Stadion-jövő a múltból 7. rész – IV. pályázat

Egy terv, amely megvalósult

Kommentár nélkül tesszük közzé az elmúlt bő tí­z év Üllői út 129. sz alatti stadion épí­tési terveket, esetenként az épí­tés tényének kijelentőmódban történő közlését, annak ütemezési terveit.

2007
Egy újabb érvénytelen pályázat

™¦ ™¦ ™¦
A KVI pénteken í­rja ki az új pályázatot az FTC Üllői úti ingatlanára – a Scarborough mindenképpen pályázik

2007. szeptember 18.

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) pénteken í­rja ki az új pályázatot a Ferencváros hat plusz két hektáros Üllői úti ingatlan-együttesének értékesí­tésére.

Erről Zelles Sándor, a KVI vezérigazgatója tájékoztatta az MTI-t kedden.

A pályázati feltételekben apró, de nem lényeges változások várhatók, ezekről bővebbet péntekig nem árulhatok el – mondta Zelles a távirati irodának. – Október végéig jelentkezhetnek majd a befektetők és, ha minden jól alakul, akkor még idén le lehet zárni ezt az ügyet. Bizakodó vagyok a végeredményt illetően, hiszen az államnak és a Ferencvárosnak is közös az érdeke, mindenki azt szeretné, ha elkelne a telek.

Rendkí­vül eredményes megbeszéléseket folytattam ma Kevin McCabe-bel, a Scarborough Property Holdings és a Sheffield United labdarúgócsapatának tulajdonosával. Egy szándéklevelet is aláí­rtunk a jövőbeni együttmködésről, tehát most már kijelenthető, hogy egy jelentkező biztosan lesz a pénteken kií­rásra kerülő új tenderre – mondta az MTI-nek Rieb György, a Ferencváros elnöke.

A klubvezető hozzátette: a Scarborough azért nem jelentkezett az előző pályázatra, mert már kií­rásánál jelezte: szerencsésebb lenne októberi határidőt megjelölni a tender lezárására, mert addig elegendő idő marad az ilyenkor szükséges előkészületek megtételére.

Mivel az új pályázat benyújtási határideje október 24., most már semmi akadálya sincs az angolok jelentkezésének.

Pályázati felhí­vás …

™¦ ™¦ ™¦
Szerdáig lehet pályázni

2007. október 20.

Szerdán délelőtt 10 óráig lehet benyújtani a pályázatokat az FTC hat plusz két hektáros Üllői úti ingatlan-együttesének értékesí­tésére, amelyet immár negyedszer í­rt ki a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI).

Zelles Sándor, a KVI vezérigazgatója az előző eredménytelen tendert követően az MTI-nek elmondta: bí­zik benne, hogy pályázat most eredménnyel zárul és, ha minden jól alakul, akkor még idén le lehet zárni az ügyet.

A pályázat kií­rása szerint az ingatlanok limitára 4,16 milliárd forint, a pályázónak ezen felül vállalnia kell, hogy a meglévő stadiont két éven belül felújí­tja legalább 1,2 milliárd forint + áfa bekerülési értéken úgy, hogy az FTC tulajdonában lévő FTC Labdarúgó Zrt. összesen mintegy 20 millió forint névértékű részvénycsomagját legalább 800 millió forintért megvásárolja. Ezen túl vállalnia kell, hogy az FTC létesí­tményhasználati jog megváltásáért legalább 1,5 milliárd forint plusz áfát fizet az FTC részére.

A szerződésben az ajánlattevőnek biztosí­tania kell 25 éves határozott időtartamra az FTC számára a stadion használatának lehetőségét, valamint az FTC ügyvezetése és szakosztályai számára szükséges, legalább “C” kategóriájú irodákat. A használati jog ellenértéke az FTC szakosztályai által a stadionban rendezett sportesemények nettó jegyár-bevételének 25 százaléka.

™¦ ™¦ ™¦
Két pályázat érkezett az FTC ingatlanjaira

2007. október 24.

Két pályázat érkezett az FTC hat plusz két hektáros Üllői úti ingatlan-együttesének értékesí­tésére, amelyet immár negyedszer í­rt ki a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI). Zelles Sándor, a KVI vezérigazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményben jelezte: az ajánlatok értékelését megkezdték. A 100 százalék Fradi cí­mű hetilap értesülései szerint egy brit és egy belga cég pályázott, eredményt várhatóan két héten belül hirdetnek.

™¦ ™¦ ™¦
Mindkét pályázat érvénytelen

2007. október 31.

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) érvénytelennek minősí­tette az FTC hat plusz két hektáros, Üllői úti ingatlan-együttesének értékesí­tésére kií­rt pályázat mindkét beadványát.
Erről a KVI hivatalos közleményében értesí­tette az MTI-t.

Amí­g a KVI nem tájékoztat a döntéséről bővebben, addig nem tudok én sem konkrétumokat mondani – közölte Rieb Görgy, az FTC elnöke a fővárosi klub hivatalos honlapjával. Meg kell várni a KVI tájékoztatását, de erre a négynapos munkaszünet miatt legkorábban a jövő hét elején kerülhet sor. Akkor, gondolom, közlik azt is, hogy mi lesz a következő lépés. Én a magam részéről elképzelhetőnek tartok egy új, zárt pályázatot vagy egy nyilvános ártárgyalást a belga és a brit fél részvételével, ám ezek találgatások, érdemben akkor tudok az új helyzetről beszélni, ha a KVI elmondja, miért lett érvénytelen a pályázat.

 

™¦ ™¦ ™¦

I. pályázat (2005. november 16.-2006. február 14.)

A Ferencváros ingatlanjának vagyonkezelői jogára első í­zben 2005. november 16-án í­rt ki pályázatot a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI). Az egyetlen pályázó a TDZ Kft. volt, ám nem tudta teljesí­teni a feltételeket a 2006. február 13-ig szabott határidőig, í­gy a pályázat eredménytelenül zárult.

—————————–

II. pályázat (2006. április 28.-augusztus 7.)

Ezúttal a spanyol Torre Rioja Madrid SA pályázott, amelyet az eljárásban a HI Grupo Kft. képviselt. A KVI 2006. augusztus 8-i közleménye szerint érvényes, de eredménytelen volt a pályázat.
Akkori sajtóinformációk szerint nem volt rendben a spanyolok bankgaranciája, s vagyonkezelési jog helyett tulajdonjogot kértek.

—————————–

III. pályázat (2007. június 27.-szeptember 17.)

Noha három cég is megvásárolta a pályázati dokumentációt, egyikük sem tett ajánlatot az FTC Üllői úti stadionja és a hozzá tartozó területek tulajdonjogának megvásárlására, í­gy eredménytelenül zárult a pályázat.

—————————–

IV. pályázat (2007. szeptember 18.-október 31.)

Egy belga cég és a Kevin McCabe által fémjelzett Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. pályázott, ám mindkét jelentkezést érvénytelennek minősí­tette a KVI, miután – sajtóinformációk alapján – egyikük sem fizette be a 400 millió forintos ajánlattételi biztosí­tékot.

MTI Archí­vum
2007. szeptember – október

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ