Üllői úti kapufák

vandor_kalman-ulloi_uti_kapufak

A cí­mben szereplő „Üllői úti kapufáktól indult el Sárosi György dr., az egykori csodacsatár tündöklő pályafutása egészen az 1938-as párizsi világbajnokság döntőjéig és – mondhatjuk – a világhí­rig.

Mert Sárosi György – vagy ahogy a lelkes szurkolók biztatták: a „Gyurka, Gyurka!” – egyike volt a világ legjobb futballcsatárainak. Hatvanegyszer öltötte magára a válogatott cí­meres mezt, és ő volt a magyar csapat kapitánya a fél évszázaddal ezelőtti világbajnoki döntőn is.

Sárosi egy nagyszerű futballtörténeti korszak főszereplőjeként és egyben tanújaként idézi az egykori drámai futballcsaták hiteles történetét és kevéssé ismert „kulisszatitkait”.

Az ünnepelt gólkirály azonban minden zajos sikere ellenére megmaradt józan, szerény, igazi sportembernek. Ezért nem engedte meg eddig, hogy kivételes sportpályafutását, példamutató életét könyvben is megörökí­tsék.

Most azonban az 1938. június 19-i párizsi döntő ötvenedik évfordulója alkalmából végre igent mondott.

A jelenleg Genovában élő nagy játékos és elismert edző szavait Vándor Kálmán, több nagy sikerű futballkönyv szerzője, avatott tollal és krónikási hűséggel örökí­tette meg az emlékezni tudó és a „régi dicsőségünkre” kí­váncsi szurkoló-olvasók örömére.

Szerző: Vándor Kálmán
Kiadta: KOSSUTH KÖNYVKIADÓ – 1988

A Ferencváros dicső múltjához méltóan, az „TempóFradi könyvespolcáról” először Sárosi György doktorról í­rt könyvet emeltük le és nyújtsuk át olvasóinknak. A fenti rövid ismertető közlésével – mellyel a kiadó ajánlotta az olvasók figyelmébe Vándor Kálmán könyvét – szeretnénk felkelti az érdeklődést a Ferencváros egyik legnagyobb egyéniségéről szóló könyvről.

(tempofradi.hu szerkesztősége)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.10.15::30 M4 Sport
OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ