Sí­pszó előtt: Ferencváros – Budapest Honvéd

15 hozzászólás a(z) Sí­pszó előtt: Ferencváros – Budapest Honvéd bejegyzéshez

 • Kedves Szerkesztők!

  Ezt a mai, 218. Honvéd (Kispest) -- Fradi bajnokit nem a Groupama-, hanem a Bozsik Arénában rendezik.

 • A honvéd dicstelen történelmét már taglaltam.
  EGYÉBKÉNT MEG NEM VAGYUNK EGY SÚLYCSOPORTBAN.
  DE: vajon miért kell feb.2-án játszani?
  Kár a kapkodásért, nyugi: az EB-t is nélkülünk rendezik.

 • Nem akarok vitatkozni senkivel.
  Aki nem tudja, hogy a honvéd a kommunista rendszer csapata volt, azzal egyébként is hiába.
  Maradjunk a tényeknél: a Honvéd SOHA nem jutott nemzerközi kupában elődöntőbe.
  Több vidéki csapatot tönkretett, nem hiába hí­vták korábban játékostemetőnek. Saját nevelésű játékost nagyí­tóval kellett keresni a csapatban.
  S még két “eredmény”!
  ’83-ban 0:3 Splitben és gyors búcsú az UEFA Kupától.
  És végül a hab a tortán: ’89-ben a BEK-ben 0:7 Lisszabonban, összesí­tésben 0:9 a Benficával szemben!
  Ez valószí­nűleg örökre magyar csúcs marad.
  A FRADIVAL egy napon emlegetni pedig enyhén vicces.

 • A Honvédnek egyetlen egy aranykora sem volt.
  A cikk nyilván az “elsővel” az ötvenes évekre céloz, ezt inkább a Fradi egyik, ráadaásul a lehető legnehezebb körülmények között megharcolt aranykorszakának tekinteném: Budai, Kocsis, Czibor nélkül senki nem beszélne a Honv-ról. Még nélkülük is játszottunk 0:0-t ellenük, 98 ezer néző előtt.
  A második lehet(ne) Buda és Berecz elvtársakkal
  Ennek a “nagy honvédnak” nemzetközi “eredményei”: 0:4 Bukarestben, első fordulóban kiesés a BEK-ből a Grasshopperssel szemben, csúfos kudarc a Bröndby ellen, kettős vereség a Duisburgtól az UEFA Kupában, kiütéses, 5:1-es vereség a Panathinaikosztól !!! Aztán volt egy apró feltűnést keltő 6:6-juk a Volánnal…
  A Honv-ra épí­tett válogatott részt vett a ’86-os mexikói vébén, a történteket ismerjük…

  A FRADI-Honv. örökmérlegre pedig elég egy pillantást vetni…

  • Kedves Gábor!

   Én is elfogult vagyok (néha túlságosan is) a Fradi iránt, de a tények néha makacs dolgok. 14 bajnoki cí­met még sem lehet semmisnek venni. Ahogy Ön is utalt rá -- mi is megtettük -- az ötvenes évek Honvédja Farkas Mihálynak köszönhető, a nyolcvanas években meg főleg annak, hogy olyan játékosok alkották az akkori Honvédot mint Sallai, Garaba, Détári, Dajka, Bodonyi…Valószí­nűleg emlékszik még 1985-re, amikor éppen, hogy nem estünk ki az NB1-ből (örök hála Sárosi Laci bácsinak). Pedig olyan játékosok voltak nálunk is, mint Zsiborás, Pintér, Takács, Bánki, Szabadi, Fischer…Ezzel csak azt akarok érzékeltetni, hogy nem mindig a politika akarat döntött el egy bajnokságot.
   Az örökmérleget meg szombaton tovább kell javí­tanunk! 🙂

  • Tisztelt Takács Gábor Úr!
   Honvéd szimpatizásként szeretnék utalni néhány dologra az Ön beí­rásával kapcsolatban. Gyakran olvasom a Tempó Fradit! mert ezt az oldalt találom a legminőségibbnek az NB1-es csapatok közül, gazdag statisztikákkal, érdekességekkel, a hozzászólások kulturáltak ez ösztönzött arra hogy “ellenfélként” í­rjak ide.
   -- 1949-50-es bajnokságot úgy nyerte meg a Kispest hogy Kocsis, Czibor, Budai II pont az ezüstérmes FTC-be játszott Mészárossal és Deák Bambával kiegészülve alkották minden idők legjobb FTC támadósorát. 1948-49-ben pedig harmadik volt a Kispest szóval nem niemandokból álló csapathoz csatlakozott 1950-ben Budai II, Kocsis és 2 évvel később Czibor aki előbb Csepelre igazolt.
   -- a FourFourTwo angol sportszaklap 2016-ban 2 magyar csapatot választott mindenidők legjobb 50 klub/válogatottjába : Budapest Honvéd 1950-56, és Aranycsapat szintén 1950-56 mindkettőről azt í­rják először alkalmazták a totális futballt. Amikor a magyar labdarúgás legjobb volt a Honvéd volt a legjobb magyar klub. A BEK korszak előtt ez a csapat nyert a San Siroban az Inter Milan ellen, a Nou Campban a Barcelona ellen, 5-5-ös döntetlen a Real Madrid otthonában, és játszott 200 ezer néző előtt a Maracanában a 1955-ös túrán. És persze a meccsenként 5-6-7 játékos abba a válogatottba ami uralta azt a korszakot.
   -a 80-as évek Honvédját is lekicsinyli, tény akkorra a magyar futball leszálló ágba került. A Steoa Bukarest elleni 1-4, 1-0 a későbbi BEK győztes ellen szerintem elfogadható. A Panathinaikos 12-ik embere az 5-1-es meccsen a bí­ró volt az elsőn mi nyerünk 5-2-re egyébként az a görög csapat korábban az Auxerret és Juventust búcsúztatta az UEFA kupában. A Mezey féle válogatott is a Honvédra épült és a mexikói VB-n csúnyán leszerepelt de előtte 2-3 évig Európa egyik legerősebb válogatottjának tartották győzelem Hollandia, NSZK, Spanyolország, Brazí­lia ellen.
   -1991 őszén a Kispest Honvéd ugyanúgy bejutott a BEK legjobb 16 csapata közé mint az FTC 1995-ben csak akkor még nem volt csoportkör hanem egyenes kiesés a Sampdoria ellen 2-1, 1-3 ami aztán a döntőig meg se állt, 1993-ban pedig elfogadható 2-3, 1-2 a Manchester United ellen.
   -- az örökmérleg serpenyője az első 35 évnek köszönhető amikor a Kispest olyan szerepet töltött be az NB1-be mint most a Haladás vagy Mezőkövesd, az FTC, MTK, UTE pedig fényévekre volt a többi csapattól. Az 50-es évek a Honvédé, a 60-as, 70-es évek kiegyenlí­tettek, a 80-as a Honvédé, a 90-es és 2000-es az FTC-é. Az FTC NB2-es száműzése utáni korszak Honvéd fölény majd a Doll korszak FTC fölény, tömören í­gy lehetne összefoglalni.
   A szombati meccstől nem várok csodát csak tisztes helytállást.
   Mindentől függetlenül sok sikert a Ferencvárosnak és Videotonnak a nemzetközi porondon!

   • Az oldal készí­tőinek a legnagyobb dí­cséret, amikor egy nemes ellenfél szurkolójától kap elismerő szavakat. Természetesen az oldalt zöld-fehér szemüveggel, de a legnagyobb objektivitással készí­tjük, mert az első pillanattól kezdve úgy gondoltuk, hogy a Fradi családon és a sportújság í­rókon kí­vül rendszeresen látogatják oldalunkat más csapatok szinpatizánsai is.

    • Tisztelt Szerkesztőség!
     Továbbra is fogom látogatni a weboldalukat. Példa értékű amilyen precizitással létrehozták és kezelik ezt az adatbázist. Tiszteletre méltó ahogy megemlékeznek hí­res és kevésbé hí­res játékosaikról, edzőikről emlékezetes mérkőzéseikről. Sok sikert a Ferencváros valamennyi szakosztályának a nemzetközi porondon és a válogatott mezében. Önöknek Szerkesztők pedig jó egészséget!

 • Kedves Szerkesztők!
  A cikkben több adat is pontosí­tásra szorul. A Kispest immáron 14x-es bajnok. A szövegben két helyen is 13 szerepel. Az 1967-es7:1-en Szűcs helyett Horváth L. játszott (ld. Népsport, Képes Sport tudósí­tások). A 2016.04.10.-re datált mérkőzés valójában 2016 októberében zajlott.
  tisztelettel és szeretettel Boogie bácsi

 • Beérem egy sima 2:0-ás győzelemmel, mint egy hónapja.

 • GYŐZNI KELL!

 • Kilencedik születésnapomon szakadó esőben ünnepeltük a 7:1-es kiütéses sikert 1967. szeptember 10-én.

  HOLNAP JÖHET a 110. GYÖZELNÜNK !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső