Nyilasi visszavonult

Egyedülálló – a már sok vihart megért magyar labdarúgás történetében is – Nyilasi, a jelenlegi legjobb játékos visszavonulása. Kétségtelen, hogy ehhez mindenkinek joga van, a labdarúgás nem kötelező. Mégis szokatlan, hogy egy tehetséges ember, ilyen fiatal korban lemond arról, amit annyira szeretett, s amelyben oly sok sikert ért el. Lehetséges, hogy gyengébb idegzete, akaratereje játszik közre ebben a korai búcsúban, de bizonyos, hogy körültekintőbb, okosabb vezetés esetén – nem kellett volna ennek bekövetkeznie. Csak sajnálni lehet, hogy ilyesmi a magyar futballban előfordulhat.

Harót János, az FTC ügyvezető elnöke az MTI-nek adott nyilatkoza­tában közölte, hogy Nyilasi Tibor a labdarúgócsapat 32-szeres válogatott­ja szóban bejelentette visszavonulási szándékát. Az ügyvezető elnök azt is elmondta, hogy a hét második felé­ben beszélgetésre kérik az egyesület­be Nyilasit, hogy szándékát változ­tassa meg, továbbra is álljon a magyar labdarúgás rendelkezésére.

A beszélgetés csütörtök reggel az Üllői úti klubházban megtörtént, s nem sokkal később Nyilasi Tibor az alábbi szövegű levelet adta át az egye­sület vezetőségének:

TISZTELT ELNÖKSÉG!
Azzal a bejelentéssel fordulok Önökhöz, hogy labdarúgó pályafutá­somat a mai nappal (1979. október 25.) befejezem. Elhatározásom oka: egészségi állapotom az utóbbi idő­ben megromlott és ezért úgy érzem, a követelményeknek nem tudok tel­jes mértékben eleget tenni. Átigazolá­si szándékaim nincsenek és ha Önök esetleg úgy gondolják, társadalmi munkában az FTC rendelkezésére állok.
Tisztelettel: Nyilasi Tibor

A bejelentéssel kapcsolatban a Fe­rencvárosi Torna Club és a labdarúgó­-szakosztály vezetése a következő nyi­latkozatot tette közzé:

Nyilasi Tibor idény közbeni dön­tése, amely egy hosszabb folyamat, egy korábbi elhatározás következmé­nye, nehéz helyzetbe hozta egyesüle­ünket, labdarúgó-szakosztályunkat, játékostársait, de a magyar labdarú­gást is. Szándékát minden igyekezet ellenére sem sikerült megváltoztatni. Fiatal, ereje teljében levő labdarúgó szakí­tja meg pályafutását, aki képes­ségeivel adósa marad önmagának és klubjának egyaránt. Ezt az adósságot törleszteni lehet, de csak egy módon, zöld—fehérben, az FTC-pálya gye­pén, jó játékkal. Ha elhatározásában eljut idáig, kapuink nyitva várják…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ