Távozik a Fotex Rt., érkezik a Celladam

Hétfőn 15 órakor összeült a Ferencvárosi Torna Club elnöksége, mely zárt ülést tartott az FTC Rt. jövőjét illetően. Az elnökségi ülést követően Furulyás János, az FTC elnöke a következőkről tájékoztatta a sajtó képviselőit.

– Az elnökség egyhangúlag elfogadta azt az előterjesztést, mely a Fotex Rt. kivonulásával kapcsolatos, illetve az FTC Rt. jövőjéről hivatott rendelkezni. Mindezek alapján elmondhatom, hogy a holnapi küldöttgyűlésnek két napirendi pontja lesz.

  • Az első napirendi pont a Fotex Rt-vel aláí­rt, és a tulajdonosváltásról szóló dokumentum ismertetése és jóváhagyása lesz.
  • A másik napirendi pont egy új szponzorral kötendő, már aláí­rt szerződés ismertetése és jóváhagyása.

Elöljáróban annyit mondhatok, hogy a Fotex Rt. kivonul és részvényeit visszaadja a Ferencvárosi Torna Clubnak. A Fotex Rt. által eddig kifizetett 1 milliárd 850 millió forint ellenértékeként a Fotex Rt. megkapja az úgynevezett Részleges Kereskedelmi Jogokat. Mindez azt jelenti, hogy amit a Fotex Rt. létrehozott, azaz a Fradi TV-t, a 100% Fradit, az FTC.hu-t, a Fradi sört, a Fradi whiskyt, és egyéb bevezetésre váró termékeket a továbbiakban is az eddigi többségi tulajdonos üzemelteti, illetve bocsátja ki majd. A Fotex Rt. egyébként a jövőben támogatói kapcsolatban marad a Ferencvárossal, hiszen három éven keresztül, éves szinten 100 millió forinttal támogatja majd a Ferencvárost.

A Fotex Rt. kivonulásával egy időben az FTC egy olyan cégcsoporttal kí­ván szponzori szerződést kötni, amely eddig a futballban nem volt jelen. A cégcsoport vezetője cégei nyereségéből, illetve saját vagyonából támogatja majd a klubot. Az új szponzor három éven át jelentős összegekkel kí­ván támogatni, és utána tulajdonrészt szeretne vásárolni az FTC Rt-ben. A szponzor által juttatandó éves összeg nagyságrendje csak a holnapi küldöttgyűlés után lesz nyilvános.

(2003.11.24 – ftc.hu)

A Ferencvárosi Torna Club kedden délelőtt megtartott rendkí­vüli közgyűlése áldását adta a Fotex Rt. és az FTC között megköttetett szerződésre, melynek értelmében a Fotex Rt. tulajdonosként kivonul a ferencvárosi labdarúgásból.  A Fotex Rt. pusztán két darab ezer forint értékű részvényt tart meg, illetve az általa az elmúlt években kifizetett 1 milliárd 850 millió forint fejében megtartja az úgynevezett Részleges Kereskedelmi jogokat. (Fradi TV, 100 % Fradi, FTC.hu, Fradi sör, Fradi Whisky, illetve egyéb bevezetésre váró termékek). A Fotex Rt. ezen felül három éven keresztül évi 100 millió forintos összeggel támogatja a Ferencvárost, melynek fejében a reklámfelületek 10 százalékára tart igényt.

A közgyűlés egy ellenszavazattal elfogadta a fentiekről rendelkező szerződést. Második napirendi pontként egy új támogató, a Celladam cégcsoport és az FTC között létrejött szerződésről szavazott a közgyűlés. A szerződés értelmében a Kovács Ádám feltaláló nevével fémjelzett cégcsoport három éven keresztül évi 400 millió forintos támogatást nyújt a Ferencvárosi Torna Clubnak, majd azt követően még 300 millió forint kifizetése révén az FTC Rt. tulajdonosává válik. A cégcsoport révén a Ferencvárosi Torna Club a közeljövőben 120 millió forintos tőkeemelést hajt végre az FTC Rt-ben, majd 2004 első három hónapjában 60-60 millió forintos tőkeemelést hajt végre havonta. Ezen kí­vül a Celladam cégcsoport vállalja, hogy három éven át, éves szinten 200 millió forinttal kiegészí­ti az FTC Rt. költségvetését, amennyiben az Rt. veszteséget termel. Az FTC Rt. igazgatósága 15 napon belül alakul majd meg, melybe 2-2 tagot delegál a Ferencváros illetve a Celladam cégcsoport, és elképzelhető, hogy a nagyobb támogatók is az elnökség tagságát képezik majd egy-egy fővel.

(2003.11.25. – ftc.hu)

Az FTC RT. szeretné tájékoztatni a közvéleményt, hogy társaságunk a Fotex Rt. kivonulását, és az úgynevezett Részleges Kereskedelmi Jogok Fotex Rt. által történő megvásárlását követően is birtokában van mindazoknak a kereskedelmi jogoknak, melyekből a labdarúgó vállalkozások az általános nemzetközi gyakorlatban bevételt generálnak.

így a Fotex Rt. csak azon jogok felett rendelkezik, melyek a labdarúgó vállalkozások piacán nem számí­tanak általánosnak. (pl. sajtótermékek, élelmiszeripari termékek) Az FTC Rt. ezzel szemben továbbra is rendelkezik mindazon hazai mérkőzések közvetí­tési jogával, melyeket az MLSZ, vagy az MLL már korábban centralizált, továbbá a nemzetközi kupamérkőzések (UEFA Kupa, Bajnokok Ligája) vagyonértékű jogaival. Továbbra is az FTC Rt. birtokában van minden olyan, az általános nemzetközi gyakorlatnak megfelelő jog, melyekből a piacvezető európai labdarúgó vállalkozások többnyire árbevételhez jutnak. Ebbe a körbe sorolható például a mez, zászló, sál, sportruházat, játék, és minden egyéb klasszikus ajándéktárgy értékesí­tésének lehetősége, melynek joga továbbra is társaságunkat illeti meg.

(2003.11.26. – ftc.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) / FK Decic (montenegrói) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ