Átigazolások – 2011/12 (nyár)

Homma Kazuo ma egyéves szerződést kötött a Ferencvárossal. A 31 éves japán támadó már részt vett a csapattal a délutáni edzésen. Homma Magyarországon volt a Pápa, a Diósgyőr, a Nyí­regyháza, a Siófok és a Vasas játékosa is.

(2011.10.04.ftc.hu)

Szerdán ismét a Ferencváros labdarúgócsapatának első keretével edzett Liban Abdi, a zöld-fehérek szomáliai-norvég támadója. A játékos bocsánatot kért társaitól és a vezetőktől, a felek pedig megegyeztek a hosszabbí­tásról.  Az első csapatban legutóbb augusztus hetedikén szereplő, azt követően a tartalékok közé száműzött Liban Abdi szerdán újra az NB I-es keret tagjának vallhatta magát. Bocsánatot kért a klubtól – a klub pedig egy utolsó esélyt adott neki. A Nemzeti Sport információi szerint a „mea culpa” után a játékos 2013-ig meghosszabbí­totta szerződését a klubbal. „Mindenre hajlandó lettem volna azért, hogy újra pályára léphessek, és igen, elnézést kértem. Köszönöm a vezetőknek, hogy méltányolták ezt a lépést. Egy Szomáliában született norvég srác szájából biztosan furán hangzik, de úgy igaz, ahogy mondom: sokat jelent nekem a Fradi. Itt az ideje, hogy ezt a pályán bizonyí­tsam” – nyilatkozta Abdi a Nemzeti Sportnak.

( 2011.09.28. – nso.hu)

A Ferencvárosi Torna Club Labdarúgó Szakosztálya a mai napon szerződést kötött Martin Kleinnel. A 27 éves cseh védő 2 évre kötelezte el magát csapatunknak. Szintén a labdarúgókat érinti, hogy mai napon közös megegyezéssel az FTC szerződést bontott Felipe Félix-szel.

*

A csapatunkkal készül Martin Klein. A 27 éves cseh védő hazájában volt a Sparta Praha, valamint a Teplice játékosa is, legutóbb a török Konyasporban szerepelt. Többszörös cseh U21-es válogatott, de pályára lépett a nagy válogatottban is.

(2011.09.14. – 09.19. – ftc.hu)

Kubatov Gábor, az FTC elnöke és Orosz Pál, a ferencvárosi labdarúgás vezérigazgatója ezúton tájékoztatják a közvéleményt, hogy az FTC Labdarúgó Zrt. Moriera E Silva Alison Pierre-vel a mai nappal azonnali hatállyal szerződést bont, mivel a játékos sportszerűtlenül, az FTC szellemiségéhez méltatlan módon viselkedett a pályán. A szerződés rendkí­vüli felmondásáról a játékos menedzserét személyesen értesí­tettük, aki ezt a játékos nevében el is fogadta.

(2011.09.08. – ftc.hu)

Kedden leigazoltuk a finn Juha Hakola-t. A 23 éves szélső az elmúlt napokban csapatunkkal készült, a mai naptól pedig hivatalosan is a játékosunknak tekinthető. A 176 cm magas, 70 kg-os egyszeres válogatott légiós legutóbb a holland Willem II csapatában játszott. Két évre szerződik az Üllői útra.

*

A Nemzeti Sport információi szerint új kapust szerződtet a Ferencváros NB I-ben szereplő labdarúgócsapata, a zöld-fehéreknél folytatja pályafutását Gyenes Dávid, az NB II Keleti csoportjában szereplő Vecsés játékosa.

(2011.08.30. – ftc.hu, nso.hu)

Rodenbücher István Pápán folytatja. A 27 éves kétszeres válogatott játékos a mai napon 3 évre í­rt alá a Lombard Pápa Termál FC csapatához.

(2011.08.26. – lombardpapafc.hu)

Csapatunkkal készül a 23 éves finn Juha Pekka Hakola, aki legutóbb a holland Willem II csapatában játszott. A támadóként és középpályásként is bevethető játékos egy alkalommal szereplt a finn válogatottban is.

(2011.08.25. – ftc.hu)

A Nemzeti Sport értesülései szerint Zsivoczky Norbert két és fél éves szerződést kötött a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencvárossal. A 23 esztendős középpályás legutóbb Pápán játszott, az elmúlt hetekben a Fradi NB II-es csapatával készült, de a jövőben az élvonalbeli csapat keretében számolnak vele.

(2011.08.06. – NS)

„Nagyon boldog vagyok – mondta a játékos a Nemzeti Sportnak. – Már egy hónapja a Fradival edzek, s most megkerestek a vezetők, felajánlották, hogy maradhatok, és rögtön megegyeztünk. Nem volt ajánlatom külföldről, márpedig ha itthon folytatom, akkor nálam csakis a Ferencváros jöhet szóba.”

„Jelenleg az első csapattal készülök, de azt még nem tudom, hogy mi lesz a hétvégén. Természetesen minél előbb szeretnék bizonyí­tani, és úgy tervezem, hogy kitöltöm a két évemet. Minden vágyam, hogy bajnokságot nyerjek a csapattal, utána pedig a nemzetközi porondon is megmutathassam magam. Sokat jelent számomra a Ferencváros, még Angliában is sokan ismerik. Persze az sem mellékes, hogy í­gy befejezhetem a tanulmányaimat a Corvinuson.”

Gárdos András kölcsönben futballozott a Sheffield Unitednél, de egyáltalán nem tartja visszalépésnek, hogy ismét Magyarországon léphet pályára.

„Igaz, Angliában az első csapattal edzettem, de a tartalékoknál játszottam. Ha itthon, az NB I-ben rendszeres játéklehetőséget harcolok ki magamnak, az mindenképpen előrelépés lenne számomra, hiszen sokkal erősebb az itthoni élvonal, mint a kinti tartalékbajnokság” – tette hozzá a futballista.

*

Végh Zoltán 1 éves szerződést kötött a Ferencvárossal. A válogatott kapuvédő az NB I-es csapatunk kapusa lesz, valamint segí­ti az utánpótlásedzők munkáját is. Végh Zoltán pályafutása Veszprémben kezdődött, majd az NB I-ben védett a Győrben, a BVSC-ben, a Vasasban, a Videotonban és az MTK-ban is. A válogatottban 25 alkalommal szerepelt.

További képek …

(2011.08.03. – NS, ftc.hu)

A DVSC–Ferencváros mérkőzés után Prukner László vezetőedző a Nemzeti Sport kérdésére válaszolva megerősí­tette, szerződtették Végh Zoltánt. A negyven éves kapus – aki az NB I mérkőzésrekordere – nyáron távozott a Vasastól, a visszavonulás gondolatával is kacérkodott, most mégis aláí­rt a zöld-fehérekhez.

(2011.07.31. – nso.hu)

Mester Tamás időközben próbajátékon vett részt Siófokon, majd a Balaton-partiakhoz igazolt.

(bfc-siofok.hu)

Az Olympiakosz Volosz labdarúgócsapata hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette a máltai André Schembrit, a legutóbb a Ferencvárosnál futballozó támadót, azaz a játékos Szélesi Zoltán csapattársa lesz a jövőben. A támadó bizonyos szempontból Németh Krisztián utódja lesz a klubnál, hiszen az előző idény második felében az Olympiakosz Pireusztól kölcsönben a Volosznál szerepelt a fiatal magyar csatár. A Volosz honlapja a szerződtetés tényén felül bemutatja a játékos eddigi pályafutását, és rögzí­ti, hogy a máltai két évre kötelezte el magát új együtteséhez. Schembri kapcsán korábban a Chievót és az Udinesét is emlegették az olasz Serie A-ból, továbbá a görög AEK és PAOK, valamint a lengyel Legia Warszawa is szóba került a 25 éves labdarúgó lehetséges új klubjaként.

(2011.07.07. – nso.hu)

A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencvárostól távozott máltai válogatott Justin Haber két évre szóló szerződést kötött a görög élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 13. helyén végző Kerkyrával. A korfui csapat – amelynél a tavasszal engedély nélkül vett részt próbajátékon a szintén ferencvárosi Emil Miljkovic – Haber érkezésével egyidejűleg egy másik kapus szerződtetését is bejelentette: a 32 éves görög Nikolaosz Anasztaszopulosz is két évre í­rt alá.

( 2011.07.04. – nso.hu)

Stanic és Tutoric valóban távozik, velük nem sikerült megegyezni a módosí­tásról, ellenben a kérdéses játékosok közül Józsi, Rodenbücher és Andrezinho marad. Csizmadia Csaba átlag fizetésért maradt, neki fontos volt a csapat. Oláh Lóránt megvételére opciós joga lesz az FTC-nek a szezon végén. Elsősorban gyors játékosokat kerestek, a magyar piacról is igazoltak volna, de ott nem könnyű megfizethető játékost találni. Somalia leigazolása biztosra vehető, de közel az egyezség Alisonnal is, valamint az elnök még a Lázok-szálat sem zárná le végleg, hosszú még az átigazolási szezon.

(2011.06.28. – nso.hu, Kubatov Gábor – Szurkolói ankét)

Magyarországra érkezett Wergiton do Rosario Calmon, művésznevén Somalia, akit stábunk a következő napokban tesztelhet majd. A játékost már korábban várta klubunk, végül pár napos csúszással ugyan, de befutott. Somalia nem teljesen ismeretlen a Prukner László vezette szakmai stáb előtt, viszont a róla látott felvételek után, amelyeken kedvező benyomást tett, élőben is szeretnék megnézni a játékost.

*

Az argentin Diario Hoy napilap beszámolója szerint Héctor Morales ismét kölcsönbe érkezett a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencvároshoz az Estudiantestől. Az újság úgy tudja, a 21 éves csatárt ingyen adta kölcsön az argentin klub, és a zöld-fehéreknek egy évig érvényes opciós joguk van arra, hogy egymillió dollárért megvásárolják a futballistát.

*

Nem lesz a bajnoki bronzérmes, Európa-liga részvétel előtt álló Ferencváros labdarúgócsapatának játékosa a 27 éves német Benjamin Baltes. Legalábbis egyelőre nem. A védőként és középpályásként is bevethető Baltes próbajátékon vett részt a Ferencvárosnál, ahol sikerült meggyőznie Prukner László szakmai igazgatót. Utóbbi javasolta is szerződtetését, amit azonban a játékos családi okokra hivatkozva visszautasí­tott. A német labdarúgó ügyeit intéző menedzser, Georgi Attila a Nemzeti Sport Online-nak elmondta: Baltes a feleségével történt egyeztetést követően döntött úgy, hogy egyelőre nem akar külföldön játszani. A futballista ezért a holland Excelsiorhoz sem tér vissza, ahol egyébként lejárt a szerződése, hanem hazájában, Németországban marad és keres magának új klubot. A játékos viszont nem zárta ki, hogy a jövőben a Ferencvároshoz szerződik, ám most a családi körülményei nem teszik lehetővé számára a légióskodást. A menedzser beszélt az Üllői úti klubvezetőkkel, és abban állapodott meg, hogy a Sports Entertainment Group menedzserirodán keresztül próbálnak új, Balteshez hasonló képességű és fizikumú védőt ajánlani a zöld-fehéreknek. Az iroda holland, belga és német kapcsolatokkal rendelkezik, korábban Mark Otten is az ő közreműködésükkel került a IX. kerületbe.

(2011.06.24. – ftc.hu, nso.hu)

Prukner:

Nyilasi:

Lisztes, Oláh és Otten:

Félix:

(2011.06.23. – Sport TV)

Oláh Lóránt (31) ma reggel aláí­rt a Ferencvároshoz – tudta meg a Blikk. A labdarúgó egy évig kölcsönben szerepel az NB I legutóbbi bronzérmesénél. Oláh neve az FTC-nél többször is felmerült már az elmúlt években. Abban, hogy most sikerült a Fradihoz szerződnie, minden bizonnyal szerepet játszott az is, hogy Prukner László (50), szakmai igazgató öt és fél esztendőn át dolgozott korábban a csatárral Kaposváron. A Blikk úgy tudja, hogy a játékos már részt vesz a Fradi hétfő délutáni edzésén. Oláht az Európa-liga-selejtezőre is nevezte a csapat.

– Túl vagyok az első tréningen, de elég foghí­jas volt a csapat és egy alkalom után még nem lehet reális képet alkotni egy együttesről, de úgy érzem, hogy jó csapat van kialakulóban. Hat év óta szinte minden átigazolási szezonban össze lettem boronálva a Ferencvárossal, hála Istennek most itt vagyok és remélem gyümölcsöző lesz az együttműködésünk. Az NB I-ben már nagyon régóta szerepelek, í­gy a külföldieken kí­vül mindenkit ismerek a Fradiból és mindenkivel jó kapcsolatot ápolok Az előéletem miatt, jogosan várnak tőlem gólokat a Fradi szurkolói, remélem meg tudok felelni az elvárásoknak.

*

Próbajátékon nálunk szerepel Benjamin Baltes, aki 27 éves német jobb oldali védő. Többek között volt az Uerdingen és a Freiburg játékosa is, játszott a német U20-as válogatottban. Legutóbb a holland Excelsiorban játszott. Sorsáról hamarosan dönt a vezetőség és a szakmai stáb.

(2011.06.20. – blikk.hu és ftc.hu)

Bár a tavaszt Lisztes Krisztián és Kulcsár Dávid is piros-kék mezben küzdötte végig, most mégis egymást váltják Angyalföldön, illetve az Üllői úton. Erdős László arról tájékoztatta a Vasas hivatalos honlapját, hogy a mai napon a Vasas-HíD együttese két és fél éves szerződést kötött Kulcsár Dáviddal, a tavasszal kölcsönben már nálunk szereplő futballista í­gy véglegesí­tette státuszát a Vasasban. A tranzakció részeként a Ferencvárosban folytatja pályafutását Lisztes Krisztián, aki remek idényt produkált nálunk. A sportvezetőtől azt is megtudtuk, hogy fájó szí­vvel mondanak le a középpályásról, hiszen klubunknak is része van abban, hogy a játékos ismét magára talált, de az FTC vezetői egyfajta imidzsépí­tés részeként szeretnék egykori játékosukat ismét a IX. kerületben tudni. Úgy véli ezt meggátolni nincs erkölcsi jogalapja a Vasasnak, és egyben sok sikert kí­vánt Krisztiánnak.

63.hu – Lisztes Krisztián, a Ferencváros középpályása a Magaslabdában by user2525984

(2011.06.17. – vasassc.hu)

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója a Sport Televí­zió műsorában elmondta, Milos Vidovicsot is átigazolta a Ferencváros, és egy Somália nevű brazil próbajátékos érkezik. A 21 éves szerb középpályás az FK Olimpik Sarajevo játékosa volt, ahol lejárt a szerződése, í­gy ingyen érkezik az Üllői útra.
„Nekünk kicsit felgyorsult az átigazolási időszak azáltal, hogy az Európa-ligában szerepelünk, ezért pár labdarúgót már most szerettünk volna leigazolni. Idejekorán elkezdtünk játékosokat nézegetni. Természetesen a legjobb játékosainkkal is kötjük a megállapodásokat. Úgy gondolom, jó igazolásokat csinálunk. Van már néhány konkrét név, akiket tudok mondani. Ilyen Grúz Tamás, aki hozzánk jön játszani. Alekszandar Jovanovics, aki a szerb első osztályból érkezik. Milos Vidovics Szarajevóból jön, Mark Otten pedig Hollandiából. Van két brazil játékos is most nálunk: az egyik Felipe Félix, aki csatár, illetve holnap érkezik a Somália nevű brazil futballista” – mondta Orosz Pál a Sport Televí­zió műsorában.

*

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a brazil Felipe Félix aláí­rta szerződését, a következő idényben a labdarúgó NB I legutóbbi bronzérmesét, a Ferencvárost erősí­ti. A kis hí­ján két méter magas brazil támadó néhány napja vesz részt próbajátékon a zöld-fehéreknél, teljesí­tményével ezek szerint meggyőzte Prukner László szakvezetőt. A brazil támadónak a Ferencváros lesz a negyedik európai klubja: korábban futballozott az orosz Szpartak Nalcsik, az azeri FK Baki, valamint a portugál Leixoes szí­neiben.

(2011.06.17. – nso.hu)

Klubunk vezetősége hosszas tárgyalás után megegyezett Marek Heinz-cel, hogy a következő szezonban a támadó a nevelő egyesületében folytatja pályafutását. Marek a beszélgetés során többször hangsúlyozta, hogy szí­vesen szolgálná tovább csapatunkat, de a családja, a két kisgyermeke miatt kénytelen volt ezt a kompromisszumot felvállalni. A cseh futballista köszöni klubunk megértését és a szurkolók elmúlt szezonbeli biztatását. Marek Heinz az elmúlt egy évben mindent megtett, hogy csapatunk nehéz helyzetében is komoly sikert érhessünk el, ezért a jövőben bármikor szí­vesen látjuk barátként, az Üllői úton.

(2011.06.15. – ftc.hu)

Értesüléseink szerint két brazil játékos csatlakozhat az FTC csapatához. Egyikük lehet a korábban a Videotonban is szerepelt Alison Silva, a másikuk a legutóbb Portugáliában futballozó Almeida Felix, aki a legutóbb a portugál másodosztályban futballozott. Honlapunk értesülései szerint egyébként elképzelhető, hogy újabb brazil futballista csatlakozik a zöld-fehérekhez a portugál másodosztályból. Alison egyébként korábban viharosan távozott Magyarországról: egyszer a földhöz vágta a Videoton mezét, ezért a második csapathoz irányí­tották, majd távozott a fehérvári alakulattól.

*

A tegnapi napon csapatunkkal edzett a brazil Felipe Felix, a brazil támadó legutóbb a portugál második vonalban, a Leixões csapatában futballozott. A csatár 26 éves, és közel két méter magas. 2008-ban igazolt Brazí­liából az orosz Szpartak Nalcsik együtteséhez, ahonnan tavaly állt tovább a portugál másodosztályban szereplő Leixões-hez. A támadó próbajátékon van nálunk, sorsáról később születik döntés.

( 2011.06.14. – ftc.hu, nb1.hu)

Klubunk anyagi helyzetéhez képest kiemelkedően előnyös szerződést ajánlott fel André Schembrinek, hogy maradjon a Ferencváros labdarúgója. Többször tárgyaltunk a játékos ügynökével, de úgy tűnik nem sikerült megállapodnunk. A játékosnak június 30-ig élő szerződése van a Ferencvárossal, ezért kifejezetten sajnáljuk, hogy nem kezdte meg velünk a felkészülést és távolléte okáról sem informált minket. Lehetséges, hogy az Európa Ligára való felkészülés során az ő személyére már nem számí­that csapatunk.

(2011.06.10. – ftc.hu)

A Nemzeti Sport információi szerint az Angliából hazatérő Kovács János is részt vesz a Fradi ma délutáni edzésén, aki az angol ötödosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Hereford Unitednál játszott a mögöttünk hagyott idényben. A Hereford május közepén átadólistára tette Kovács Jánost: a 25 éves védő jelenleg csapatot keres magának.

*

Próbajátékon szerepel a csapatunknál egy holland védő. Mark Otten 25 éves, a Nijmegen csapatában játszott, de volt a Feyenoord labdarúgója is. Sorsáról később dönt a szakmai stáb.

(2011.06.09. – Nemzeti Sport, ftc.hu)

Hétfőn megkezdtük a felkészülést a 2011/12-es bajnoki idényre – a hazai csapatok közül elsőként. Nálunk kezdte meg az edzéseket Fitos László, aki legutóbb Szolnokon szerepelt kölcsönben. Több olyan játékos is részt vett az első gyakorláson, akiknek a szerződtetésére jó esély van, ám még nem tekinthetőek a Ferencváros labdarúgóinak… A focisták között új arc is feltűnt. A futó­teszteket lelkesen végezte Grúz Tamás (25). A védő az előző szezonban Kaposváron játszott, le­jár a szerződése, szabadon igazolható. Mivel a Fradi kikérte őt jelenlegi klubjától (amelyhez még június 30-ig köti a megállapodása), í­gy már tesztelhették őt a ferencvárosiak.

További képek …

(2011.06.06. – ftc.hu, Blikk)

Az FTC Labdarúgó Zrt. megerősí­ti azon információkat, miszerint Emil Miljkovic Görögországban tartózkodik próbajátékon. A futballista beteg édesanyjára hivatkozva utazott el, állí­tása szerint Hollandiába Magyarországról, ám közben kiderült, hogy légiósunk a Kerkyrához ment próbajátékra. Nem Ferencváros-labdarúgóhoz méltó viselkedésének meglesznek a következményei, a Zrt megteszi a megfelelő lépéseket.

(2011.05.13. – ftc.hu)

2 hozzászólás a(z) Átigazolások – 2011/12 (nyár) bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.20:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ