Szamosy Antal

Szamosy Antal

Csendes, szerény, nem nyilatkozó tí­pusú kapus volt. Éveken át védett a Fradiban, mégsem jelent meg róla egyetlen cikk sem!

Majdnem 100 bajnoki meccsen őrizte a ferencvárosi kaput és volt olyan tavaszi idénye – 1919-ben -, amikor az egész szezonban két (!) gólt kapott összesen!

Az 1918/19-es bajnoki idényben 727 percen át nem kapott gólt, amelyet Szűcs Lajos döntött meg 2004 tavaszán. (Szűcs kapuját 768 percen át nem tudták bevenni az ellenfelek.)

Kilencvenegy bajnoki meccse közül 46 alkalommal érintetlen maradt Szamosy kapuja!

csapatkep_1918

(Nagy Béla í­rásainak felhasználásával)

2 hozzászólás a(z) Szamosy Antal bejegyzéshez

  • Csatlakozom kispufihoz! Azért csodálatosak ezek az emlékezések, mert az ember azt hiszi, hogy “mindent tud”, “mindenkit” ismer a nagy Fradi-történelemben, aztán itt van, tessék. Szégyen vagy nem, nem jegyeztem meg eddig a nevét (persze, ha karrierje alatt sem í­rtak róla…), de ha valaki ilyen statisztikát produkált, megérdemli, hogy a neve fennmaradjon!

  • Amselig nem igazán maradt fenn “nagy” Fradi-kapus neve, pedig hát ezek az adatok több, mint árulkodóak. Isten nyugosztalja ezt a nagyszerű “ismeretlen” legendát, örökre megjegyeztem a nevét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső