Sajtótájékoztató Máltán

A szabadnap délutánja egy sajtótájékoztatóval kezdődött, ahol Kevin McCabe részvételével a Ferencváros a máltai edzőtáborozásról, a klub rövid és hosszútávú terveiről beszélt. Kevin McCabe elsőként fejezte ki örömét, hogy a Ferencváros csapata ilyen ideális környezeteben és körülmények között készülhet a tavaszi szezonra. Köszönetét fejezte ki továbbá Máltának, illetve a Maritim hotelnek.

Berki Krisztián elmondta, hogy a tavalyitól eltérően idén két hétre jött a csapat edzőtáborba, amely nagy mértékben segí­ti a felkészülést.

Dave McCarthy vezérigazgató helyettes kiemelte a jelentőségét a hétfő délelőtt lezajlott programunknak, melynek lényege, hogy a klub elkötelezetten foglalkozzon az utánpótlás korú fiatalokkal, betekintést nyújtva egy futballklub mindennapi életébe. Hangsúlyozta továbbá, hogy a magyar mezőnyben kiemelten jónak számí­t, ha a téli idényben ideális körülmények között, négy edzőmérkőzéssel készülhet egy csapat a szezonra.

Craig Short vezetőedző szerint olyan tapasztalt és fiatal játékosok kombinációjára van szükség, akik megfelelnek majd a szurkolók és a bajnokság elvárásának. A jelenlegi játékosok jól felkészültek, a mostani edzőtáborban inkább a kondí­cióra és a taktikára, és nem utolsó sorban a csapatépí­tésre helyezik a hangsúlyt.

Ron Reid sportigazgató kiemelte, hogy ebben a téli időszakban nagyon fontos, hogy füvön tréningezhetnek. Az edzőmérkőzéseken minden meccsen más-más összeállí­tású csapatot szeretne a pályára küldeni, hogy felmérje, a játékosok miként teljesí­tenek mérkőzésszituációban.

A sajtótájékoztató zárásaként Dave McCarthy örömmel jelentette be, hogy 1,5 éves szerződést kötöttek Justin Haber máltai kapussal, aki a következőket nyilatkozta a bejelentést követően: „Életem egyik legboldogabb napja ez, mert mindig az volt az álmom, hogy egy külföldi csapatban bajnokságot vagy kupát nyerhessek, és szerintem ehhez most minden adott a Ferencvárosnál.”

(FTC Press)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső