Riport a téli FTC-ről

FTC! — Az egyetemes magyar sport történetében fogalom ez a legendás három betű, mely az egykor diadalmas magyar futball egyik legragyogóbb, legdicsőségesebb korszakát jelenti. Hallatára nagyszerű zöld-fehér győzelmek, diadalok emléke zeng fel mindnyájunk lelkében. Amikor nemcsak idehaza volt verhetetlen a zöld-fehér trikót viselő tizenegy, hanem végig a vén Európán diadalt diadalra halmozva szerzett elévülhetetlen dicsőséget a magyar sportnak! Ez volt egykor az FTC és ilyen volt a zöld-fehérek mindennél fanatikusabb, lelkesebb publikuma, amikor még magasan ragyogott a ferencvárosiak és egyben a magyar futball szerencsecsillaga. Aztán nehéz idők jöttek. A világháborúban elhalványult az FTC és a magyar futball. A tí­zezernyi tömeg pár ezerre fogyott le, a többiek kedvüket vesztve ki sem jártak már a meccsekre, hanem vártak! Várták a jobb időket! És eljött ez az idő. Sok küzdelmes esztendő és még több csalódás után a zöld-fehér gárda végre minden akadályt legyőzve, becsületes munkával és régi franzstadti lelkesedéssel küzdve ott áll ismét a legelsők élén. A zöld-fehérek reneszánsza tehát bekövetkezett! Most látszott csak, hogy hány embernek a szí­ve mélyén él még izzó szeretet az FTC iránt. Egyik napról a másikra szinte az egész város FTC párti lett ismét! És ez érthető is, mert a zöld-fehérek népszerűségének egyik fő oka, hogy összes csapataink közül az FTC az, amely leginkább magába összpontosí­tja a játékintelligenciát, a gyorsaságot, ötletességei és főleg a mindent beleadó lelkes, csupa tűz, az utolsó percig egész szí­vvel és lélekkel küzdő játékmodort.

Pataki Mihály, a régi gárda tagja is nagy bizakodással beszél: – A téli szünet alatt mindent elkövettünk, hogy a csapat nagy céljai érdekében teljesen frissen induljon a tavaszi szezon nehéz küzdelmeibe. Ez volt a fő ok annak is, hogy a télen nem mentünk túrára. De hogy már az első meccseken is fittek legyünk, az egész téli szezon alatt hetenként háromszor szorgalmasan tornáztunk.

Kétezernél több tagja van az FTC-nek, s ezek közül ötszáznál több az aktí­v sportember. Mindnyájunkat egy érzés hat most át, ismét naggyá tenni az FTC-t!

(Haberern György, Nemzeti Sport)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ