Szerződésbontás

20131127-ujpest-monizA klub a mai napon kezdeményezte Ricardo Moniz szerződésének megszüntetését.

Moniz összetört, köszönetet mond a szurkolóknak

A mai nap folyamán az FTC Labdarúgó Zrt. vezetése kezdeményezte Ricardo Moniz szerződésének megszüntetését a csapat sikertelen szereplése miatt. Az elmúlt 8 bajnoki mérkőzésen megszerezhető 24 pontból mindössze 6-ot gyűjtött be az együttes, ami 25 százalékos teljesí­tménynek felel meg, í­gy a változtatás szükségszerűvé vált.

A következő két tétmérkőzésen Máté Csaba látja el a vezetőedzői teendőket.

*

„Összetörtem. Teljesen megtört ez a döntés. Nem szeretnék részletekbe belemenni, annyira magam alatt vagyok. Szeretnék köszönetet mondani. Fantasztikus klubnál dolgozhattam, a világ legjobb szurkolóival, köszönöm az energiájukat és a buzdí­tást! Sosem felejtem őket. Egyelőre nem tudom, mihez kezdek a közeljövőben. Ez minden” – nyilatkozta Ricardo Moniz az NSO Tv-nek.

*

„Óriási csapás ez számomra” – mondta Moniz a holland Voetbal Internationalnak. – Fantasztikus másfél évet töltöttem itt, sajnos a teljesí­tményünk visszaesett. De nagy szomorúság ez nekem.”

A holland edző a csapat mélyrepülését – a Ferencváros 6 pontot szerzett mindössze legutóbbi 8 bajnokiján – elsősorban Akeem Adams tragédiájának tudja be.
„Ez a legnagyobb tragédia, ami elképzelhető és átélhető. Ettől kezdve hanyatlott a formánk. Több játékosom hetekig nem aludt, és ez érthető. A Ferencváros ennek következtében sok pontot veszí­tett, ez vezetett el a mai eseményekhez. Naponta kaptam a jelentéseket Akeem állapotáról, aki az intenzí­v osztályon fekszik, és még mindig az életéért harcol. Ugyanakkor biztosí­tanom kellett, hogy a Ferencváros eredményesen szerepeljen. Persze nem ez az egyetlen faktor a visszaesés mögött, más tényezők is szerepet játszottak.”

18 hozzászólás a(z) Szerződésbontás bejegyzéshez

 • Így utólag nagyopn csodálkozom ezen a hisztin. Most 9 évvel később be kell látnunk, hogy akkor nagyot tévedtünk. Moniz akkor Adams halála miatt idegileg teljesen ki volt készülve, képtelen volt normálisan dolgozni.
  Az igazi felemelkedés ezzel kezdődött. A béka alsó fele alól indulva közelítünk a Fradi-sas röpte felé.
  Egyébként kíváncsi vagyok, hogy mire jut vele a ZTE. Lehet, hogy kisebb igényű csapattal jobbat tud alkotni?
  Néha jó visszanézni. És őszintén szólva utólag nem is értem a saját hozzászólásomat sem.

 • Szerintem szerdán érdemes lesz figyelni a lelátón helyet foglalókra is…Hátha valaki feltűnik.
  A “hí­rkacsák” arról regélnek, hogy a diósgyőri meccs óta tart a háború a vezetőség és Moniz között. Ha ez í­gy van, akkor a háttérben már hetek óta keresik az új edzőt, akivel még a Videoton meccs előtt meg kéne egyezni, hogy a szabadságra menő játékosok már tudják, kivel is kezdik a felkészülést. Ezzel meg lehetne akadályozni azt, hogy a Monizhoz kötődő játékosok elkezdjenek másfelé kacsintani. Plusz még a Videoton meccs után egyből kéne szólni azoknak, akiktől el akar köszönni a klub. A tisztesség ezt kí­vánná.
  Bármennyire is sajnálom Monizt és nem is értek egyet az elküldésével, a következő napokban nagyon higgadtan és előre mutatóan kéne a klubnak megtervezni a jövőt, megtalálni az új edzőt és tisztázni a jelenlegi játékoskeret összetételét.

 • Ezt én sem értem. Az tény,hogy nem jöttek az eredmények és ilyenkor mindig az edzőn verik el a port. De vajon a vezetőség nem látta, nem érezte azt amit a szurkolók döntő többsége érzett Moniz iránt? Igenis,ő több volt mint edző. Még akkor is visszaadta a hitünket,ha ezeket nem eredmények hanem egyfajta viselkedés és kultura hozta magával.
  Kiváncsi leszek a folytatásra és arra,hiszen ahogy Karcsi í­rta, nagy fába fogja vágni a fejszét aki ezek után elvállalja a Fradit. Önjelöltek biztosan lesznek de arra fel kell készülnie,hogy a szurkolók nehezen fogják elfogadni.
  Nagy név meg kétlem,hogy ide jönne ilyen előzmények után.
  Ettől függetlenül az életnek mennie kell tovább, szerda fontos kupameccs előtt áll a csapat és verni kell a lilákat, már Moniz miatt is! Most a játékosok is vizsgázni fognak becsületből.

 • Őszintén szólva nem értem… És végképp nem értek vele egyet… Megéltem már sokmindent, de ennek a logikáját nem látom. És attól félek, hogy nemegy játékos is elmegy…
  Sajnos azt hiszem valami olyan van a háttérben, amiről mi esetleg sohasem fogunk tudni…

 • Lothar Matthäus ???

  Egy újabb megfontolt és higgadt vezetői döntés lenne.
  De gondolom egy bizonyos fradi körnek ez pokolian jól jönne.

  Én Torgyán Józsefet javasolnám…!

  Elnézést,de megint leí­rtuk-Leí­rták Magukat!!!- magunkat!

  • Az MLSZ-nél is nagy nevekkel dobálóztak először …
   Miután Monizt ennyire szeretik a szurkolók, az új edző sorsa már a kinevezése előtt megpecsételődött…
   Most nem lehet meglépni, a Varga megy Nyilasi jön lépést.

  • Egy biztos, hazai kí­nálatból nem tudunk választani. Ez meg szinte sorscsapás, hiszen ha belegondolunk, az 95-s BL csapat tagjainak erre az időszakra kellett volna “beérnie”. De köztük -- ha jól tudom -- nincs is Pro edző.
   Ezzel a Fradi kötödést le is zárhatjuk.
   Matthaus nevét meg bizonyos üzleti körök dobhatták be. Ezen a téren remek kapcsolatai vannak, gondoljatok csak a válogatottbeli idejére…és a mostani reklámtevékenységére.

   A Haladás elleni fotelnak a reménytelenség cí­met adtam…valójában a mostani helyzetünk vált reménytelenné.

 • Az a baj, hogy megint akkor kapkodunk, amikor már leégett a ház, nem akkor, amikor lángra kapott.
  Én sem tudom, hogy hol a baj, hogy mikor, ki, mit rontott el, de az már augusztus végén látszott, hogy a bajnoki álmok nem reálisak, homokba dugott fejjel ismételgette MINDENKI, hogy most jön a 29., függetlenül attól, hogy mennyi valóságalapja volt.
  Az biztos, hogy Moní­znak vagy már akkor figyelmeztetnie kellett volna a szurkolókat, vezetőket vagy most jogos a felelőségre vonás. Szerintem a kérdés az, hogy ebből a menesztés következik-e vagy ezt az utolsó két meccset kibí­rva, a szünetben higgadtan, a kialakult helyzetet elemezve kell valamin változtatni. És akkor sem feltétlenül az edzőt kirúgni…
  … de sajnos én attól tartok, hogy nagyon nem tudjuk, hogy mi van a háttérben. Könnyen lehet -- szerintem! erről van szó -, hogy a 6/24-es mutató csak a tünet, nem a valódi probléma.
  Ezért csak szomorkodunk és értetlenül keresgetjük az igazat. Lehet, hogy ebben az esetben sem fogjuk soha megtudni.

 • Amikor van délelőtt egy kis szabadidőm,ha gép előtt vagyok mindig az első a TEMPOFRADI c. oldal,amióta rátaláltam!!!
  Hatalmas nagy köszönet a Létrehozóknak!!!
  Majdnem leestem a székről!Ahogy a napokban í­rtam a fotelszurkoló rovatban,”végre” a “csapat” nem rontotta el egy újabb hetemet.Mert Ez az Ő “saruk” 50%ban és a másik pedig ki tudja.
  Sajnos és nem tudom ki hozta meg a döntést,-gondolom Kubatov vagy Orosz úr,de akkor ,hol volt a nagy szakértelmük,amikor igazolni kellett volna hozzáértően ill. kikkel hosszabbí­tanak szerződést.
  Talán akkor lépünk előre valamikor,amikor ilyen helyzetben a felelős személy nem azt mondja,hogy a csapat tragikus játéka és hozzáállása!!! miatt edzőt-persze ha link ill. meg alkoholista…-elküldünk,hanem 6-7 játékos szerződését azonnali hatállyal felbontjuk.
  Most minimum ennyi “labdarúgót”kellene elzavarni a p…ba!!!
  Óriási düh és fájdalom van bennem és igen, ahogy az angol érában ill. az utóbbi edzők vezetése alatt sem néztem fradi meccset,mint ahogy sem erre a hátralevő két mérkőzésre sem leszek kí­váncsi.
  Én sajnos csak ennyivel tudok Moniz mellett kiállni.

  Egy újabb MAGYAR lépés,ami viszi a nagyvilágba csodálatos hí­rünket.

  A 2002-es áprilisi Tragédia ill a 2003-as elvesztett-ki tudja valós volt e-bajnokság óta nem éreztem ekkora fájdalmat.

 • 1. Ha Egervárit idemerik hozni akkor átgondolom, hogy kimegyek-e újra a hazai meccsekre.

  2. Mit az sokan gondoljuk, komoly gondok vannak a háttérbe, amiről nem beszélnek és nyilván Moniz sem fogja konkrétan kimondani, de jelzésértékű Leonardo kifakadása:

  Leonardo Santiago, a Ferencváros brazil légiósa Instagram-profilján kritizálta a vezetőség vasárnapi döntését, mellyel menesztette a kispadról Ricardo Moniz vezetőedzőt.

  „Nagy csalódást okozott a hí­r, hogy ki akarják rúgni az edzőnket, aki véleményem szerint megtette, ami megtehető, és rengeteg energiát fektetett munkájába és a klubba. Még nagyobb a csalódottságom, mivel a klub nem fizeti ki rendesen a béreket. Szeretném megbeszélni a kialakult helyzetet, hogy mindannyiunk számára pozití­v megoldást találjunk. Üdvözlettel, Leonardo.”

  Az FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál a múlt héten a Digi Sport Reggeli Start cí­mű műsorában azt mondta, a Ferencváros senkinek nem tartozik fizetéssel. A sportvezető ekkor arról is beszélt, hogy bár a Ferencváros teljesí­tménye nem jó, de „nem tart ott” a helyzet, hogy felvetődjön Moniz menesztése.
  A támadó aztán portugálul is üzent.

  „Nagyon szomorúan ébredtem, mert megtudtam, hogy a klub elküldte az edzőt, bár megértem, hogy egy futballcsapatnak eredményeket kell felmutatnia. Meg kell érteniük, ahhoz, hogy bajnokok legyünk, tiszteletben kell tartani a játékosokat. Amikor megérkeztem Magyarországra, rengeteg dolgot í­gértek, de most azt látom, vannak, akik nem akarják, hogy a legjobb legyen a Ferencváros… Sosem tapasztaltam még pályafutásom során, hogy egy klub ne fizesse ki a játékosait. Nagyon fájdalmas dolog ez, az eddigi három nagycsapatomnál ilyet még nem éltem át. Nagycsapatot akarnak épí­teni, anélkül, hogy felelősséget vállalnának a játékosok felé… Előre tekintek, szép napot.”

  Ui.: Angolul nem egészen ezt í­rta: annyit í­rt, hogy nem fizették ki korrekt módon, ami ugye bármi lehet.

 • Ami miatt a szurkolók nagyobb része ragaszkodott Monizhoz, az szerintem nagyon egyszerű dolog: hosszú évek óta újra visszatért az Üllői útra a Fradizmus. Voltak hibái, rossz döntései, ez tény. Az is, hogy ilyen eredménytelen sorozat után a legtöbb klubnál megválnak az edzőtől. De nálunk 2006 óta nem csak az eredménytelenség volt elszomorí­tó, hanem az is, hogy maga a klub is elveszni látszott. Kellett hozzá egy fanatikus, nagyszerű ember, aki képes volt a pocsolyába nyúlni és elkezdeni kiemelni onnan a Fradit.
  Meg kell nézni a különböző oldalak szimpátia szavazásait, az mindent elmond. Ritkán fordul elő egy szurkolóval, hogy érzelmi alapon dönt ha a csapat jövőjéről van szó. Itt meg ez történik, a válaszadók 60-70 %-a rossz döntésnek tartja a mester menesztését.
  Én is közéjük tartozom.
  Bár őt soha nem bí­ráltam, a csapat játékát már igen -- többször is. Ennek a szétválasztása meg érzelmi húrokat penget, de ezt vállalom.
  Büszke vagyok rá, hogy kaptam tőle egy évet, amit biztosan nem fogok elfelejteni. Vissza adta a hitemet és adott egy olyan pluszt a gondolkodásomban amitől egy kicsit másként látom a világot.
  Ettől függetlenül nem könnyű kezelni az eredménytelenséget.
  De vajon miért nem lehetett megvárni az utolsó két meccsünket? Vajon ha Moniznak mennie kell eredménytelenség miatt, akkor a pályaedzője miért is marad? Tán Máté Csabának nem volt köze a vereségekhez?
  Hasonlóan gondolkodom Moniz elküldéséről mint az előttem szóló.
  Kedves Judit! Én is csalódottságot érzek, sőt tegnap este amikor szembesültem a hí­rrel, még fájdalmat is. Körülöttünk egyre kevesebb az őszinte, tiszta érzelmű és odaadó ember. Ricardo ilyen volt, ezért soha nem felejtem el.
  Ettől még az élet megy tovább. Feldolgozzuk ezt is és tavasszal már újra felülünk a lelátóra.
  Egy valami azért biztos. Azt mindig tudni fogom, hogy ki volt a Ferencváros vezetőedzője 2012 őszétől 2013 decemberéig: Ricardo Moniz!
  Köszönöm Mester!

  • tökéletesen igazad van, sokszor elmondtam én is, ez a holland MESTER kellett, hogy visszahozzon valamit az Igazi Fradizmusból… a pécsi zakó után (altt már féltem, csak nehogy most rúgják ki, kultúrember megadta volna az esélyt ey szép őszi zárásra és arra, hogy a lilák kiverésével még menthető lett volna a szezon(Magyar Kupa!)…Hát, nem kapta meg… a vezetőség megint mellényúlt, a népindulat kedvében akartak járni, de az “Istenadta”, ostoba, buta nép kedvelte-kedveli Ricardot. Csatlakozom Judithoz is, ő Nőként sokkal empatikusabb, hiszek Neki… de én is ezt láttam végig: ez egy tiszta, őszinte ember… ritka nagyon az ilyen… Sajnálom a távozását, de a világon mindenütt í­gy megy ez… anno egy Di Stefanot(!!!!) elzavartak a Realtól, mert nem jöttek az eredmények… Mourinhot is elküldték a Chelsea-től, pedig azt hitte az eber, hogy hamarabb hűl ki a Naprendszer… Hát, ennyi. Monizról még annyit, hogy az (általában) nagyképű, öntelt, arrogáns hollandok közül kevés tudta rövid idő alatt megszerettetni magát Magyarországon. Ez már önmagában egy bajnoki cí­met ér!

 • Tisztelt Szurkolók és professzionális sportemberek, Mindazok, akik valamilyen módon közreműködnek az FTC labdarúgócsapatának életben, tevékenységében !

  Engedjék meg, hogy a futballhoz nem sokat értve, ám hűséges szurkolóként néhány gondolatot tegyek közzé. Tudniuk kell, hogy 1995-ben elhunyt Édesapám emlékére teszem mindezt, aki hűséges Fradi-rajongó volt, és a férjem miatt, aki ma is a Csapat minden rezdülését hűen követi. Nekem ők, Édesapám és a Férjem a mindenem, és miattuk lettem én is “futball-rajongó”.

  Nos, most, amikor hí­rét vettem Ricardo Moniz elbocsátásának, kimondom : soha többé nem fogok egyetlen mérkőzést sem megnézni, számomra a futball többé nem létezik.
  Mert: Moniz MESTER személyében olyan ember került hozzánk, a csapathoz, de bátorkodom mondani, az országba, amilyennel nem állt módunkban gyakran találkozni: tiszta lelkű, tiszta tekintetű ember, nagyszerű edző, akivel nagyszerű játékosok kerültek hozzánk.

  Az Adams-et ért tragédia óta én minden áldott nap imádkozom az ő felépüléséért, csak úgy, mint a Csapat megerősödéséért és Moniz MESTER lelki felépülésért.

  Hölgyem, Uraim, Tisztelt Vezetőség : ha az Önök közvetlen környezetében, családjában történik hasonló tragédia, vajon mennyi idő alatt volnának képesek túllépni azon, amin voltaképpen nem lehet túllépni? Miért nem adtak legalább még két-három hónapnyi időt Ricardónak, hogy lelkileg felépüljön és újraépí­tse a csapatot?? ennyire minden csupán pénz és még pénz és még pénz kérdés?? ha valaki elesik, akkor jobb esetben túllépünk rajta anélkül, hogy felsegí­tenénk, rosszabb esetben beletapossuk a hulláját a földbe ?
  Vajon elgondolkodnak-e mindazok, akiknek módjukban áll (mert nagy pénzek felett diszponálnak), hogy mi végre is vagyunk a világban ? Talán azért, hogy ne dobjunk el magunktól gondolkodás nélkül olyan embert, aki teljes odaadással dolgozott egy csapat élén, és amikor tragédia történt, nem az ő hibájából, adjunk neki időt, szeretetet, és bizalmat. Az ember nem gép, nem robot, és éppen ezért “vigyázzon, aki ma áll, hogy honap el ne essék”.

  Ricardo Moniz : Ön nélkül soha többé nem nézem a futball közvetí­téseket és mélyen megvetem és elí­télem Kubatov Gábort a megengedhetetlen döntése miatt. És tudom, hogy a kiváló játékosok, akiket Ön hozott ide, el fognak menni, és a Ferencváros, akire Édesapám odafentről is szeretettel nézett, a “vezetőség” megbocsáthatatlan tévedése miatt örökre el fog tűnni a semmiben.

 • Hát, nem is tudom…ennyi kudarc után a világon mindenütt lépnek valamit… de NAGYON SZIMPATIKUS VOLT! Olyan igazi szí­v-lélek ember… és ilyenből egyre kevesebb van… én nagyon kedveltem, jót akart, és sok külföldivel ellentétben nem nagy arccal jött ide (Sousa), hanem úgy, hogy ezt a csodálatos múltú klubot sikerekhez akarta segí­teni. Isten Veled, minden jót, Ricardo, nagyon sok sikert!!!

 • Hiba volt. Bár nálunk mindig CSAK az edző a hibás.

  • Az elmúlt 8 bajnoki mérkőzésen megszerezhető 24 pontból mindössze 6-ot gyűjtött be az együttes, ami 25 százalékos teljesí­tménynek felel meg…

   Vargának, Nyilasinak, Nováknak hánynál tették ki a “Ta….” transzparens, lehet, hogy egy mesehőst szeretnénk látni végre.

   • A három legendát elzavarni bűn volt.
    Ez “csak” hiba.
    Mellesleg pedig az ügyvezető beszélt bajnoki cí­mről.

   • Igen, Jozef, annyiban igazad van, hogy saját kolosszális hőseink sem kaptak -- kapnak több türelmet… de egy nagy különbség! A SZURKOLÓK (az igazi Fradisták) nem küldték el Monizt sehova!!! (Semmilyen éghajlatra…) -- persze, a mérce is más, évente csúszik lefelé… eszmélésemkor az számí­tott tragédiának, hogy a világ akkori legjobb csúcs-csapata, az Inter kiverte a Fradit, í­gy nem lettünk BEK-győztesek… akkor még azt hittük, hogy … majd jövőre… azóta eltelt 47 év… majd jövőre … feljutunk az NB I-be, … majd jövőre 6-ak leszünk, … majd jövőre nk. kupában indulunk… majd jövőre………………………….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ