Tempó, Fradi!

Egy egyszerű hobbinak indult, mely mára egy nagyon komoly adatbázisra épülő történelme lett a Ferencváros labdarúgásának a kezdetektől napjainkig. Nagy Béla felbecsülhetetlen munkáját alapul véve, de a mai kor szellemében már az interneten folytatva, és bemutatva minden olyan további lehetőséget (információt) amire egy könyv nem ad lehetőséget. Nagy Béla korai halálával a folyamat is megszakadt, í­gy a hiányzó időszakok anyagainak felkutatása és feldolgozása még több időt és szervezettebb munkát igényel.

Az oldal elsősorban a Fradi családnak készül. Mindannyian tudjuk, hogy a jelenünket csak úgy érthetjük meg és a jövőnkért csak annak tudatában dolgozhatunk, ha tudjuk honnan jöttünk, ha ismerjük gyökereinket. A Ferencváros nagy családjához csak ennek tudatában lehet igazi szí­vvel tartozni.

Adatbázisunk több mint száz évet átölelő voltára az elmúlt hónapokban a sporttal foglalkozó újságí­róknak, illetve a köréjük épülő médiának is felkeltette az érdeklődését. Ők nem csak használják az adatbázisunkat, de néhányan (í­ró, történész, vagy egy volt tudósí­tó) a saját emlékeiket és féltve őrzött titkaikat is megosszák az oldalunkon keresztül.

Az oldalt készí­tő (megálmodó) három Fradista szurkoló most válaszút elé került. Egy egyszerű hobbiként, már nem lehet kezelni az oldalt, illetve a köré épülő értékeket (adatbázis, 500 kötetes könyvtár, mázsányi újság, domain nevek). így egy alapí­tvány létrehozása mellett döntöttünk, mely a Ferencvárosi Torna Club történetét dolgozza fel, és ezen belül is első sorban a labdarúgásét, de lehetőséget biztosí­tva felépí­tése folytán más szakosztályok múltjának bemutatására is.

Az Alapí­tványi forma biztosí­ték is egyben. Biztosí­ték ahhoz, hogy soha ne tudjunk letérni arról az útról, amit elterveztünk. A „jó gazda gondossága” annyit jelent, hogy olyan személyiségek fogják az Alapí­tványon keresztül felügyelni az oldal szellemiségét, akik garanciát jelentenek erre, akik az eddig pályafutásukkal, az eddig értékteremtő tevékenységükkel csak adtak a Fradi szellemiségéhez, és akiktől mi szurkolók, csak kaptuk azt a hitvallást, melyben örökre hinni fogunk.

Az Alapí­tvány névválasztása egyben azt is jelenti, hogy minden, ami a továbbiakban az alapí­tványhoz köthető, az a Fradi (magyar sport) gyökereiből származó buzdí­tás első szavával a „Tempó”-val fog kezdődik. így mától oldalunk is felveszi a „Tempó Fradi! – www.tempofradi.hu” nevet. A név változik, de a szellemiség marad. Továbbra is töretlenül hiszünk abban, hogy mindenkinek ott kell tennie a legtöbbet, ahol tud. Töretlenül hiszünk abban is, hogy jó úton haladunk, melyre, ahogy az előbb emlí­tettünk, nem csak az olvasóink, hanem a Fradi család neves személyiségei is vigyázni fognak.

Tempó, Fradi! Hajrá, Fradi! Ferencváros mindörökké!

Horváth Károly, Lakatos László, Miskolczi József

8 hozzászólás a(z) Tempó, Fradi! bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ