Robinson: Az NB1-t meg kell szokni

Terry Robinson

Terry Robinson

Idehaza téma volt, hogy vajon jó-e a Fradinak, hogy a Sheffield United nem került fel a Premier League-be?! Egyesek már odáig mennek, hogy emiatt a Ferencváros lesz majd Kevin McCabe elsőszámú csapata. Ön hogy látja mindezt? Jó a Fradinak, ami történt vagy sem?
– A Sheffieldnek megvolt a lehetősége, hogy nagy pénzt keressen, hiszen a feljutás kiharcolásával komoly bevételhez jutott volna a klub. Sajnos ez nem sikerült. A helyzet ebből fakadóan elég egyértelmű: ebben az esetben több pénz jutott volna a Ferencvárosra is. Megnőtt volna az United bevétele, sokkal inkább lehetett volna befektetés, mint veszteség az FTC-re költött pénz. Ami pedig a másik felvetést illeti: összehasonlí­thatatlanul mások a két csapat lehetőségei. Az United televí­ziós és szurkolói bevételei nagyon jelentősek, a Fradié sajnos egyelőre elenyésző. Hogy mondjak egy példát: Sheffieldben 27 ezren mehetnek ki a stadionba: nem jutottunk fel, de már most elkelt 20 ezer bérlet a következő idényre. Ettől Magyarországon egyelőre nagyon messze vagyunk.

Mindenki azt találgatja, mennyire erősödik meg a Ferencváros. Nos, mennyire?
– Az átigazolások terén Bobby Davisonra kiemelt szerep hárul. Ő nézi ki a játékosokat, az ő javaslatára kezdünk tárgyalni a klubokkal Angliában és Magyarországon. Pénteken ülünk le a vezetőedzővel, és ő ismerteti a pontos elképzeléseit, és azután döntünk arról, hogy kikre lehet szükségünk, ez eddig beérkező információkat figyelembe véve ki az, aki megszerezhetőnek tűnik, egyeztetünk mindenről, ami felmerülhet a csapat erősí­tése kapcsán.

Ezek szerint magyar és külföldi játékosokban is gondolkodnak
– Összesen 4-5 futballistát szeretnénk igazolni. Korábban abban maradtunk, hogy megpróbálunk magyar játékosokat igazolni. Nos, a kiszemeltjeink mindegyike élő szerződéssel rendelkezik, ezért már most látható, hogy nagyon nehezen tudnánk őket leigazolni. Végigmegyünk a jelölteken, megnézzük, tudunk-e magyar játékossal erősí­teni, de a jelenlegi helyzet alapján sajnos bőven benne van az a pakliban, hogy egy magyar játékos sem érkezik. Párhuzamosan külföldi labdarúgókat is figyelünk, kiterjedt nemzetközi megfigyelő-hálózatunk révén is kerültek képbe megfelelő labdarúgók, elsősorban Angliából. Akármennyire is szeretnénk, hogy magyarok jöjjenek, megvan az esélye, hogy külföldiekkel erősí­tünk majd, hacsak nem kapunk itthonról olyan árú játékost, amit örömmel tudunk elfogadni.

Tavaly Ferenczi István leigazolása igazi meglepetés volt és jó húzásnak bizonyult. Várható-e az, hogy ismét külföldről hoznak haza neves magyar játékost?
– Ezt nem tervezzük, de olyat szeretnénk igazolni, aki idővel olyan húzónév lehet, mint ő. Meglátjuk, sikerül-e.

A szurkolókat az izgatja, mi lesz Lipcseivel.
– Bobby Davison eredeti elképzelése az, hogy Lipcsei Péter számára nagy lehetőség lenne, ha megkezdhetné edzői pályafutását. Több verzió is van az esetében, magyarországi kollégám, Berki Krisztián külön kérte, ha egy mód van rá, játékosként is számí­tson Lipcseire a klub. Ennek megfelelően csütörtökön meg is teszi az ajánlatát számára az FTC, magam is kí­váncsi vagyok arra, hogyan dönt a labdarúgó. Szeretnénk, ha edzőként mindenképpen segí­tené a klubot, hogy játékosként lesz-e rá módja, ez Bobby Davisonon múlik, ha úgy teljesí­t, akkor biztosan. Lipcsei sokat tett a klubért, de arról sem szabad megfeledkezni, hogy egyszer mindenkinek abba kell hagynia a futballt, eljön az a nehéz pillanat, amikor az edző már mást favorizál helyette.

Mi a cél a következő idényben? A drukkerek már bajnoki cí­mről álmodnak.
– Amikor megvettük a Fradit, meghatároztunk egy ötéves tervet. Ebben az szerepelt, hogy ennek a végéig bejussunk a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Az első célt, a feljutást teljesí­tette a csapat, a második pedig az, hogy megszokja az első osztályt. Természetesen ebben benne van az azonnali kiugrás lehetősége is, azaz hogy a csapat a jó bajnoki vagy kupaszerepléssel kiharcolja a nemzetközi kupaszereplést. A végső cél eléréséhez azonban még nagyon sok mindenre szükség lesz.

Forrás: pepsifoci.hu – 2009.06.17.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) / FK Decic (montenegrói) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ