a csillagok között, az emlékeinkben lehet jelen.

„Aki tiszteli a múltat, az tudja honnan jött.” – egy ókori mondás, mely több ezer év után is tükröt tart elénk, mely a mai napon az emléktorna mellett, egy emlékvitrinben kap helyet.

Felidézve a Ferencvárosi labdarúgás legendájának pályafutását, valamint az emlékére rendezett utánpótlás tornák történetét. Ezzel az állandó jelenléttel nem csak a 25 évvel ezelőtti, máig emlékezetes barátságos mérkőzésre emlékezünk, hanem tisztelgünk Novák Dezső csodálatos pályafutása előtt, a múltat elhozva a jelenbe.

“A Fradi az Fradi. Akkor is ott vagyok, ha nem vagyok ott.” – Dezső bácsi gondolata örök érvényű. Mától nem csak az emlékeinkben, az évente megrendezett emléktornán, de itt Tapolcán, a Csermák József Rendezvénycsarnokban minden nap velünk lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső