Átigazolások – 2010/11 (nyár)

Spanyol tehetséget igazoltunk, miután Ivan Labrado megfelelt a próbajátékon. A fiatal játékos végigjárta az Atletico Madrid korosztályos csapatait, legutóbb Portugáliában szerepelt. A 184 cm-es, támadó szellemű labdarúgóval 1+1 éves szerződést kötöttünk.

(2010.09.09. – ftc.hu)

Két argentin játékossal bővült a keretünk. Iani Martin Veron és Hector Gabriel Morales ügyében is megállapodás született arról, hogy az argentin labdarúgók a Ferencvároshoz kerültek kölcsönbe. Egyelőre egy évre szól a megállapodás, a szerződés vételi opciót is tartalmaz. A 24 éves középpályás a 70-szeres argentin válogatott, Juan Sebastian Veron öccse, mí­g Morales 21 éves támadó. A két labdarúgó az Estudiantes de La Plata, a Sheffield United, valamint a Ferencváros közti háromoldalú együttműködésnek köszönhetően szerepelhet az Üllői úton.

*

Spanyol tehetséget tesztel a szakmai stáb. A 20 és fél éves Ivan Labrado végigjárta az Atletico Madrid korosztályos csapatait, legutóbb Portugáliában szerepelt. A 184 cm-es, támadó szellemű labdarúgó egyelőre próbajátékon szerepel együttesünknél, sorsáról később születik döntés.

(2010.08.30. – ftc.hu)

Baranyai Tibor a nyári alapozást is a Fradiban dolgozta végig, ám mivel nem tudott megegyezni a vezetőkkel, távozik a klubtól.

(2010.08.26. – nso.hu)

Hároméves szerződést kötöttünk Emil Miljkovic-csal, a bosnyák- holland állampolgárságú 22 éves támadót az elmúlt napokban teszteltük. A szakmai stáb pedig úgy döntött, hogy erősí­tést jelent. Miljkovics korábban a Nafta Lendva játékosa volt, szerepelt a bosnyák utánpótlás válogatottban is.

(2010.08.17. – ftc.hu)

Hivatalossá vált, hogy Igor Pisanjuk-ot kölcsönadtuk az NB I-be idén feljutó Szolnoknak. Támadónk 2011. június 30-ig játszik majd az újoncnál.
Pisanjuk az előző szezonban már erősí­tette a Tisza-parti együttest, ahol a szakmai stáb nagyon elégedett volt a játékával.

(2010.08.13. – ftc.hu)

Újabb játékost tesztel a szakmai stáb. Próbajátékra érkezett a bosnyák-holland Emil Miljkovic. A 22 esztendő labdarúgó a támadósor minden posztján bevethető, támadó középpályásként is játszott már. Legutóbb a szlovén Nafta Lendvában szerepelt, előtte a Fortuna Sittardban profiskodott. Szerepelt már Bosznia-Hercegovina U21-es csapatában is. Sorsa pár napon belül eldől, a napokban tesztelt Moustapha Dabo-tól ugyanakkor elköszöntünk.

*

Szerződést kapott a Ferencvárosnál Nikola Jakimovski. A macedón tehetség tesztelése során meggyőzte a szakmai stábot, a csatárként és támadó középpályásként is bevethető légiósra hosszú távon épí­tene a stáb. Jakimovski mindössze 20 esztendős, szerepelt már hazája utánpótlás válogatottjában is, most 2+1 évre szerződik klubunkhoz a Makedonija együttesétől.

(2010.08.10. – ftc.hu)

Gárdos Andrással 3 éves szerződést kötöttünk. A 19 éves középpályás az előző szezonban mutatkozott be a csapatban. A Pápa ellen csereként beállva góllal debütált a fiatal tehetség. Gárdos az elmúlt időszakot Sheffieldben töltötte, ahol a helyi szakemberek foglalkoztak vele, a Pengék edzői nagyon jó véleménnyel voltak a technikás játékosról.

(2010.08.06. – ftc.hu)

Leigazoltuk a holland Frank Danquah-t, aki legutóbb a Newcastle labdarúgója volt. A 21 éves holland támadóval 2+1 éves szerződést kötöttünk. Danquah az Ajax akadémiáján nevelkedett, remek fizikai adottságokkal rendelkezik, gólérzékeny játékos.

(2010.08.05. – ftc.hu)

Szenegáli-svájci támadót tesztel a szakmai stáb. A 24 esztendős, 186 cm-es Moustapha Dabo az FC Sion csapatában is játszott korábban, de megfordult a Servette és a St. Gallen együttesében is, legutóbb Katarban légióskodott. A statisztikák szerint eddig 70 felnőttbajnokiján összesen 24 gólig jutott.

*

Ugyancsak érkezhet Jova Levente, a 18 esztendős kapus is csatlakozhat a keretünkhöz. A Sándor Károly Akadémia növendékével is megállapodtunk szóban, a kontraktusa előkészí­tés alatt áll.

(2010.08.04. – ftc.hu)

Balog Zoltán visszatért a Ferencvároshoz. A védő teljes bedobással készül, kedden már részt vesz a délelőtti edzésünkön.

(2010.08.02. – ftc.hu)

Rósa Dénes is aláí­rta szerződését, a játékos további két évig lesz az FTC-é. A rutinos labdarúgóval két évre állapodott meg korábban szóban a klubvezetés, most alá is í­rták a papí­rokat. Ezzel minden lejárt szerződésű, de maradó játékosunk aláí­rta új kontraktusát.

(2010.07.29. – ftc.hu)

A Ferencváros vezetése mindenben megállapodott Anthony Elding új klubjával, í­gy az angol támadó az alacsonyabb osztályú Rochdale csapatában folytatja. Elding fél évig volt klubunk játékosa, családi okok miatt távozik Budapestről.

*

Az FTC Zrt. vezetősége megállapodott Mester Tamással, í­gy a tehetséges kapus 2+1 évig az Üllői úton folytatja. A 22 éves hálóőr klubjával, a Kozármislennyel klubunk már korábban megállapodott, í­gy Mester mostantól a miénk. A 193 cm magas kapuvédő képességeiről az edzőtáborban és felkészülési meccseken is meggyőződhetett a szakmai stáb. A tavaszi szezonban az összes bajnoki mérkőzésen ő védte az NB II Nyugati csoportjában 6. helyen végzett Kozármisleny kapuját.

*

Csatárt tesztelünk a következő napokban, Valdas Trakys személyében litván játékos csatlakozhat együttesünkhöz. A 31 esztendő Trakys egy éve a litván Ekranasban gólkirály lett, szerdától együttesünkkel készül majd várhatóan. A remek testfelépí­tésű, 190 cm magas támadó játszott a belga, az orosz élvonalban is, de Bundesliga II csapatoknál is megfordult már. 14 alkalommal játszott hazája válogatottjában, kétszer volt eredményes.

(2010.07.27. – ftc.hu)

Petr Vasek végül nem csatlakozik a Ferencváros együtteséhez. Mint ismert, kapusposzton már erősí­tettünk, hiszen Marko Ranilovic nyáron érkezett az Üllői útra, és vele kezdőkapusként számol a szakmai stáb. A tehetséges Mester Tamás klubjával már megállapodtunk, í­gy a fiatal hálóőr is hozzánk kerülhet, újabb kapust azonban nem igazolunk, a cseh Vasek nem csatlakozik a Ferencváros csapatához.

(2010.07.26. – ftc.hu)

Men Jang, a békés kí­nai óriás is hazatért. Jelenleg a Chengdu Blades-szel edz. Kevin McCabe kedden bejelentette, hogy a Fradi volt társ-vezérigazgatója irányí­tja majd a csengdui Blades-t. Dave McCarthy munkáját vezérigazgatóként végzi majd.

( 2010.07.25. – üllői129.hu)

Az Üllői129 információi szerint Komora Lászlóval nem hosszabbí­tott szerződést klubunk, a kapus szabadon igazolhatóvá vált.

(2010.07.24. – üllői129.hu)

A Konyaspor elleni találkozón teszteltük cseh Vasek-et, valamint szlovák válogatottakat, a 29 éves Branislav Fodrek-et és a 21 éves Ivan Cifersky-t. A próbázók közül Petr Vasek a Ferencvároshoz kerülhet. A cseh kapus kölcsönbe érkezhet, erről megkezdődtek az egyeztetések a játékos klubjával, a Slováckoval. Vaseket már korábban teszteltük, a Konyaspor elleni meccsre már nem próbajátékosként tért vissza, hiszen a szakmai stáb javasolta a szerződtetését. Amennyiben megszületik a megállapodás 31 éves hálóőr kapcsán a felek között, arról beszámolunk. Ahogyan azt jeleztük, a pénteken tesztelt próbajátékosok viszont nem maradnak.

(2010.07.23. – ftc.hu alapján)

Újabb brazil játékost igazolt együttesünk. A 25 éves Adriano Alves dos Santos-szal megállapodott klubunk, és a brazil labdarúgó 2+1 éves szerződést kötött a Ferencvárossal. A játékos védőként és középpályásként is bevethető, a brazil első osztályban szereplő Goias, valamint az Oeste együttesében is játszott. Adriano pályára lépett a Most Wanted elleni edzőmeccsen is, az edzéseken nyújtott teljesí­tményével meggyőzte a szakmai stábot. Adriano testvére a Magyarországon már jól ismert Andre Alves.

*

Prukner László vezetőedző a csütörtöki sajtóbeszélgetésen a következőképpen értékelte a csapat körüli jelenlegi helyzetet: – Köztudott, hogy új csapatot kellett épí­teni ideérkezésemkor. Nincs még teljesen kialakult keretünk sajnos, most például váratlanul felmerült Balog Zoltán távozása, ami nagy vérveszteség lenne. A védőnek külföldi kérője van, és megvan az esélye annak, hogy elszerződik. Szakmailag azért bánt a dolog, mert elkezdett kialakulni egy egységes védekező játékunk, és most í­gy porszem került a gépezetbe. A csapat magja kialakult, hátulról stabilan épí­tkeztünk, a megfelelő kapus megszerzése után már szinte csak a csapat „elejére” kerestünk játékost, de most új feladatokat adhat Balog esetleges távozása. Berkes később elmondta, hogy Balog szerződésében volt egy olyan pont, hogy megfelelő külföldi ajánlat esetén, érdemei elismerése miatt távozhat.

*

Fitos László szerződés hosszabbí­tott klubunkkal. A fiatal szélsővel mindenben megállapodott klubunk, í­gy Fitos alá is í­rta szerződését, további 2+1 évig marad a Ferencvárosban.

(2010.07.22. – ftc.hu)

A szakmai stáb teszteli a cseh Miroslav Matusovic-ot. A 29 éves támadó legutóbb a ciprusi Apollon Limassol csapatában játszott, azt megelőzőn a Sparta Praha labdarúgója volt, szerepelt a Bajnokok Ligájában, sőt az Ajax ellen gólt is szerzett. A másik próbázó a 25 éves brazil Adriano Alves dos Santos, aki középpályás. Mindkét próbázó pályára lépett a Most Wanted elleni gálamérkőzésen.

(2010.07.20. – ftc.hu alapján)

2 + 1 éves szerződést kötöttünk Marko Ranilovic-cal. A 23 éves szlovén kapus legutóbb a Maribor csapatában védett, szerepelt a szlovén U21-es válogatottban is. Ranilovic 1986. november 25-én született, 188 cm magas és 79 kg. 61 mérkőzésen védett a szlovén csapatban a klub hivatalos honlapja szerint. A 2006/07-es és a 2009/10-es szezonban a csapat első számú kapusa volt.

Prukner László: – Öt hét alatt megnéztünk számos kapust, végül benne találtuk meg azt, akit kerestünk. Kint volt már velünk az edzőtáborban is, megismerhettük őt. Természetesen a kiválasztásnál voltak kritériumai Kakas László kapusedzőnek, voltak nekem is elvárásaim, és ezeknek Ranilovic felelt meg a leginkább. Rendkí­vül fontos volt, hogy személyében egy olyan kapusról beszélünk, aki végigvédte az előző szezont, í­gy biztosan nem bajlódik meccshiánnyal. Szintén fontos volt a kellő gyorsaság, dinamika és ezen a téren jónak tűnik, de a kommunikációt tekintve a többiek előtt járt, rajta lehetett leginkább azt tapasztalni, hogy képes együttműködni a védőinkkel.

(2010.07.19.- 07.23. – ftc.hu)

Az FTC Zrt. vezetősége megegyezett a Kozármislennyel Mester Tamás átigazolásáról. A 22 éves kapussal a jövő hét elején tárgyalunk. A 193 cm magas kapuvédő velünk edzőtáborozik Ausztriában, de már ott volt Hencsén is a mieinkkel. A tavaszi szezonban az összes bajnoki mérkőzésen ő védte az NB II Nyugati csoportjában 6. helyen végzett Kozármisleny kapuját.

*

Marek Heinz kétéves szerződést kötött a Ferencvárossal péntek este az ausztriai edzőtáborban. A harmincszoros cseh válogatott támadó a legutóbbi két előkészületi mérkőzésünkön már pályára lépett, sőt a Temesvár ellen ő szerezte a gólunkat. A 32 éves támadó a Sigma Olomouc csapatában lett ismert játékos, 2000-ben már a Bundesligában játszott a Hamburg együttesében, később volt a Bielefeld, valamint a Mönchengladbach labdarúgója is. 2005-ben elfogadta a török Galatasaray ajánlatát, ezt követően Franciaországban légióskodott. A legutóbbi szezonban az osztrák Kapfenbergert erősí­tette.

(2010.07.17. – ftc.hu)

Ma csatlakozott az Ausztriában edzőtáborozó csapathoz Marko Ranilovic, szlovén kapus, aki legutóbb a Maribor csapatában védett. A 23 éves kapuvédő az esti, Temesvár elleni mérkőzésen még nem lép pályára.

(2010.07.15. – ftc.hu)

Csapatunk több próbajátékost is tesztel. A skót kapus, Scott Shearer, az osztrák védő, Daniel Gramann, valamint a holland támadó, Frank Danquah és két cseh játékos is szeretné meggyőzni a szakmai stábot arról, hogy erősí­tést jelenthet a Ferencvárosnak. Marek Heinz-el mér régóta folynak a tárgyalások, vele együtt érkezett a 31 éves Petr Vasek, aki Csehországban volt többek között az Opava, az Ostrava és a Slovácko kapusa is. A próbajátékosok sorsa hamarosan eldől, de mivel szeretnénk körültekintően eljárni a megfelelő futballisták kiválasztásánál, biztosra vehető, hogy újabb labdarúgók érkeznek tesztelésre.

(2010.07.14. – ftc.hu)

Egy kapust, egy támadót és egy védőt tesztel a szakmai stábunk az ausztriai edzőtáborban. Daniel Gramann 23 éves osztrák védő, legutóbb az Austria Kärnten csapatában játszott, 10 alkalommal szerepelt Ausztria U20-as válogatottjában. Scott Shearer 29 éves skót kapus, az elmúlt három évben a Wycombe Wanderers kapuját védte, de volt a Coventry City és a Bristol City játékosa is. Frank Danquah 19 éves holland támadó, az Ajax akadémiáján nevelkedett, legutolsó csapata a Newcastle volt. Mindhárman pályára lépnek a 16.30-kor kezdődő Steaua elleni edzőmérkőzésen.

(2010.07.11. – ftc.hu)

Anthony Elding nem tart a Ferencvárossal az ausztriai edzőtáborba. A labdarúgó azt követően, hogy visszatért Budapestre, egyeztetett jövőjéről. Az FTC Zrt. szerződéshosszabbí­tást ajánlott Eldingnek jobb anyagi kondí­ciókkal, a támadó azonban családi problémákra hivatkozva visszautasí­totta azt. Anthony Elding nem vesz részt a csapat ausztriai edzőtáborozásán, értelemszerűen az esti, Lendva elleni meccsen sem lép pályára.

(2010.07.08. – ftc.hu)

Klubunk tárgyalásokat kezdett Marek Heinz-cel. A korábbi cseh válogatott támadó jó benyomást tett a szakmai stábra, Prukner László javaslatot tett a szerződtetésére. A jó szezont záró labdarúgónak hazájából is van ajánlata, Heinz vissza is tért Csehországba, de a Ferencváros vezetése tovább folytatja vele az egyeztetéseket a következő napokban. Együttesünk két kapust is tesztelt az elmúlt napokban: a belga Bram Castro és az osztrák Andreas Schranz megfelelő teljesí­tményt nyújtott, ők továbbra is képben maradnak klubunk kapcsán, ám szerződésajánlatot egyelőre nem kí­nálunk nekik. Ennek oka az is, hogy a következő időszakban további kapusok is érkeznek majd tesztelésre. A brazil Rafael Fefo viszont nem nyerte el a szakmai stáb tetszését, őt nem marasztaljuk, ellenben az angol támadóval, Adam Proudlock-kal, aki eddig í­géretesen teljesí­tett az edzéseken, őt továbbra is teszteljük. Támadók szintén érkezhetnek a következő időszakban csapatunkhoz tesztelésre.

*

Az FTC Zrt. tájékoztatása szerint Anthony Elding visszatért a Ferencvároshoz, részt vesz a ma délelőtti edzésen. Már csak a szerződés aláí­rása van hátra.

(2010.07.07. – ftc.hu)

A szakmai stáb teszteli a 29 éves angol Adam Proudlockot, valamint a 33 éves cseh Marek Heinzt, mindketten támadók. Proudlock korábban volt a Wolverhampton, az Ipswich, valamint a Sheffield Wednesday játékosa is, mí­g Heinz Csehországon kí­vül játszott a Bundesligában, szerepelt a Hamburgban és a Mönchengladbachban is, mí­g legutóbb az osztrák Kapfenbergerben légióskodott. 30 alkalommal lépett pályára a cseh válogatottban, 5 gólt szerzett.

(2010.07.06. – ftc.hu)

Az FTC Zrt. tájékoztatása szerint a szakmai stáb tovább teszteli az osztrák Andreas Schranzot. A legutóbb az Austria Kärnten kapuját védő, 31 éves hatszoros válogatott kapus sorsa a héten eldőlhet. A korábban szintén próbajátékon lévő belga Bram Castro vasárnapig készült velünk. Ugyancsak biztossá vált, hogy Megyeri Balázs a görög Olympiakosz Pireusz játékosa, miután a két klub megegyezett egymással.

(2010.07.05. – ftc.hu)

Nálunk folytatja pályafutását a brazil Andrezinho. A támadó középpályás 2+1 éves szerződést kötött a Ferencvárossal. A 24 éves játékost az elmúlt napokban teszteltük, pályára lépett az Eszék elleni előkészületi mérkőzésen, ahol teljesí­tményével meggyőzte a szakmai stábot. Andrezinho jól mozgatta a csapatot, látszott, hogy technikás játékos, aki pontos labdákkal játszotta meg a társakat és kapura is veszélyes volt.

(2010.07.03. – ftc.hu)

Az FTC Zrt. tájékoztatása szerint Kulcsár Dávid aláí­rta új szerződését a Ferencvárossal, valamint Rósa Dénessel és Balog Zoltánnal is megegyezett a menedzsment a folytatásról. Ugyanakkor Anthony Elding ügyében a tegnapi tárgyalásokon egyelőre nem született egyezség.

(2010.07.02. – ftc.hu)

Véglegessé vált, hogy a pénteki edzőmeccsen belga kapust tesztel a szakmai stáb. Prukner László vezetőedző élesben szeretné kipróbálni Bram Castrot, aki legutóbb a holland Roda játékosa volt. A lejárt szerződésű, remek felépí­tésű kapus védi majd az NK Osijek elleni találkozón a mieink kapuját, az még nem dőlt el, hogy végig véd majd, vagy egy félidőt kap a 190 cm-es próbázó. A 28 éves Castro korábban a Genk és St. Truiden együttesében is védett.

(2010.07.01. – ftc.hu)

Mester Tamás a Ferencvárossal készül. A 22 éves kapus a Fradiban nevelkedett, legutóbb pedig az NB II-es Kozármisleny csapatában 30 meccsen védett. A kapus igen jó adottságokkal rendelkezik, 193 cm magas és 84 kg. Mestert jelenleg teszteli a szakmai stáb.

(2010.06.29. – ulloi129.hu)

A szóbeli megállapodást í­rásbeli is követte: aláí­rta új szerződését a Ferencvárossal Dragóner Attila. Rutinos védőnk az Albert-stadionban fia társaságában hosszabbí­totta meg kontraktusát: Dragóner további 3 évig a klubunké, előbb játékosként, majd a technikai stáb tagjaként.

*

A mai második edzésen már részt vett a próbajátékon lévő két brazil játékos. Rafael Fefo 25 éves, jobb lábas védekező középpályás, aki 20 alkalommal szerepelt a brazil U20-as válogatottban, játszott többek között a Corinthiansban is. Andrezinho szintén jobb lábas, de támadó középpályás. 24 éves és társához hasonlóan ő is megfordult a Corinthiansban.

*

Az FTC Zrt. tájékoztatása szerint Mindaugas Malinauskas nem nálunk folytatja pályafutását. A litván kapus menedzserével szóban már megegyeztünk, úgy tűnt hamarosan a szerződés aláí­rására is sor kerülhet, de mielőtt ez megvalósult volna, a másik fél meggondolta magát. A kapus minden bizonnyal Debrecenbe igazol.

(2010.06.28. – ftc.hu)

Csapatunkkal edz Pusztai Olivér, aki az elmúlt időszakban Ausztriában légióskodott. A 28 éves védő itthon szerepelt többek között a Haladás, a Győr és az MTK csapatában is. Sorsáról a szakmai stáb később dönt.

(2010.06.25. – ftc.hu)

Fitos Lászlóval megszületett az egyezség, hamarosan a szerződése is aláí­rásra kerül.

*

A mai napon Markovits László a Vasas Sport Club ügyvezető elnöke, valamint Vancsa Miklós a Vasas Futball Kft. ügyvezető igazgatója két éves, 2012. június 30-ig szóló szerződést í­rt alá a csatár Ferenczi Istvánnal. Ferenczi már ma délelőtt együtt gyakorol a Vasas labdarúgóival, a Gianni Dellacasa vezetőedző által irányí­tott edzésen.

(2010.06.24. – ftc.hu, vasassc.hu)

A szerdai sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a Rapid Wientől tesztelésre érkezett az Üllői útra Mario Konrad támadó, mí­g a Diósgyőrből távozó Malinauskas állapotát Kakas László kapusedző méri fel, ezalatt kiderül, emberileg és szakmailag megfelelő erősí­tés-e a Ferencvárosnak.

*

Gerstl Alexander, az FTC zRt. igazgatóságának tagja bejelentette, hogy Liban Abdival megállapodott a folytatásról, a norvég-szomáliai támadó középpályás további két évig a Ferencváros játékosa lesz. A 22 éves játékos két éve erősí­ti klubunkat. Sam Stockley és Anthony Elding sorsa később dől el, amikor visszatérnek, és a klub megfelelően tud velük érdemben kommunikálni.

*

Srdjan Stanic is követte régi mesterét az Üllői útra Kaposvárról, akárcsak Jose Pereira “Junior” védő is.

*

A DVTK honlapjának tájékoztatása szerint Mindaugas Malinauskas aláí­rt klubunkhoz. Nos, az FTC zRt. részéről megerősí­tették a tárgyalás tényét, az egyeztetések folynak, ám leszögezték, hogy megállapodás még nem köttetett. Az mindenesetre biztató, hogy a litván válogatott kapus az Üllői úton kezdi meg a felkészülést.

(2010.06.23. – ftc.hu)

Az FTC Zrt. tájékoztatása szerint a jamaikai Rafa Wolfe, valamint Jason Morrison június 30-án lejáró kontraktusát nem hosszabbí­tjuk meg, mí­g a pakisztáni Ahmed Adnan munkaszerződését í­rásban felmondtuk. 

(2010.06.18. – ftc.hu)

Megyeri Balázs, a Ferencváros labdarúgócsapatának játékosa a görög Olympiakosz Pireusz szí­neiben folytatja pályafutását. Az FTC kapusa hároméves szerződést kötött új klubjával.

(2010.06.15. – nso.hu)

A Nemzeti Sport információi szerint eldőlt, hogy Maróti Béla a Ferencváros labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. Úgy tudjuk, hogy a Kaposvárról érkező középpályás kettő plusz egy éves szerződést í­r alá a fővárosi zöld-fehérekhez. Ezt a 31 éves futballista és menedzsere, Paunoch Péter is megerősí­tette érdeklődésünkre.

(2010.06.13. – nso.hu)

A mai napon hivatalosan is eldőlt, hogy klubunk leigazolta Józsi Györgyöt. A középpályás szerződése lejárt az ETO-nál, í­gy ingyen szereztük meg a győriek alapemberét. 3 éves szerződést kötöttünk Józsival, akinek sikeres szereplést kí­vánunk a Ferencvárosban – jelentette be Igaz András technikai igazgató az újabb igazolást.

*

A Szolnokon kölcsönben szereplő Igor Pisanjuk fantasztikus tavaszt produkált. 12 bajnoki mérkőzésen 9 gólt szerzett, a Vác mai vereségével pedig eldőlt, hogy a Szolnok feljutott az első osztályba. Fiatal támadónk nagyon hamar beilleszkedett csapatába és azonnal elkezdte ontani a gólokat. A klubbal es a játékossal való megegyezés szerint Pisanjuk az utolsó fordulóban nem lép majd pályára, mert hétfőn haza utazik Kanadába, hogy legyen ideje regenerálódni, hiszen junius 23-án már nálunk kezdi meg a felkészülést – tudtuk meg Igaz András technikai igazgatótól.

(2010.06.05 – ftc.hu)

A Ferencvárosnál folytatja pályafutását Nagy Patrik, aki a Rapid Wientől érkezik klubunkhoz. A fiatal tehetség idei második igazolásunk. A 19 éves labdarúgó korábban profi szerződést kapott az osztrák egyesületnél. A 175 cm-es középpályás tagja az U19-es válogatottnak is, idehaza korábban az ETO-ban futballozott, ott figyelt fel rá a bécsi klub. – Nagy egy évre kölcsönbe érkezik az Üllői útra – tudtuk meg Igaz András technikai igazgatótól. – Patrik a Győrből igazolt az osztrák csapathoz, ahol egy szezont töltött, korosztályos csapatában rendkí­vül eredményes volt, a felnőttek között több előkészületi mérkőzésen is pályára lépett.

(2010.06.03. – ftc.hu)

Megvan idei első igazolásunk, Rodenbücher István az Üllői útra szerződik. A korábban a válogatottban is bemutatkozott 26 éves védő az MTK oszlopos tagja volt. – Rodenbücher Istvánnal 3 éves szerződést kötünk, miután mindenben megállapodtunk vele – jelentette be Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója, aki hozzáfűzte, azt szeretné, ha elsősorban magyar játékosokkal erősödne a keret.

(2010.06.02. – ftc.hu)

Tommy Doherty az angol negyedosztályban folytatja pályafutását, a Bradford City játékosa lesz.

(2010.05.28. – ulloi129.hu)

Körvonalazódik jövő évi keretünk, a változásokról természetesen folyamatosan számolunk be, amint azok hivatalossá válnak. Amint az már az elmúlt hetekben sejthető volt, több játékosunk szolgálataira sem tartunk a jövőben igényt, és akadnak olyanok is, akik nem folytatják aktí­v pályafutásukat.

– Ahogyan az már egy ideje köztudott volt, Lipcsei Péter és Paul Shaw visszavonulnak, í­gy a jövő évben játékosként rájuk már nem számí­thatunk – mondta Berki Krisztián, az FTC zRt. vezérigazgatója. – Nem lesz tagja a jövő évi keretnek Joaquin Martinez, Carlos Alcantara és Bojan Mamic sem. Ők nyáron érkeztek az Üllői útra még a korábbi szakmai stáb javaslatára, ám légiósként nem tudtak annyit hozzátenni a játékunkhoz, mint az elvárható, í­gy őket nem marasztaljuk. Folyamatosan zajlanak az egyeztetések a labdarúgókkal, többek további sorsa is kérdéses, amint végleges döntés lesz esetükben, arról természetesen hivatalosan is rendre beszámolunk.

(2010.05.25. – ftc.hu)

A 100%Fradi információi szerint az Üllői úton készül Gróf Dávid. A fiatal kapus korábban 2,5 évig a skót Hibernian alkalmazásában állt, ahonnan azonban távozott. A 21 éves, 191 cm magas hálóőr egyelőre csak edz csapatunkkal, sorsa később dől el. Dávid édesapja egyébként Gróf Attila, a Vasas, a Honvéd, az Újpest, a Tatabánya és a Videoton egykori hálóőre.

(2010.04.19. – ftc.hu)

15 hozzászólás a(z) Átigazolások – 2010/11 (nyár) bejegyzéshez

 • Butaság volt BZ Iráni kirándulása. Mindegy, a lényeg, hogy visszajött és remélem elfoglalja a helyét Tutoric mellett. Ők már egy összeszokott páros. Csizmadia meg mehet ki jobb hátvédnek.

 • BZ-nek örülök. Eldinget sajnálom. Ő volt az, aki odaért a kapu elött elsuhanó labdákra. Erre az egész magyar(?) nb1 nem képes.

 • Figyelve az elmúlt mintegy hónapnyi idő eseményeit, csak azt tudom megállapí­tani, amit Prukner László idejövetelének hí­rére í­rtam:
  “De azért (szinte) a semmiből CSAPATOT épí­teni időigényes munka. Úgy vélem, az ősz egy része erre rámegy.”
  Amúgy a keretet erősebbnek érzem, mint a tavalyi volt.

 • Zoli távozásával érdekes helyzet alakult ki, mivel Dragó sérült, nincs “öreg Fradista” a csapatba. Picit furcsa, í­gy szinte átmenet nélkül, de remélem sokan vannak a mostani keretbe, akiről évek múltán ugyan olyan szeretettel beszélhetünk, mint BZ-ről. Sok sikert Zoli!

 • BZ távozása nem nagyon tetszik. Több poszton is játszatható, megbí­zható játékosnak tartom. Kár,hogy elmegy. Helyette hoztunk egy másik brazilt is? Vagy csak pletyka az is? És mi van a másik cseh játékossal? A sajtóbeszélgetésen más nem is hangzott el? Nem volt egy túl tartalmas eszme csere.

 • Volt mozgás rendesen. Közel fél óra kellett ahhoz, hogy átolvassam a listát. Nem lesz könnyű dolga Prukner Lászlónak ennyi új játékost beépí­teni a csapatba. Bí­zom benne, hogy sikerülni fog.

 • Ne merjétek Bencét eladni .Biztos hogy két bérlettel kevesebb fog elkelni részemről.Ö az a játékos a mai fradiba akiért érdemes mérközésre járni.

 • Lányos zavaromban azt meg kifelejtettem, hogy elengedtük a Fradi góljainak 90 %-át (Ferenczi, Elding) és kiöregedett vagy túlsúlyos próbajátékosokon kivül mást még nem tettünk.
  Tudom van még 3 hét rajtig, de nem kéne összeszoknia a csapatnak?

 • Az Elding ügy egy kicsit homályos és akkor még nagyon finoman fogalmaztam. 7-én azt közölték, hogy aláí­rásra vár a szerződés, egy napra rá, meg távozik. Lehet, hogy rosszul tudom, de Elndingnek élő szerződése volt! Akkor meg miről kellett tárgyalni és miért engedték el. Nem tetszik ez nekem, jó lenne egy értelmes magyarázatot kiszedni a vezetőségből.
  Nem kell itt hamukázni, ki kell állni a szurkolók elé és megmagyarázni, miért engedtük el Eldinget. Mert ha jól emlékszek és volt szerződése akkor biztos a klub akart rajta változtatni amit nem fogadott el. Ha ez í­gy van, akkor közöljék azt. Számokkal alátámasztva. A kommunikáció nem arról szól, hogy mellébeszélünk, hanem arról, hogy a valóságot tükrözzék a szurkolók felé.

 • Alakul a keret.Keves drukkertársak.Igazán nagy névre nem lehet az átigazolásoknál számí­tanunk,mert klaszis fudbalista -ha volna rá pénz- akkor sem jönne hozzánk.Ha sikerülne megvenni a cseh Heinz-ét
  sokat javulna a támadójátékunk.Hajrá Fradi!

 • Nem tudom mi fog ebből kikerekedni. Vajon Elding helyére jön még valaki? Az még elmegy, hogy megtartjuk a régi neveket (Rósa, Balog, Dragóner), de velük sokra már nem megyünk. És mi van a két brazillal? Róluk nincs információ? Néhány hete még majdnem naponta voltak Fradi hí­rek, most meg nincsenek. Tán kivagytok zárva a hí­rforrásból? Ahogy látom a hivatalos oldalon is csak egy-két mondatos, semmitmondó hí­rek vannak. Következtetés: a szurkoló le van sz…va! Nagyon szomorú.

 • Berki szerződteti Pruknert, majd távozik. Igaz szerződteti Tutoricot, majd távozik. Mi van itt?

 • Djordje Tutoric szerződés hosszabbí­tása nagyon szép dolog, csak a mai hí­rek alapján azt jelenti, hogy akkor igazol el, amikor akar, pontosabban, ha valaki kifizeti a kivásárlási árát, amit nem hoznak nyilvánosságra, mely lehet olyan alacsony, hogy egy német kisnyugdí­jas kispórolja a havi sörpénzéből.

 • Santiago!

  Nekem hihetsz: Józsi nagy fogás(!)

  (m)józsi 😉

 • Eddig azért nem nagyon jeleskedünk az átigazolási piacon. Józsit nem nagyon ismerem, vagy nem figyeltem még fel rá, de van olyan mint Morrison?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.20:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ