Pusztai László emlékére!

Avagy Szentestől a világhí­rig!

A minap levelet kaptam, egy kép kí­séretében, mely Pusztai Lászlót szentesi általános iskolás korában mutatja be.

Küldője: dr Lakos Géza müncheni orvos Pusztai László szentesi osztálytársa volt, aki szép szavakkal emlékezett meg Laciról az FTC. „puszacsáról” 25-szörös legendás válogatott jobbszélsőjéről, aki Clubunkban 286 mérkőzést játszott. Az Egyesület örökös bajnoka volt.

Felidéződött bennem az a szörnyű nap, 1987. július 6-a, amikor 41 évesen egy szomorú tragédia következtében eltávozott közülünk.

Már 25 éve!

Ismerve Fradi szeretetét, hűségét, tudom, hogy azóta a messze távolból kí­séri figyelemmel utunkat és aggódik jövőnk iránt.

Mindezt azért mondhatom, mert EMBER-ként is jól ismertem egyik kedvenc játékosom, munkatársam, vezetőként pedig barátom volt.

Ha a sors nem í­gy hozza talán utódom lehetett volna az elnöki székben.

Nevét – a szentesi stadion viseli – amí­g csak a Fradi lesz, az utókor megőrzi.

Tisztelettel adózva emlékének:

Hargitai Károly
Az FTC volt ü.elnöke.

3 hozzászólás a(z) Pusztai László emlékére! bejegyzéshez

  • Ahogy tavaly is í­rtam, a sí­rás kerülget mindig, ha Rájuk gondolok. Nyugodjatok békében… Puszi, mennyi, de mennyi örömöt szereztél nekünk…Gyermekeinek mondom: annál nagyobb dolog nincs, mint hogy olyan játékost, aki 28 évesen a Honvédből (!) jött át, és soha, egyetlen -ritka- vesztes meccs után sem szidott, bántott soha senki, mert mindig szí­vét-lelkét tette ki a pályára…6 évet futballozott nálunk, de már az 1. szezon után mindenki mint ÖRÖK FRADISTÁT könyvelte el… (mint pl. Kispétert, Lakat dr-t, Dodó bácsit) van-e ennél nagyobb dolog???

  • Még ma is megkönnyezem. Nagyszerű sportember, nagyszerű EMBER.

  • Mindig a személyes megemlékezés van a legnagyobb hatással az emberre.
    Egy apró adalék Pusztai Laci emlékéről: a facebook oldalunkon egy kedves szurkoló “csak” ennyit í­rt megjegyzésként: “a 81-es kőnél mindí­g szól a duda…” -- valahol itt kezdődik az igazi emlékezés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső