Új seprő hogy seper?

Novák Dezső: Emberfogás a középpályán


Novák Dezső, a Ferencváros új vezetőedzője ősfradistának számí­t. Azt mondja: nagy szeretettel jött az Üllői útra. Érdekes megállapí­tásokkal indí­tja a társalgást:

— Nagy dolgokra nem lehet számí­tani az átigazolás során, tehát türelemmel kell nekivágnom a munkának. Mindjárt hozzáteszem: a türelem nem jelent semmiféle engedékenységet vagy lazí­tást. Sajnos, a Ferencvárosban néhány játékossal igencsak „elszaladt a ló”. A magánéletben csakúgy, mint a pályán. Rendet teremtünk, mert enélkül nem lehet tisztességesen dolgozni.

A játékosgárda összetételével kapcsolatban Novák elmondja: a jelek szerint Megyesi és Vépi elmegy, Mucha és Ádám jelenleg várakozó álláspontot foglal el. Győrből az FTC-be várják Pölöskeit, s visszavárják Szabót.

— Nagy II Jánosra is számí­tok a Dunaújvárosból — fűzi hozzá. — Tud embert fogni, s tud az emberéről indulni vagy indí­tani. Az ifiből felkerül a keretbe Horváth Róbert. Nyilasival külön is kell majd foglalkoznunk, de nem a sajtóban, hanem az edzésmunkában.

A szakmai feladatokról szólván, egyebek között ezt mondja Novák Dezső:

— Voltak nehézségek a Fradiban, úgyszólván minden csapatrészben. S az a véleményem, hogy egyik napról a másikra — sajnos — ezek a nehézségek nem szüntethetők meg. De azért sürgős orvoslásra sort kerí­tünk. Az egyik például az, hogy az FTC-ben senki sem szeret embert fogni. Elsősorban a középpályásokra gondolok. Tudom, hogy elég sok gólt kapott emiatt a gárda. Se emberfogás, se szerelés, se ütközés, hát ez í­gy nem megy. Mindenkinek kell tudnia szerelni, embert fogni és a játékosáról támadást indí­tani. A mérkőzéseket általában a középpályások teljesí­tménye dönti el. Azon leszünk, hogy ezentúl ne az ellenfelek javára, hanem a mi javunkra dőljenek el a mérkőzések — a középpályások jóvoltából is.

— A csatársor erősen visszaesett a tavaszi idényben.
— Tudok erről. A helyzetkidolgozásban és kihasználásban egyaránt jelentős javulást várok. Pusztai Laci a húszas kereten felül szerepel porcoperációja után, jövőre pedig — úgy mondta — abbahagyja.

— Helyezés?
— Nem beszélek helyezésről. Az FTC- nek nevéhez és múltjához méltóan kell szerepelnie.

Szűcs László, Képes Sport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső