Rédli András a Tempó Fradi Alapí­tvány új kurátora

tempo fradi alapitványVannak olyan kötelezettségek, törvényi előí­rások melyekről tudjuk, hogy el kell végeznünk, mégis nehezen fogunk hozzá. Nem azért mert “kekeckedni” akarunk a hatóságokkal, hiszen akik bármilyen összefüggésben használhatják a Fradi nevet, azoknak a saját felelősségen túl a Ferencvárossal szemben is vannak kötelezettségei. Mégis vannak pillanatok amikor szeretnénk megállí­tani az időt és nem venni tudomásul a sors akaratát. Amikor 2013. április 30-án elhunyt Hargitai Károly a Ferencváros volt ügyvezető elnöke és a Tempó Fradi Alapí­tvány kuratóriumának tagja, szerkesztőségünk nem az időt akarta megállí­tani, inkább néhány nappal visszaforgatni az órát és meg nem történtté tenni az elmúlást. Számunkra Karcsi bácsi nem csak múltat jelentette. Annál sokkal többet: az önzetlen segí­tséget, a nyí­ltságot és a Fradi iránti alázatot. Amikor az Alapí­tványunkhoz kerestünk kurátorokat és felmerült Karcsi bácsi neve, feszengve és visszafojtott izgalommal kerestük meg. Vajon mit fog szólni a felkérésre? Mondhatnánk az idő távlatából, hogy nem csalódtunk, hiszen előtte már ismertük őt, mindig önzetlenül segí­tett ahol csak tudott, de egy Alapí­tvány kurátorának lenni már mást jelent. Ennek ellenére szinte az első szóra igent mondott, mert tudta, a létrejövő Alapí­tványunk célja a Ferencvárosi labdarúgás történetének feldolgozása, a legendák emlékének ápolása, mely neki is a szí­vügye.

Halálával nagy űrt hagyott maga után, amit egy ideig mi sem akartunk betölteni, pedig tudtuk, a törvényi előí­rások erre köteleznek minket. El kellett telnie egy időnek, hogy elkezdjünk gondolkodni, kivel is tudjuk helyettesí­teni Karcsi bácsit. Rövid idő után már mi is éreztük, itt nem “helyettesre” van szükség, hanem egy új impulzusra, fiatalos lendületre, hiszen nem lehet kizárólagosan a múlt emlékeivel foglalkozni. Szerettünk volna egy fiatal élsportolót megnyerni az ügyünknek aki az ismertségen túl segí­teni tud és akar abban, hogy közelebb hozhassuk a Ferencváros történelmét a fiatalokhoz.

rédli-andrásA választásunk Rédli Andrásra esett. A sportot kedvelők számára nem kell bemutatni az Európa-bajnok párbajtőrví­vót, aki emellett csapatban nyert Világbajnokságot és Európa bajnoki cí­met, 2007-ben egyéniben Universiade győztes, 2013-ban magyar bajnok és sorolhatnánk még a közel 15 éves pályafutásának sikereit. Ezek mellé hogyan fér el a Ferencváros?

Nekem a Ferencváros tényleg az életemet jelenti – nyilatkozta amikor azt kérdezték tőle, hogy miért is viseli oly sokszor versenyeken a Fradi zöld-fehér mezét, majd hozzátette – Számomra a Fradi testesí­ti meg a harcot és a küzdést.

Andrásnak a szurkolói csoportokkal is jó a viszonya, a mérkőzéseken a B-közép tagjaként szurkol a csapatnak. A ví­vásban elért eredményein és a Fradi szí­vén túl, Andrásban egy nagyszerű embert is megismertünk, aki a fiatalos lendületével erősí­theti a Tempó Fradi Alapí­tvány célkitűzéseit. Felkérésünket elfogadta, az Alapí­tvány legutóbbi ülésén a tagság egyhangúan támogatta Rédli András kurátori jelölését.

Ezzel újra teljes a létszám, de számunkra Hargitai Károly is örökké a kurátorunk marad, mert biztosak vagyunk abban, hogy a csillagok között továbbra is figyeli és óvja a munkánkat.

(Tempó Fradi Alapí­tvány)

3 hozzászólás a(z) Rédli András a Tempó Fradi Alapí­tvány új kurátora bejegyzéshez

  • Tisztelt Alapí­tvány! Nem hozzászólni, hanem kérdezni szeretnék. Nevem Horányi Ervin, 1977 óta vagyok az FTC Baráti kör tagja és FTC pártoló tag. Nagy Béla barátom halála miatt érzett üresség és műtéteim miatt évekre kimaradtam a Fradi napi életéből. Már nyugdí­jasként elindultam a visszaúton. Magamról annyit, hogy immár több évtizede dolgozom a Fradi futball történelmének kutatásában. Megí­rtam közel 10 Mb-nyi anyagot már,jelentős könyv, újság és képgyűjteménnyel rendelkezem. Azt szeretném megtudni, hogy mi módon lehet az Alapí­tványhoz csatlakozni. Köszönettel Horányi Ervin

  • Szokás szerint szí­vhez szóló cikk … Igen, Karcsi bácsi is a Fradi-múlt egy jelentős része, emlékeim szerint ügyvezető elnökségének ideje igen sikeres volt klubtörténelmünkben … az élet azonban megy tovább, abban semmilyen jogszabály nem akadályozza meg a kuratóriumot, hogy az üléseiken üresen hagyják a székét és kitegyék a névtábláját …
    Rédli Andrásnak, a nagyszerű ví­vónak, kiváló sportembernek sok sikert kí­vánok, és tényleg, próbáljon összekötő kapocs lenni …
    A Kuratórium hihetetlenül fontos feladatot tölt be (akárcsak a Baráti Kör, nem tudom, milyen a kapcsolat kettejük közt?): Aki nem ismeri meg a múltat, az nem érti a jelent és nem látja a jövőt!

  • Gratulálok a döntéshez és gratulálok az “Ezredes”-nek is! És most egy halk sóhaj: ha valaki, talán ő az, aki kapocs lehetne a szurkolók és a klubvezetés között ebben a mostani, hideg-polgárháborúvá fajult széthúzó időszakban…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső