Táncos látogatása

Háda, Kemény, Táncos és Toldi 1985 júniusában

Az FTC klubházban először gyülekezett a szurkolói törzsgárda, hogy Táncos Mihállyal, az egykori hí­res csatárral találkozhasson.

Az FTC Tatabánya mérkőzésre érkezett Kolozsvárról, egyenesen a pályaudvarról jött az Üllői útra. A hangosan beszélőn keresztül köszöntötték, majd tiszteletére még a Fradi-indulót is eljátszották… Aztán 48 órával később már a tanácsterem hosszú asztalait ülte körbe egy népes csoport ünnepeltjeként. Mint hajdan a pompás góloknak, úgy örültek, úgy öleltek át egymás vállát Kemény Tiborral, Háda Józseffel, Toldi Gézával, Kutasi Leóval, Mészáros Józseffel – na és az idősebb szurkolókkal. Mintegy 2 órán át tartott az emlékidézés, időközben bor is került az asztalra, s koccintott a társaság.

– Arra, hogy pár év múlva ismét í­gy együtt legyünk, mert én úgy tervezem – mondta a 80 éves csatár hogy 2000-ig eléldegélek valahogy…

Amikor elment Táncos Mihály, egy nagy zöld-fehér Fradi zászlót is vitt magával. Rajta aláí­rások – a résztvevők kézjegye – és egy nyomtatott sor: Emlékül a Fradistáktól.

 (FTC Évkönyv, 1985)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső