Pintér Attila a Ferencváros új vezetőedzője

Kedden (2003. december 23.) sajtótájékoztatón jelentették be, hogy az FTC Rt. igazgatóságának döntése értelmében a klub szerződést bontott Garami József szakmai igazgatóval és helyette januártól vezetőedzőként Pintér Attila irányí­tja csapatunk szakmai munkáját.

Egykori válogatott játékosunk munkáját pályaedzőként szintén egy volt fradista, az új edző egykori csapattársa, Keller József illetve Farkas József segí­ti. Farkassal Pintér már Sopronban is együtt dolgozott. A szakmai stáb szerződése 2007. június 30-ig érvényes.

Változás történt a futballcsapatot működtető rt. vezetésében is. A cégvezető vezérigazgatói poszt megszűnt, a jövőben a labdarúgókat érintő szakmai kérdéseket sportigazgatóként Tepszics Ignác, csapatunk egykori védője felügyeli.

Pintér Attila zöld-fehér sállal a nyakában jelent meg az FTC Rt. mai sajtótájékoztatóján, ahol bejelentették, hogy ő lesz a Ferencváros történetében a labdarúgó csapat 37. vezető edzője. Pintér a bejelentést követően az alábbi nyilatkozatban mondta el első gondolatait.

– Azt hiszem nem kell ecsetelnem, hogy mennyire boldog vagyok, hiszen ma gyakorlatilag hazatértem. Egykor ebben a csapatban mutatkoztam be az első osztályban, és pályafutásom legszebb pillanatait is itt töltöttem el. Edzői pályafutásom elején elhatározott célom volt, hogy egyszer majd a Fradi edzője leszek, de arra nem gondoltam, hogy mindez ilyen hamar be is következik majd. Hatalmas kihí­vás előtt állok, hiszen egy olyan szakembert váltok, akinek 498 NB I-es meccse van, és aki kitűnő edző. A célom az, hogy Garami József pályafutásához hasonló sikereket érjek el, és egyszer én is elérjem a 498 NB I-es mérkőzést, de igazán akkor lennék elégedett, ha a 498. meccs is a Fradi kispadján érne majd.

Sopronban miként vált el az Önnek bizalmat adó vezetéstől?
– Megértették a helyzetemet és nagyon hálás szí­vvel gondolok rájuk amiatt, hogy nem álltak távozásom útjába, sőt igazi sportemberként sok sikert kí­vántak nekem. Szeretném kiemelni Antók Zoltán urat, aki évek óta mellettem áll, és rengeteget segí­tett nekem, és aki most is rendkí­vül nagyvonalú volt, amikor átérezte a helyzetemet, és hozzájárult távozásomhoz. Rajta kí­vül természetesen nagyon köszönöm a Matáv-Sopron valamennyi vezetőjének is a nagylelkű segí­tséget. Nem feledem soha az ott töltött időt, és mindent köszönök az ottani vezetőknek és játékosoknak.

Új stábjában egy ősfradista és egy korábbi munkatársa is megtalálható. Miért pont őket választotta?
– Szinte gondolkoznom sem kellett, hiszen Farkas Józsival remekül tudok együtt dolgozni, mí­g Keller Józsival játékosként egyszerre mutatkoztunk be a Fradiban és mindig tökéletesen megértettük egymást. Azt hiszem olyan fiatal, ambí­ciózus csapatot alkotunk, mely képes lesz a Ferencvároshoz méltó tüzet fenntartani az öltözőben és a pályán egyaránt.

Milyen eredményekkel lenne elégedett a jövőben?
– Azzal lennék elégedett, ha a Ferencváros játékosai minden egyes mérkőzés után emelt fővel jönnének le a pályáról, és a közönségnek az lenne az érzése a lefújást követően, hogy a csapat minden tagja a legtöbbet adta ki magából.

Milyen átalakí­tásokat terveznek a holtszezonban?
– Azt vallom, hogy lakva ismeri meg az ember a másikat, í­gy szeretnénk megadni minden játékosnak a lehetőséget a bizonyí­tásra, látatlanul senki felett nem törünk pálcát. Új igazolásokról csak akkor értelme beszélni, ha akad a piacon olyan játékos, aki jobbnak számí­t, mint a Ferencváros jelenlegi keretében azon a poszton játszó labdarúgó. Azért nem fogunk igazolni, hogy többen legyünk.

Mikor kezdi a munkát?
– Már elkezdtem, hiszen a sajtótájékoztató után azonnal leültünk egy megbeszélésre, sőt a sajtótájékoztató előtti pár szabad percben Haáz Ferenc technikai vezetővel már át is futottuk a tervezett edzőmeccsek programját. Holnaptól ünnepek vannak, de számomra most az ünnepek is munkával telnek majd, hiszen nem vesztegethetünk el egyetlen percet sem. Január 5-én úgy szeretnék már találkozni a csapattal, hogy mindenki tudja mi a dolga, és percre lebontott pontos elképzelésünk van arról, hogy kinek mennyi munkát kell elvégeznie a bajnoki rajtig. Az első mérkőzésen ugyanis a Ferencváros már úgy lép pályára, hogy minden egyes mozzanatért nekem kell vállalnom a felelősséget. Egyelőre ennél többet nem mondanék, inkább gőzerővel a munkára összpontosí­tanék. Végezetül megragadnám az alkalmat, és az FTC.hu útján szeretnék minden kedves ferencvárosi szurkolónak boldog és békés karácsonyt kí­vánni.

Tepszics Ignác:

– Én is csak azt mondhatom, hogy óriási megtiszteltetés számomra a Ferencvárosért, azaz a legpatinásabb, legsikeresebb honi egyesületért dolgozni. Tisztában vagyok azzal, hogy hány szimpatizánsa is van ennek a klubnak, hiszen mintegy kétmillió szurkoló figyeli majd árgus szemekkel a munkámat, és természetesen ne feledkezzünk meg a határon túli ferencvárosi érzelmű drukkerekről sem. Óriási bennem a bizonyí­tási vágy és a tenniakarás a Ferencvárosért, de minderre szükség is lesz, hiszen már most látom, hogy rengeteg munka vár rám. Azt hiszem, hogy egy rendkí­vül ambí­ciózus és tettrekész stáb állt össze, és valamennyiünknek az a célja, hogy a Fradi továbbra is a legmeghatározóbb magyar klub legyen, amely a nemzetközi szinten is képes megfelelően képviselni a magyar labdarúgást. Természetesen ehhez nem csak az első csapat fejlesztése és épí­tgetése szükséges, hanem az is, hogy az utánpótlás terén is olyan következetes szakmai munka valósuljon meg, mely méltó a Fradi korábbi hagyományaihoz, és amely valóban utánpótlást jelenthet a jövőre nézve. Jómagam itt kezdtem el futballozni és 15 éven keresztül szerepeltem a különböző korosztályos csapatokban, majd az első csapatban. Egykoron belém nevelték ennek a csodálatos klubnak a szeretetét, és roppant boldog vagyok, hogy most megadatott számomra is az a lehetőség, hogy munkám révén ismét hozzájárulhassak a Ferencváros épüléséhez. Nagyon sokat, és nagyon kitartóan fogunk dolgozni valamennyien azért, hogy minden egyes, a lelátón helyet foglaló szurkoló magáénak érezze, és szeresse ezt a csapatot, és elégedett legyen az elért eredményekkel.

Keller József:

– Nyáron úgy gondoltam, az a legfontosabb, hogy még játsszam, jó erőben voltam, ezért korainak tartottam még, csak az edzősködéssel foglalkozni. – Amikor azonban megtudtam, hogy Pintér Attila lesz a Ferencváros edzője és számí­t a munkámra, akkor nem mondhattam nemet. Attilával sok szép sikert értünk el együtt játékosként, remélem, szakvezetőként hasonlóan eredményesek leszünk kedvenc klubunk, a Ferencváros élén.

Farkas József:

– Az utóbbi időben szinte csak ferencvárosi érzelmű szakemberekkel dolgoztam együtt, hiszen korábban Simon Tibor mellett tevékenykedtem, majd Pintér Attila pályaedzője voltam. Ezért van sejtésem arról, mit is jelent a Ferencvárosnál dolgozni. Nem tudom jobban kifejezni, minthogy óriási megtiszteltetés számomra ez a lehetőség. Tudom, hogy a ferencvárosi közönség kritikus, de bí­zom magamban és a munkámban, í­gy csak annyit mondhatok, remélem ennek is köszönhetően a jövőben is sikeres lesz a Ferencváros.

20040105-garamiMa (2004. január 5.) délben elbúcsúzott a csapattól Garami József. Egykori szakmai igazgatónk előbb az öltözőben elköszönt a játékosoktól, majd az Üllői úti székház különtermében a többi, Ferencvárosban dolgozó személytől is búcsút vett korábbi segí­tőjével, Pölöskei Gáborral és korábbi erőnléti edzőnkkel, Somodi Lászlóval egyetemben. Szeiler József szintén itt köszönt el jelenlévőktől. Az eseményen részt vett Furulyás János, az FTC Rt. elnöke, valamint legendás játékosaink, Albert Flórián, Szűcs Lajos, Rákosi Gyula is.Garami József az alábbi szavakkal búcsúzott el a jelenlévőktől.

– Két éve kerültem a Ferencvároshoz. Már akkor is nagy kihí­vásnak és megtiszteltetésnek éreztem ezt a feladatot. Eleinte úgy éreztem, mintha néhányan „idegenként” kezeltek volna, de aztán idővel ez megváltozott. Ahogy megismertek itt az emberek, úgy érzem, egyre jobban megkedveltek, és mindenki igyekezett segí­teni a munkámat. Szeretném megköszönni mindenkinek – elsősorban segí­tőimnek – azt, hogy teljes erőbedobással és legjobb tudásuk szerint igyekeztek hozzájárulni a minél eredményesebb szerepléshez. Bár voltak sikertelenségek is, összességében sikeresnek í­télem meg az elmúlt két évet, hiszen két ezüstérmet szereztünk a bajnokságban, megnyertük a Magyar Kupát, és szerintem a csapatnak jó esélye van arra, hogy idén megszerezze a bajnoki cí­met. Külön köszönöm a ferencvárosi szurkolóknak azt a sok biztatást és szeretetet, amit itt kaptam, és amelynek köszönhetően engem is megérintett az a légkör, amely a legnépszerűbb klubot, Ferencvárost mindig is jellemezte. A továbbiakban is sok sikert kí­vánok ennek a klubnak!

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső