Szűcs Mihály: 50

Szűcs Mihály

Tizenegy évesen, 1981-ben került a serdülő IV. csapatba, majd végigjárta a korosztályos csapatokat, 1988-ban került az első csapat keretéhez. Együtt edzett, majd felkészülési meccseken szerepet is kapott a 18 éves ifjú.

1989 júliusában mutatkozott be Rákosi Gyula csapatában (Telek Andrással és Vanicsek Zoltánnal együtt) hivatalos mérkőzésen a Népligetben az Al-Rasid csapata ellen. 1990 telén és nyarán is több nemzetközi mérkőzésen kapott lehetőséget, majd bevonult, egy évig az NB III-as Honvéd Hargita csapatában játszott.

1991 telén szerepelt ismét a csapatban, majd fél év múlva a Tatabánya elleni 3-1 alkalmával mutatkozott be az NB I-ben, í­gy már az 1991/92 évi bajnokcsapat tagjának mondhatja magát.

Talán sohasem mondhatta magát a csapat alapemberének, folyamatosan meg kellett küzdenie a csapatbakerülésért, de Ő mindig vállalta a kihivást. A legemlékezetesebb eset, amikor a Bajnokok Ligájába kerülés előtt kölcsönbe került a III. Kerület csapatához, ahol úgy edzett, úgy dolgozott, hogy ha hí­vják a IX. kerületből azonnal pályára tudjon lépni. A csapat a BL csoportkörbe jutott, sérülések és eltiltások tizedelték a Fradit. Misit hí­vták és nem okozott csalódást a zöld-fehér hí­veknek azon a csodálatos zürichi estén és a későbbiekben sem.

Harmincegy éves koráig szerepelt a Fradiban. Ezalatt több, mint háromszáz mérkőzésen lépett pályára, amivel bekerült az FTC ötven legtöbbet foglalkoztatott játékosa közé.

Az egyik gólját az Újpest ellen lőtte az 1997/98 évi bajnoki szezonban:

A Fradi szí­neiben többszörös bajnok, kupagyőztes és szuperkupa győztes csapat tagja is volt. Részese volt a BL-menetelésnek, négy mérkőzésen is pályára lépett. 1999-ben a Fradi csapatkapitányának mondhatta magát. 2001 április 22.-én szerepelt utoljára a Fradiban a Győr elleni bajnokin.

Mivel Csank János nem tartott igényt a védőre, í­gy a Lombardhoz igazolt, először Tatabányára, majd Szombathelyre, végül Pápára. 2005-ben az NB II Keleti csoportjában szereplő Budafokban folytatta, majd egy év után itt hagyott fel az aktí­v játékkal.

Jelenleg sportvezetőként tevékenykedik.

10 hozzászólás a(z) Szűcs Mihály: 50 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső