Thomann Antal

Thomann Antal

A keménykötésű hátvéd első mérkőzését 1952-ben, az utolsót 1962-ben játszotta. A „szépséghiba”, hogy a TF-en eltöltött évek (1953-57) alatt csak a főiskolai csapatban szerepelhetett.

Visszatérése után tagja volt az FTC első MNK-t nyert csapatának! Megbí­zható, lelkes játékos volt – az ilyent a Fradi-szurkolók különösen szeretik… Ha nem fért be az első csapatba, a tartalék gárdában is hasznosan, sértődöttség nélkül rúgta a labdát.

Egyetlen gólját 1958 júliusában a Dorog elleni bajnoki mérkőzésen lőtte. Amikor elköszönt a Fraditól, még két esztendeig futballozott az Egyetértés csapatában.

Edzőként több egyesületnél (az élvonalban: Haladás, Csepel; alacsonyabb osztályban: Szolnok, Épí­tők), de évekig még az utánpótlás válogatottnál is dolgozott – sikeresen végezte munkáját. Idős korában pedig még Fradi butikot is nyitott …

(Várkonyi Sándor és Nagy Béla í­rásainak felhasználásával)

5 hozzászólás a(z) Thomann Antal bejegyzéshez

  • Életrajzából kimaradt, hogy a kispesti Landler Jenő (Ma Deák Ferenc) gimnázium tornatanára volt. Két évig taní­tott, foglalkozott velünk, s nagy gondot fordí­tott nevelésünkre. Sportszeretetét beleplántálta diákjaiba, akik vakon követték tanácsait. Neki köszönhetem kézilabdás múltamat.Hálás szí­vvel, köszönettel emlékezem Rá, soha nem feledve.

  • Köszönjük. Engedelmével beleraktam a fotók linkjeit a hozzászólásába.

  • Az életrajzához tartozik, hogy a Wekerle telep akkori III-as számú iskolájának /most Kós Károly/ volt a tornatanára. Ezt bizonyí­tja, a wekerletelep.hu-n található régi fényképek közötti két általános iskolai tabló, 1958-1959-es, és az 1960-1961-es évfolyamokról, /ez utóbbin én is ott vagyok/.

    http://wekerletelep.hu/files/Hungaria_iskola_tablo_1959.jpg

    http://wekerletelep.hu/files/Wallner_Ferenc_III_1961k.jpg

    A keménykötésű hátvéd, nem hagyta, hogy puhányok legyünk, utólag is köszönet érte. Egyébként telente rendszeresen felöntette a kézilabda pályát, és ott korizott a környék apraja, nagyja, de szervezett a Rudasba úszást is nekünk. Még egy emlék róla. Az iskolába meghí­vta, azt hiszem 1960-ban, valamilyen ünnepség alkalmából Albert Flóriánt, Fenyvesi Csabát, és Dékány Ferencet. Élmény volt. Üdvözlettel: Wallner Ferenc

  • Úgy tudom -- de csak közvetett forrásból -- hogy Koch Robi (de lehet, hogy más vidékről felkerült fiatal is), amí­g lakhatási lehetősége megoldódott, nála lakott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ