Onhausz Tibor

Onhausz Tibor

Az 1974-ben a Rákosi Gyula edzette ifi bajnoki cí­met nyert csapat tagja, olyan játékostársakkal szerepelt egy csapatban, mint Rab, Takács, Giron, Kelemen, Magyar, Csider, Mészöly, Ebedli vagy Nyilasi.

Az ifi csapatban remek teljesí­tményt nyújtó Onhausz már a 19. születésnapja előtt bemutatkozott a nagycsapatban, 1974. május 25-én élete első NB I-es mérkőzésén a kezdőcsapatban kapott helyett.

Onhausz gólöröme az Újpest ellen

Onhausz gólöröme az Újpest ellen

A következő szezonban mindössze két bajnokin kapott lehetőséget Dalnoki Jenő csapatában, de a KEK-ben öt mérkőzésen is pályára lépett, majd a döntőben is bekerült a csapatba, Nyilasit váltotta az utolsó fél órára.

Az 1975/76-os szezont a Magyar Néphadsereg kötelékében töltötte, í­gy nem léphetett pályára a bajnokcsapatban bajnoki mérkőzésen.

Az 1976/77-es szezonban már a csapat alapemberének mondhatta magát, hat gólt is szerzett az őszi szezonban (BEK, NB I, MK: 2-2). A bajnoki bronzérem mellé, a tartalékcsapattal aranyérmet szerzett.

1977 nyarán a párizsi tornán, az Anderlecht ellen szerepelt utoljára a Fradiban, majd Szabóval és Néreyvel egy csereügylet révén Győrbe a Rába ETO-hoz került, ahol bajnoki cí­met és kupagyőzelmet is szerzett a Rába partiakkal. 1982-től a Siófok csapatában folytatta pályafutását, újabb kupagyőzelemmel gazdagí­tva eredménylistáját. 1986-tól a Veszprém csapatában szerepelt és ekkor játszott utoljára az élvonalban.

Állnak (balról): dr. Farkas (orvos), Monostori Károly (intéző), Dalnoki Jenő (vezetőedző), Rab, Martos, Eipel, Branikovits, Domján, Bálint, Géczi, Mucha, Megyesi, Viczkó, Ebedli F., Szigeti Ferenc (másodedző), Albert Flórián (technikai vezető), Dóka (gyúró). Elől: Szőke, Magyar, Pusztai, Nyilasi, Szabó II. Ferenc, Kelemen G., Onhausz, Ebedli, Máté, Pogány, Pataky dr., Takács. (fotó: dr. Pataky Miklós gyűjteményéből)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  • Micsoda remek futballista volt, csak sajnos, ő sem futotta be azt a pályát, amire hivatott volt… már 22 évesen otthagyta a Fradit, sosem lett belőle az, aki lehetett volna… egyszer a Császár azt mondta Róla: “Itt az utódom!” Isten éltesse még nagyon sokáig!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső