„Tanári etűdök” az öltözők világából V.


Holnap a Tempó Fradi Alapí­tvány átadja Toldi Géza felújí­tott sí­rját.

– Ez hogyan kapcsolódik sorozatunkhoz? – kérdezhetik a kedves olvasók.

Lakat és Toldi már Szegeden együtt játszott, majd a a Fradiban is találkozott pályafutásuk egy félidő erejéig (ezt a búcsú mérkőzést Nagy Béla nem tekintette hivatalos mérkőzésnek, í­gy a játékosok – Lakat, Toldi, Sárosi… – statisztikájában sem szerepel), és az anekdota szerint a fiatal és nagyon tehetséges Lakat egy szókimondó, bájos hölgy segí­tségével indult el a sikerek csillagaival kikövezett úton.

***

— Nagyon jól kijöttem a szegediekkel. Lakat Karcsi is akkor került be a csapatba. Egy kicsit a feleségem révén is. Nagyváradon játszottunk, a szállóban Markovits Szilárd kihirdette a pályára lépő csapatot. Meghallotta a mindenhová velünk utazó feleségem az összeállí­tást. Nagyon felcsattant, hogy a tehestéges Lakat miért nem játszik?! Egy szónak is száz a vége: feleségem rábeszélésére az elnök megváltoztatta az eredeti csapatot és í­gy Lakat is a küzdőtérre léphetett. ,,Hálából” Lakat Karcsi egy olyan nagyszerű mérkőzést játszott. . . És ahogy a feleségem „í­gérte” Lakattal győzött a szegedi csapat Nagyváradon! Ettől az időtől kezdve Lakat helye nem volt vitás a csapatban.

Toldi Géza
(1941)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
OLDALAK
12.03.17:45 FTC-Mezőkövesd és 12.06.19:30 Mezőkövesd-FTC TV:M4Sport
12.10.18:00 M4 Sport
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
Categories
12.17.16:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ